Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Hopmana kauss trešo reizi Spānijai

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Hopmana kauss trešo reizi Spānijai
Tomijs Robredo
Foto: AFP/Scanpix

Ar Spānijas komandas (Tomijs Robredo un Marija Hosē Martinesa Sančesa) uzvaru šodien noslēdzās 22. Hopmana kausa izcīņa tenisā. Finālā viņi ar 2:1 pārspēja britus Endiju Mareju un Loru Robsoni, izšķirošos panākumus svinot vīriešu vienspēlē un dubultspēlē.

Ar Spānijas un Lielbritānijas komandu cīņu finālā šodien noslēdzās 22. Hopmana kausa izcīņa tenisā. Jaukto komandu turnīrā šogad startēja arī Austrālijas, Krievijas, Vācijas, Rumānijas, ASV, Kazahstānas komandas, taču sekmīgākie izrādījās spāņi un briti. Spānijas komanda apakšgrupā nospēlēja ļoti pārliecinoši. Ne spēli nezaudēja ne Marija Hosē Martinesa Sančesa, ne Tomijs Robredo un abu duets dubultspēlē. Britiem tik viegli negāja – komandas dāma, vēl tikai 15 gadus vecā Lora Robsone zaudēja visas cīņas, taču Endijs Marejs un abu duets dubultspēlēs visas spēles uzvarēja, sasniedzot finālu. Abām komandām vēsturiski šajā turnīrā bija dažādas sekmes – briti līdz šim bija spēlējuši tikai trīs reizes, visos gadījumos zaudējot jau pirmajā kārtā, kamēr spāņiem jau bija divas Hopmana kausa trofejas – 1990. un 2002. gadā. Turklāt 2002. gadā šo balvu ieguva tieši Tomijs Robredo, kurš toreiz spēlēja kopā ar Arantu Sančesu Vikario. Fināla favorītu noteikt bija grūti – prognozēt vien varēja to, ka viss izšķirsies noslēdzošajā dubultspēlē.

Un tā arī iznāca, ka viss izšķīrās dubultspēlē, tomēr notikumi pirms tās aizritēja pilnīgi pretēji gaidītajam. Britiem viss sākās negaidīti sekmīgi, kad Lora Robsone ne tikai pārsteidza savu pretinieci pirmajā setā (6:1), bet spēja būt noturīgāka arī otrā seta taibreikā – 7:6(6). Lielbritānijas komandas fani jau sāka berzēt rokas un svinēt savas izlases uzvaru, kad komandas līderis Endijs Marejs satrieca pīšļos Tomiju Robredo spēles pirmajā setā (6:1), taču svinības izrādījās pāragras. Robredo uzvarēja ne vien otro, bet arī trešo setu (6:4, 6:3) un uzvarētāja noteikšanu atlika uz trešo spēli.

Dubultspēlē pirmais sets ritēja punkts punktā, līdz 11. geimā spāņi salauza pretinieku servi. Briti gan atbildēja ar to pašu un vajadzēja spēlēt taibreiku. Arī tajā iespējas uzvarēt bija abiem duetiem – pirmajiem setbumba bija britiem, bet ar 8:6 tomēr uzvarēja spāņi. Otrajā setā arī cīņa bija ļoti līdzvērtīga, bet spāņiem izdevās uzvarēt īsi pirms taibreika – 7:5. Līdz ar to trešo reizi Hopmana kausa vēsturē galveno balvu ieguva Spānijas komanda, bet otro reizi tās dalībnieks Tomijs Robredo.

Hopmana kausa izcīņa tenisā. Fināls.

Spānija – Lielbritānija 2:1
Marija Hosē Martinesa Sančesa - Lora Robsone 1:6, 6:7(6)
Tomijs Robredo - Endijs Marejs 1:6, 6:4, 6:3
Martinesa Sančesa/Robredo - Robsone/Marejs 7:6(6), 7:5

Hopmana kausa ieguvēji

GadsValstsDalībnieki
2010.SpānijaTomijs Robredo un Marija Hosē Martinesa Sančesa
2009.SlovākijaDominiks Hrbatijs un Dominika Cibulkova
2008.ASVMārdijs Fišs un Serēna Viljamsa
2007.KrievijaDmitrijs Tursunovs un Nadja Petrova
2006.ASVTeilors Dents un Liza Reimonda
2005.SlovākijaDominiks Hrbatijs un Daniela Hantuhova
2004.ASVDžeimss Bleiks un Lindsija Devenporte
2003.ASVDžeimss Bleiks un Serēna Viljamsa
2002.SpānijaTomijs Robredo un Aranta Sančesa Vikario
2001.ŠveiceRodžers Federers un Martina Hingisa
2000.Dienvidāfrikas RepublikaVeins Fereira un Amanda Kecere
1999.AustrālijaMarks Filipusis un Jeļena Dokiča
1998.SlovākijaKarols Kučera un Karina Hadsudova
1997.ASVDžastins Gimelstobs un Čanda Rubina
1996.HorvātijaGorans Ivanisevičs un Iva Majoli
1995.VācijaBoriss Bekers un Anke Hūbere
1994.ČehijaPetrs Korda un Jana Novotna
1993.VācijaMihaels Štihs un Štefija Grāfa
1992.ŠveiceJakobs Hlaseks un Manuela Malejeva-Franjē
1991.DienvidslāvijaGorans Prpičs un Monika Seleša
1990.SpānijaEmilio Sančess un Aranta Sančesa
1989.ČehoslovākijaMiloslavs Mečirs un Helena Sukova

Izmantotie resursi:
hopmancup.com