Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokovičs atspēlē trīs mačbumbas; finālā pret Federeru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs atspēlē trīs mačbumbas; finālā pret Federeru
Novaks Džokovičs un Radeks Štepaneks
Foto: AFP/Scanpix

Bāzeles ATP ''World Tour 500'' turnīrā sagaidīts ''sapņu fināls'' – Rodžers Federers pret Novaku Džokoviču. Federers pusfinālā pieveica savu tautieti Marko Kjudinelli, bet Džokovičs, atspēlējot trīs mačbumbas, trīs setos tika galā ar Radeku Štepaneku.

Pirmajā pusfinālā šodien tikās turnīra otrā rakete Novaks Džokovičs un pēdējā laikā lielisku formu sasniegušais Radeks Štepaneks. Mača pirmajā setā bija tikai divas breika iespējas un abas čeham pirmajā geimā. Džokovičs atspēlējās, bet pie Štepaneka serves iespēju viņam nebija. Uzvarētāju noskaidroja taibreikā. Tajā Štepaneks izmantoja vienu no saviem efektīvākajiem ieročiem – izgājienu pie tīkla un triumfēja ar 7:4.

Otrā seta 5. geimā, servējot Štepanekam, pie 30:30 Džokovičs ar fantastisku apvedošo sitienu pa līniju tika pie pirmās breikbumbas, Štepaneks to atspēlēja ar sitienu no gaisa pie tīkla. Pēc tam serbam bija vēl viena iespēja, kam sekoja čeha eiss, 3:2 Radeka labā. Pēc tam jau čeham bija viena iespēja, tā netika izmantota. Viss liecināja par to, ka arī otrajā setā būs taibreiks, taču tā nenotika. Pie 4:5 Nole servēja par palikšanu spēlē, kad zaudēja pirmās trīs izspēles – trīs mačbumbas Štepanekam. Džokovičs neapjuka un, nospēlējot aukstasinīgi un precīzi gan pie tīkla, gan no gala līnijas, visas atspēlēja – 5:5. Neizmantojis lielisko iespēju, Štepaneks pēc tam zaudēja savas serves geimu, Džokovičam atlika tik vien kā izservēt setu, un viņš to izdarīja – 7:5.

Trešais sets Štepanekam sākās tikpat nelāgi kā beidzās otrais – jau pirmajā geimā zaudēts pie savas serves, turpinājumā Džokovičam izdevās vēl viens breiks un gala beigās visnotaļ pārliecinoša uzvara trešajā setā, visā mačā serbs triumfēja ar 6:7(4), 7:5, 6:2.

Džokoviča pretinieks finālā būs ATP ranga līderis Rodžers Federers, kurš tikās ar savu labu draugu Marko Kjudinelli. Mača pirmajā setā abi tenisisti neizmantoja breikbumbas, attiecīgi divas un trīs, pie tam Federers 8. geimā atspēlējās no 0:40, bet Kjudinelli kritiskās situācijās veiksmīgi pielietoja serve & volley taktiku. Uzvarētājs tika noskaidrots taibreikā. To labāk sāka Kjudinelli, izvirzoties priekšā ar 4:1. Federers atspēlējās un ieguva pirmo setbumbu (6:5), Marko atkal izglāba serve, bet pēc tam viņš pats tika pie setbumbas. Federers to atspēlēja ar lielisku diagonālo apvedošo sitienu. Pēc tam sekoja ranga līdera eiss - otrā setbumba Rodžeram. Kjudinelli pārsita pāri gala līnijai, un taibreiks noslēdzās ar 9:7 Federera labā.

Otrā seta otrajā geimā Kjudinelli kļūdu rezultātā nespēja noturēt servi, un Federers, ieguvis breiku, iegūto pārsvaru spēja noturēt līdz pat mača beigām, izcīnot uzvaru ar 7:6(9), 6:3. Tātad rīt Bāzelē gaidītais fināls – Federers pret Džokoviču. Abi līdz šim tikušies jau 13 reizes, no kurām deviņas reizes uzvarējis šveicietis. Pēdējā tikšanās abiem bija ''US Open'' pusfinālā. Toreiz Federers uzvarēja trīs setos – 7:6(3), 7:5, 7:5.

''Davidoff Swiss Indoors Basel''

Pusfinālu rezultāti
(1) Rodžers Federers – Marko Kjudinelli 7:6(9), 6:3
(2) Novaks Džokovičs – (5) Radeks Štepaneks 6:7(4), 7:5, 6:2

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

  +2 [+] [-]

, 2009-11-07 18:14, pirms 15 gadiem
Lielisks gads Marko izpildiijumaa.. nekad nebiju domaajis, ka vinjam paveersies, bet she tev - triis shveicieshi top 100 un gandriiz jau top 50..