Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Gada pirmais WTA tituls Vikmaijerei

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Gada pirmais WTA tituls Vikmaijerei
Janīna Vikmaijere
Foto: AP/Scanpix

Par Oklendas WTA turnīra uzvarētāju šorīt kļuva Beļģijas tenisiste Janīna Vikmaijere, kura finālā ļoti viegli tika galā ar sacensību galveno favorīti, itālieti Flaviju Pennetu – 6:3, 6:2. 21 gadu vecajai sportistei šis ir karjeras trešais WTA līmeņa tituls.

WTA turnīrs „ASB Classic” Jaunzēlandes pilsētā Oklendā šogad svinēju nosacītu jubileju – cīņas te notika jau 25 gadu pēc kārtas. Turnīra dalībnieču fonds bija gana pieklājīgs 220 000 ASV dolāru balvu fondam. Turnīra kvalifikācijā spēlēja arī latviete Anastasija Sevastova, tomēr jau pirmajā kārtā viņai nācās zaudēt kanādietei Rebekai Marino.

Cīņā par turnīra galveno trofeju šoreiz iesaistījās galvenās favorītes. Pavisam droši līdz finālam tika itāliete Flavija Penneta, kurai šajās sacensībās bija galvenās favorītes loma. Līdz finālam četrās spēlēs kopā viņa zaudēja tikai 16 geimus. Nedaudz grūtāk finālu sasniedza ar 3. numuru izliktā beļģiete Janīna Vikmaijere, kurai bija turnīra trešās raketes gods, tomēr arī viņa turnīrā nebija zaudējusi ne seta. Līdz finālam abas sportistes bija tikušās tikai reizi – pērnā gada izskaņā Lincā uzvarējusi bija beļģiete, tomēr šoreiz bukmeikeri favorītes godu atdeva Itālijas sportistei.

Savu statusu Penneta gan neattaisnoja. Gana mokoties ar savu servi, Penneta zaudēja pirmo setu ar 3:6. Otrā seta sākumā viņa tika vadībā ar 2:1, taču pēc tam zaudēja piecus geimus pēc kārtas, ļaujot prieka mirkļus izbaudīt Vikmaijerei. 21 gadu vecā beļģiete tādējādi kļuva par pirmo jaunās sezonas WTA turnīru čempioni, kaut pērnā gada izskaņā vēl nevarēja būt droša par savu turpmāko karjeru. Viņai sākotnēji tika piešķirta gada diskvalifikācija, par savas atrašanās vietas neziņošanu dopinga kontrolēm, taču pēc tam tika attaisnota. Par uzvaru turnīrā beļģiete iegūs 280 reitinga punktus un 37 000 ASV dolāru prēmiju, kamēr Pennetai tiks 200 ranga punkti un 19 000 ASV dolāru prēmija.

Dubultspēļu turnīrā pie galvenās balvas tika sacensību galvenās favorītes un ranga līderes Kara Bleka un Lizele Hūbere. Finālā viņas ar 7:6(4), 6:2 pieveica Nataliju Grandinu un Loru Granvili.

”ASB Classic” pēdējo 10 gadu čempiones

GadsTenisisteValsts
2010.Janīna VikmaijereBeļģija
2009.Jeļena DementjevaKrievija
2008.Lindsija DevenporteASV
2007.Jeļena JankovičaSerbija
2006.Mariona BartoliFrancija
2005.Katarina SrebotņikaSlovēnija
2004.Eleni DaniliduGrieķija
2003.Eleni DaniliduGrieķija
2002.Anna SmašnovaIzraēla
2001.Meilena TuASV

Izmantotie resursi:
wtatour.com