Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Zverevs čempionu duelī Madridē pirmoreiz uz māla pieveic Nadalu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Zverevs čempionu duelī Madridē pirmoreiz uz māla pieveic Nadalu
Aleksandrs Zverevs un Rafaels Nadals. Foto: AFP/Scanpix

2018. gada čempions Aleksandrs Zverevs (ATP 6.) Madrides "Masters 1000" turnīra ceturtdaļfinālā ar 6:4, 6:4 uzvarēja pieckārtējo čempionu Rafaelu Nadalu (ATP 2.), viņu pirmoreiz apspēlējot uz māla seguma. Zverevs pusfinālā tiksies ar Dominiku Tīmu (ATP 4.), kuram 3:6, 6:3, 6:4 atspēlēšanās uzvara pret Džonu Isneru (ATP 39.).

Rafaels Nadals pēc sestā geima tika priekšā ar breiku (4:2), kad Aleksandrs Zverevs "sausā" zaudētu serves geimu pabeidza ar dubultkļūdu. Spānis gan pārsvaru uzreiz zaudēja, kad Vācijas tenisistam septītajā geimā no 30:30 izdevās divi apvedošie sitieni pēc kārtas. Nadals servi nenosargāja arī devītajā geimā, no 40:30 izsitot autā un ar dubultkļūdu pasniedzot Zverevam breikbumbu. Saša labi aizsargājās, Nadals bumbiņu raidīja tīklā ar apvedošā sitiena mēģinājumu.

Nadals arī 2. setā nespēja izveidot pietiekami daudz sekmīgu uzbrukumu pret Zvereva aizsardzību, turklāt bieži netika galā ar Zvereva prettriecieniem un šajā setā Zvereva servei klāt netika. Savukārt pašam breikbumbas vajadzēja atspēlēt trīs dažādos geimos. Rafa trešajā geimā atspēlēja vienu (ar "dropšotu"), piektajā geimā tika nobreikots, kad Zverevs pie 15:40 spānim neaizsniedzami uzsita pa labo sānu līniju, bet septītajā geimā atspēlējās no 15:40, nepieļaujot vēl lielāku deficītu.

Nadalam no 2016. līdz 2019. gadam pret Zverevu bija perfekta 5-0 bilance. Vācijas tenisists kopš tā laika uzvarējis trīs mačos pēc kārtas (visos ar 2:0). Piektdien Madridē gūtā uzvara viņam ir pirmais panākums pret Nadalu uz māla seguma (1-3).

Dominiks Tīms zaudēja savā pirmajā serves geimā, kad pieļāva pāris kļūdas ar sitieniem autos, un Džons Isners ieguva breikbumbu, to realizējot ar uzbrukumu austrieša otrās serves izspēlē. Drīz esot vadībā ar 3:0, amerikānis seta startā iegūto pārsvaru nosargāja, turklāt Tīmam ceturtajā geimā vajadzēja atspēlēties no 15:40, lai nepieļautu vēl vienu Isnera breiku.

Mača lūzums notika 10:21 minūtes ilgušajā 2. seta piektajā geimā, kurā Tīms uzvarēja no 15:40. Šajā geimā bija četras breikbumbas un seši "vienādi". Isneram pietrūka dažu centimetru, lai iegūtu seta un breika pārsvaru. Isners pirmās breikbumbas izspēlē ar sitienu pa labo līniju jaudīgi atsita Tīma pirmo servi, bumbiņai piezemējoties nedaudz aiz līnijas.

Tīms 3. setā ar servi zaudēja tikai divās izspēlēs, bet Isneram daudz grūtību. Viņš pirmajā geimā atspēlēja vienu breikbumbu, piektajā geimā atspēlējās no 0:30, bet devītajā geimā neizglābās. Ar "volley" sitienu atvairījis vienu breikbumbu, Isners tādā pašā veidā bija tuvu vēl vienas breikbumbas atspēlēšanai, taču Tīms teicami darbojās aizsardzībā, un Isners garas izspēles beigās bumbiņu nepārcēla pāri tīklam.

Tīms savstarpējo maču bilanci uzlaboja līdz 3-1, esot pārāks abos mačos uz māla seguma. Pirmā cīņa bija 2015. gadā Nicas ATP 250 pusfinālā (7:6(5), 6:3). Tīms Madridē ceturto reizi pēc kārtas iekļuva pusfinālā. Viņam Spānijas galvaspilsētā ir divi zaudēti fināli (2017-18). Otrais bija pret savu rītdienas pretinieku Zverevu ar 4:6, 4:6. Zverevam tā ir tikai viena no divām uzvarām 10 mačos pret Tīmu.

Itālijas pirmais numurs Mateo Berretīni (ATP 10.) ar 5:7, 6:3, 6:0 uzvarēja Čīles līderi Kristianu Garinu (ATP 25.), kurš bija vadībā ar setu un 3:1, kopš tā brīža zaudējot 11 geimos pēc kārtas! Belgradas čempions Berretīni svinēja septīto uzvaru pēc kārtas, otro reizi sasniedzot "Masters" pusfinālu. Pirmā reize bija 2019. gadā Šanhajā.

Savukārt trešajā māla "Masters" pusfinālā pēc kārtas iekļuva Kaspers Rūds (ATP 22.), kurš ar 7:5, 6:1 apspēlēja Aleksandru Bubļiku (ATP 44.). Norvēģis pieļāva tikai četras nepiespiestās kļūdas un ar piektdien gūto uzvaru atkārtoja savu labāko "Masters" turnīru rezultātu. Viņš pusfinālā iekļuva arī pagājušā gada septembrī Romā un pagājušajā mēnesī Montekarlo.

"Mutua Madrid Open", ATP "Masters 1000" turnīrs Madridē uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(5) Alexander Zverev – (1) Rafael Nadal6:4 6:4
(3) Dominic Thiem – John Isner3:6 6:3 6:4
(8) Matteo Berrettini – (16) Christian Garin5:7 6:3 6:0
Casper Ruud – Alexander Bublik7:5 6:1