Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Vīriešu dubultspēļu turnīrā uzvar Dluhijs/Paess

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vīriešu dubultspēļu turnīrā uzvar Dluhijs/Paess
Leanders Paess un Lukašs Dluhijs
Foto: AP

''French Open'' vīriešu dubultspēļu turnīrs noslēdzies ar čeha Lukaša Dluhija un indieša Leandera Paesa uzvaru. Finalā Dluhijs/Paess ar 3:6, 6:3, 6:2 pieveica Dienvidāfrikas tenisistu Vesliju Mūdiju un beļģi Diku Normanu.

Vīriešu vienspēļu turnīra finālu šogad neizdevās sasniegt nevienam no galvenajiem favorītiem – ar pirmajiem diviem numuriem izliktie tenisisti zaudēja pusfinālā. Kanādietis Daniels Nestors un serbs Nenads Zimonjičs piekāpās čeham Lukašam Dluhijam un indietim Leanderam Paesam, bet ar otro numuru izliktie amerikāņu dvīņu brāļi Bobs un Maiks Braieni atzina DĀR pārstāvja Veslija Mūdija un beļģa Dika Normana pārākumu. Finālā favorīta loma atvēlēta Dluhijam/Paesam.

Pirmajā setā visu izšķīra viens breiks, ko otrajā geimā ieguva Mūdijs/Normans. Nedaudz vēlāk kādā no mača epizodēm bumbiņa trāpīja pa aci Paesam, kurš bija spējīgs turpināt maču. Mūdijam/Normanam radās pamatīgas grūtības ar seta pabeigšanu devītajā geimā. Vispirms netika izmantotas divas setbumbas, tad atspēlēta viena breikbumba, līdz tomēr ar ceturto mēģinājumu viņiem izdevās noslēgt setu savā labā – 6:3.

Otru setu tādā pašā stilā sāka Dluhijs/Paess, otrajā geimā nobreikojot pretiniekus un pēc tam iegūstot 3:0 pārsvaru. Dluhijam/Paesam izdevās vēlreiz lauzt Mūdija/Normana servi un izvirzīties vadībā ar 5:0. Mūdijs/Normans spēja atspēlēt trīs geimus, taču setu glābt gan neizdevās – Dluhijam/Paesam uzvara ar 6:3. Līdz ar to uzvarētāja noskaidrošanai nepieciešams trešais sets.

Trešā seta trešajā geimā Dluhijam/Paesam izdevās uzvarēt pie pretinieku serves un iegūt izšķirošo pārsvaru – 2:1. Mūdijam/Normanam iespēja atspēlēties radās sestajā geimā, taču tā netika izmantota, bet pēc tam atkārtoti tika zaudēta sava serve, un drīz vien Dluhijs/Paess noslēdza maču ar uzvaru – 3:6, 6:3, 6:2.

26 gadus vecajam Dluhijam šis ir pirmais ''Grand Slam'' dubultspēļu tituls, kamēr 35 gadus vecajam Paesam jau piektais – trešo reizi uzvarēts ''French Open'', bet vēl pa reizei Vimbldonā un ''US Open''.

Izmantotie resursi:
rolandgarros.com