Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Lopess triumfē Johannesburgā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Lopess triumfē Johannesburgā
Felisiano Lopess
Foto: AFP/Scanpix

Ar Spānijas tenisista Felisiano Lopesa uzvaru šodien noslēdzies Johannesburgas (DĀR) ATP vienspēļu turnīrs „SA Tennis Open”. Finālā viņš ar 7:5, 6:1 pieveica ATP turnīru finālu debitantu, francūzi Stefanu Robēru. Lopesam šim ir otrais ATP vienspēļu tituls (pirmais izcīnīts pirms nepilniem sešiem gadiem Vīnē).

Dienvidāfrikas Republikas pilsētā Johannesburgā notiekošais ATP tenisa turnīrs „SAP Open” šogad nebija pulcējis pārāk spēcīgu dalībnieku sastāvu. Titulu aizstāvēt nebija ieradies ne pērnā gada čempions Žo-Vilfrīds Tsonga, ne finālists Žeremī Šardī (abi Francija). Francijas tenisistu iztrūkums šī gada turnīrā gan nebija – pamatsacensībās spēlēja seši šīs valsts sportists, tostarp arī galvenais favorīts Gaels Monfiss (ATP 13.). Līdz finālam gan viņam neizdevās tikt – pēc trīs pārliecinošām uzvarām pusfinālā atraktīvais francūzis trijos setos piekāpās spānim Felisiano Lopesam (ATP 39.). Lopesa pretinieks finālā šodien bija turnīra lielākais pārsteigums – francūzis Stefans Robērs. Lai arī sacensībās viņš tika izlikts ar 8. numuru, tomēr ATP rangā ieņem tikai 100. vietu un pārsvarā bija spēlējis tikai „Challenger” turnīros. Taču šo gadu 29 gadus vecais sportists iesācis spīdoši. Nozīmīgākā uzvara viņam pusfinālā pār spāni Davidu Fereru (7:5, 6:4).

Finālā favorīts bija spānis, kaut arī savā starpā tenisisti vēl nebija tikušies. Spēles iesākumā Robēram neveicās ar servi, tomēr viņš prata turēties līdzās. Lopesa serves gan bija pārliecinošākas un viņš savus geimus uzvarēja drošāk. Tuvojoties seta izskaņai, Lopesam iespējas uzvarēt kļuva arvien vairāk. Pirmās divas setbumbas pie 5:4 viņš nerealizēja, arī nākamās četras pie 6:5 francūzis atspēlēja, taču ar septīto iespēju Lopess panāca savu – 7:5. Otrajā setā situācija pamainījās. Spānijas tenisists uzreiz ieguva stabilu 3:0 vadību, kuru Robēram vairs nebija cerības atspēlēt. Viņš iespēja uzvarēt vien goda geimu šajā setā, bet līksmot varēja spānis – 7:5, 6:1.

Par uzvaru turnīrā Lopess ieguva 250 reitinga punktus un 75 700 ASV dolāru prēmiju, kamēr Robēram tiks 150 reitinga punktu un 39 780 ASV dolāru. Francūzim tas ļaus sasniegt jaunu rekordvietu ATP rangā (100. vieta, kuru viņš ieņem šobrīd, arī ir viņa rekords). Arī Lopess varēs uzlabot savu 39. ranga vietu, lai gan vismaz līdz karjeras labākā sasnieguma atkārtošanai (20. vieta) viņam vēl patālu. Kopumā Lopesam šis ir otrais ATP vienspēļu tituls – 2004. gadā viņš triumfēja Vīnes turnīrā, bet citos četros finālos bija cietis zaudējumus.

Tikmēr par šo sacensību dubultspēļu čempioniem kļuva indietis Rohans Bopanna un pakistānietis Aisams Ul-Haks Kureši. Finālā, kuru uz brīdi pārtrauca lietus, viņi ar 2:6, 6:3, 10:5 pārspēja slovāka Karola Beka un Izraēlas sportista Harela Levija duetu.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

     [+] [-]

, 2010-02-07 20:08, pirms 14 gadiem
Finālā viņš ar 7:5, 6:3 pieveica ATP turnīru finālu debitantu, francūzi Stefanu Robēru – 7:5, 6:1.

Cīruli, palabo, kāds tad īsti bija rezultāts otrajā setā

     [+] [-]

, 2010-02-07 21:17, pirms 14 gadiem
dunduks28 rakstīja: Finālā viņš ar 7:5, 6:3 pieveica ATP turnīru finālu debitantu, francūzi Stefanu Robēru – 7:5, 6:1.

Cīruli, palabo, kāds tad īsti bija rezultāts otrajā setā
paldies