Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Dohas finālā Nadals pret Davidenko

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Dohas finālā Nadals pret Davidenko
Nikolajs Davidenko
Foto: AFP/Scanpix

ATP ''World Tour 250'' turnīrā Dohā izpaliks gaidītais ranga līderu Rodžera Federera un Rafaela fināls, jo pusfināla barjeru spēja pārvarēt tikai viens no viņiem – Nadals, kuram cīņā par titulu pretī stāsies Nikolajs Davidenko.

"Qatar Exxon Mobil Open 2010"

Dohā šodien tika uzzināti abi finālisti. Dienas pirmajā mačā Rafaels Nadals pārbrauca pāri Viktoram Troickim – 6:1, 6:3. Otrajā pusfinālā kortā devās Nikolajs Davidenko un Rodžers Federers, kurš vakar trīs setos pārspēja Ernestu Gulbi. Davidenko ar Federeru ir traģiska savstarpējo spēļu bilance – pirms šodienas tikai viena uzvara 13 mačos, taču tā gūta abu pēdējā tikšanās reizē – pērn gada noslēguma turnīrā Londonā.

Maču pārliecinoši sāka Davidenko, kurš, izmantojot Federera problēmas ar servi, ātri tika pie dubultbreika – 3:0. Vienu breiku Federers uzreiz atspēlēja, taču otro nespēja un ar 4:6 zaudēja pirmo setu, kurā Davidenko ieservēja visas pirmās serves (100%). Otrā seta sākumā šveicietim bija divas iespējas uzvarēt pie Davidenko serves, taču tās palika neizmantotas, kam sekoja zaudēts savas serves geims, un Davidenko arī otrajā setā triumfēja ar 6:4. Tātad rīt finālā Nadals pret Davidenko. Abi tikušies astoņas reizes, pa četrām uzvarām katram, taču Koļa uzvarējis visus mačus uz hard.

"Brisbane International"

Noslēgumam tuvojas arī turnīrs Brisbenā, kur piektdien tika izspēlētas atlikušās divas ceturtdaļfināla spēles. Tomass Berdihs ar milzu pūlēm trīs setos salauza brazīlieti Tomasu Belluči – 7:6(4), 2:6, 7:6(3). Panākuma izcīnīšanai Berdiham vajadzēja divas stundas un 42 minūtes. Viņa pretinieks pusfinālā būs Endijs Rodiks, kuram bija krietni vieglāka uzvara – divos setos panākums pret Rišāru Gaskē – 6:3, 7:6(5). Rodikam 3:2 savstarpējās spēlēs pret Berdihu, taču čehs uzvarējis pēdējo reizi, kad abi tikās uz hard seguma – pērn Tokijā.

Jau šonakt notiks abi pusfināli. Vispirms plkst. 3:00 pēc Latvijas laika pērnā gada čempions Radeks Štepaneks tiksies ar Gaelu Monfīsu. Francūzim ir pleca savainojums, taču tas netraucēja viņam ceturtdaļfinālā tikt galā ar Džeimsu Bleiku. Mofīsam 3:1 pārsvars savstarpējos mačos – visi trīs panākumi gūti tieši uz hard. Pēc šīs spēles kortā redzēsim Berdihu un Rodiku.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-01-08 18:31, pirms 14 gadiem
nu Gulbis diezgan labi vinjuvakar nokauseeja,veel tgd dziivoju vakardienas emocijaas!! bija labs!!

  +3 [+] [-]

, 2010-01-08 18:31, pirms 14 gadiem
Davidenko kā no jauna atdzimis!

  +9 [+] [-]

, 2010-01-08 18:34, pirms 14 gadiem
Vamos Rafaaa! Loti parliecinoss izskataas!
Slēpts komentārs: archijs08

  +7 [+] [-]

, 2010-01-08 18:42, pirms 14 gadiem
šodien Davidenko spēlēja vienkāŗši fantastiski, prieks bija skatīties
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-01-08 18:56, pirms 14 gadiem
Ir kas jauns? rakstīja: Koļa izcirta Fedju kā bērnu.. Bez variantiem. Bet Rodžeram ir laba atmazka izrādās - vakar visu izsita pret Ernestu.

