Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Marejam sezona, visticamāk, beigusies

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marejam sezona, visticamāk, beigusies
Endijs Marejs sezonas pēdējā mačā zaudēja Semam Kverijam
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas tenisa pirmais numurs Endijs Marejs gurna savainojuma dēļ šogad vairs necer piedalīties oficiālos mačos.

Marejs gurna savainojumu guva māla sezonas izskaņā – "French Open" pusfinālā pret Stenu Vavrinku. Tā rezultātā cieta arī Endija zālāja sezona, kuras laikā viņš Londonā zaudēja jau pirmajā mačā, bet Vimbldonā netika tālāk par ceturtdaļfinālu. Marejs kopš tā laika nav spēlējis, izlaižot divus "Masters 1000" turnīrus un "US Open".

Konsultējoties labākajiem gurnu problēmu speciālistiem, pieņemts lēmums nesteigties ar atgriešanos. Šāds solis sperts, neriskējot ar nākotni.

Lai arī ATP turnīros Marejs šogad vairs neplāno spēlēt (oficiāli sezona vēl nav beigta, taču gandrīz skaidrs tas ir), viņš nav atteicies no 7. novembrī Glāzgovā plānotā paraugmača pret Rodžeru Federeru.

Marejam pērn tieši gada otrā puse bija visproduktīvākā, ar lieliskiem rezultātiem pirmoreiz kļūstot par ranga līderi. Marejs ir jau ceturtais elites spēlētājs, kuram sezona beigusies priekšlaicīgi. Pirms viņa tāds liktenis piemeklēja Novaku Džokoviču, Stenu Vavrinku un Kei Nišikori.