Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Valensijas turnīra finālā Marejs un Južnijs

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Valensijas turnīra finālā Marejs un Južnijs
Mihails Južnijs
Foto: AP/Scanpix

Par Valensijas ATP ''World Tour 250'' čempiona titulu rīt sacentīsies Endijs Marejs un Mihails Južnijs. Abi sestdien izcīnīja uzvaras trīs setos, pārspējot attiecīgi Fernando Verdasko un Nikolaju Davidenko.

Južnijs trīs setos salauž Davidenko

Mača pirmais geims pie Davidenko serves ilga desmit minūtes, to laikā Nikolajs atspēlēja divas breikbumbas, abos gadījumos labu servēšanu apvienojot ar veiksmīgiem izgājieniem pie tīkla. Otrajā geimā atspēlēties nācās Južnijam, arī viņš ar šo uzdevumu tika galā – 1:1. 4. geimā Davidenko beidzot tika pie breika, geimu pabeidzot ar fantastisku sitienu stūrī – 3:1. Južnijs atspēlējās 7. geimā, kad, servējot Davidenko, ieguva 40:0 pārsvaru. Davidenko spēja novērst tikai pirmo breikbumbu - 3:4. Tomēr Južnija prieki nebija ilgi, jo jau nākamajā geimā viņš pie savas serves palika uz nulles. Davidenko mirkli vēlāk viegli noturēja savu servi un ar 6:3 savā labā pabeidza pirmo setu.

Otrā seta 3. geimā Davidenko ar backhand kļūdām izniekoja trīs breikbumbas, ko viņam vēlāk nācās nožēlot. Sestajā geimā Davidenko servējot pie 30:30 pārsita pāri gala līnijai smešu - breika iespēja Južnijam. Izspēli kontrolēja Davidenko, bet tad otro reizi izgāzās ar smešu, šoreiz raidot bumbiņu tīklā – 4:2 Južnija labā. Palielināt pārvaru gan Mihailam neizdevās, jo, tāpat kā vienā gadījumā pirmajā setā, viņš palika sausā pie savas serves. Seta atrisinājums bija 10. geimā. Davidenko pie 4:5 servēja, lai paliktu setā. Pie 30:30 viņš iesita tīklā – setbumba Južnijam, kurš izkārtoja sev labu sitienu ar labo roku, taču trāpīja bumbiņu tīklā. Nedaudz vēlāk Južnijs tika pie otrās iespējas un arī šoreiz izvēlējās uzbrukt ar labo roku un darīja to veiksmīgāk nekā pirmajā reizē, raidot bumbiņu stūrī, Davidenko nespēja to atsist pāri tīklam – 6:4 otrais sets Južnijam.

Neveiksmīgi nospēlējis otrā seta izskaņā, Davidenko otrā seta sākumā atradās brīvajā kritienā un zaudēja četrus geimus pēc kārtas – 4:0 Južnijam, kurš pēc tam diezgan nesakarīgi nospēlēja pie savas serves un geimu pabeidza ar smešu tribīnēs. Otro breiku viņš neizsēja un svinēja mačā uzvaru ar 3:6, 6:4, 6:3. Južnijam trešais fināls šogad. Oktobrī zaudēts Tokijā un uzvarēts Maskavā notikušajā Kremļa kausa izcīņā.

Arī Marejam uzvara trīs setos

Arī otrajā pusfinālā tika spēlēti trīs seti. Tajā tikās turnīra pirmā rakete Endijs Marejs un mājinieku lielā cerība Fernando Verdasko. Spānis sāka labāk, izvēloties uzbrukuma taktiku, kamēr skots sev tipiskā stilā visu laiku atsitās, gaidot pretinieka kļūdas. Seta sākumā Verdasko neizmantoja trīs breikbumbas, visos gadījumos pārcenšoties ar uzbrukuma sitieniem. Ieguvis 3:2 pārsvaru, Verdasko apbrīnojamā veidā zaudēja četrus geimus pēc kārtas, pie tam pie savas serves abas reizes palika uz nulles, un pirmo setu ar 6:3 savā labā noslēdza Marejs.

Otrajā setā kortā iznāca pavisam cits Marejs. Skots bija sācis spēlēt nedaudz agresīvāk, bet līdz ar to viņa spēlē palielinājās kļūdu skaits, kā rezultātā divreiz tika zaudēti geimi pie savas serves, un varēja būt vēl trakāk, ja Verdasko būtu izmantojis visas iespējas. Spānis otro setu uzvarēja ar pārliecinošu 6:2.

Trešais sets bija līdzīgs pirmajam. Marejs atkal pārslēdzās uz aizsardzības tenisu, bet Verdasko bieži izdarīja pārsteidzīgus sitienus. Piektajā geimā spānis atsita četras breikbumbas, bet pāris geimus vēlāk deva skotam vēl divas iespējas un šoreiz atspēlēties nespēja, raidot bumbiņu ārpus kreisajai sānu līnijai – 4:2 Mareja labā. Ar vienu breiku turnīra pirmajai raketei pietika, lai izcīnītu uzvaru trešajā setā ar 6:3.

Tātad finālā Marejs pret Južniju. Abiem tā būs otrā tikšanās. Pirms gada Sanktpēterburgas turnīra pusfinālā trīs setos ar 6:2, 5:7, 7:6(1) pārāks bija Marejs.

''Valencia Open 500''

Pusfinālu rezultāti
(1) Endijs Marejs – (4) Fernando Verdasko 6:3, 2:6, 6:3
Mihails Južnijs – (2) Nikolajs Davidenko 3:6, 6:4, 6:3

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

  -2 [+] [-]

, 2009-11-07 22:51, pirms 15 gadiem
nu cik var iekrist likmees uz tenisu...?? tas ir psc vnk!!!!!!!!!!!!