Vai arī tomēr viņš atdzīs, ka šobrīd nav labākajā formā.. Hmm

P.S. Nekur nav pieminēts varenais sniegums - vēl ilgi pēc pirmā seta beigām Davy bi 100% 1st serve Šķet, otrā seta sestajā geimā tikai pirmo reizi kļūdījās
reti piemin ko īstenībā.

     [+] [-]

, 2010-01-08 18:56, pirms 14 gadiem
Nav, nav Federers labākajā formā tas bija redzams, itkā grib pielikt, bet īsti nevar izpildīt visu ko ir iecerējis, gan jau ka gatavo formu tā lai sasniegtu to pēc pāris nedēļām uz AO.

  +6 [+] [-]

, 2010-01-08 18:58, pirms 14 gadiem
Vēl jo vairāk, ja Ernests vakar nebūtu pieļāvis tik daudz dubultkļūdu un būtu bijis psiholoģiski nedaudz noturīgāks, viss varēja notikt. Jo Federes arī vakar neizskatījās pārliecinošs.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-08 20:01, pirms 14 gadiem
Raitis rakstīja: Davidenko kā no jauna atdzimis!
Davidenko vienmēr ir bijis daudz maz labā formā. Jau cik gadus no pirmā desmitnieka nav izkritis! Vienkārši par viņu tik daudz nerunā..

     [+] [-]

, 2010-01-08 20:27, pirms 14 gadiem
Arzemnieks rakstīja: Davidenko vienmēr ir bijis daudz maz labā formā. Jau cik gadus no pirmā desmitnieka nav izkritis! Vienkārši par viņu tik daudz nerunā..
trīs gadus, bet Rodiks un Federers no pirmā desmitnieka nav izkrituši septiņus gadus.

     [+] [-]

, 2010-01-08 20:34, pirms 14 gadiem
kastasir rakstīja: Vēl jo vairāk, ja Ernests vakar nebūtu pieļāvis tik daudz dubultkļūdu un būtu bijis psiholoģiski nedaudz noturīgāks, viss varēja notikt. Jo Federes arī vakar neizskatījās pārliecinošs.
Tieši tā. Ernests spēlēja diezgan labi, taču neparādīja visu potenciālu. Federers izlīda uz pieredzes rēķina. Bet šodien viņš spēlēja vēl sūdīgāk, un nešaubos, ka pie šādas Federera spēles Ernests būtu viņu arī vinnējis. Vakar F. tomēr bija mazliet labāks. Tiesa, Davidenko bija ņiprs.

     [+] [-]

, 2010-01-09 00:43, pirms 14 gadiem
Ontario rakstīja: Nav, nav Federers labākajā formā tas bija redzams, itkā grib pielikt, bet īsti nevar izpildīt visu ko ir iecerējis, gan jau ka gatavo formu tā lai sasniegtu to pēc pāris nedēļām uz AO.
Tās pāris nedēļas ir domāta viena? To, vai Federers tiešām nav formā parādīs tieši AO, jo neticu, ka nedēļu pirms AO sākuma Federers būtu bedrē. Vienkārši neticu.
Tiem, kas kārtējo reizi meklē sazvērestību, ka Federers bija vājš un tikai tādēļ Gulbis nospēlēja labi, tad ieteiktu paskatīties Davidenko-Federera spēli. Davidenko bija lielisks un katrā ziņā, ja jūs Federeram spējat piedēvēt ļoti vāju formu, tad jūs ne tikai Gulbi saucat par sliktu spēlētāju, bet arī Davidenko (Federers tak nedrīkstot zaudēt tādiem spēlētājiem kā Davidenko!!!! ...). Ākstu bars.