Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kopš janvāra nespēlējušais Nadals paziņo arī par Romas "Masters" izlaišanu

Agris Suveizda

Kopš janvāra nespēlējušais Nadals paziņo arī par Romas "Masters" izlaišanu
Rafaels Nadals. Foto: William West/AFP/Scanpix

Spāņu tenisa veterāns Rafaels Nadals turpina atlabt no gurna savainojuma un sociālajos tīklos pavēstījis, ka nebūs spējīgs piedalīties arī Romas "Masters" turnīrā, kas sāksies nākamnedēļ.

"Jūs visi lieliski zināt, cik sāpīgi man ir izlaist šo turnīru, ņemot vērā tā lomu manā karjerā un itāļu fanu mīlestību un atbalstu," rakstīja Nadals. "Kaut gan iepriekšējās dienās ir jūtams uzlabojums, augsta līmeņa treniņus neesmu aizvadījis jau vairākus mēnešus un atgriešanās formā prasa savu laiku, tādēļ man nav citas izvēles kā vien pieņemt situāciju un turpināt strādāt."

Nadals nav spēlējis kopš "Australian Open", kad janvārī Melburnā pārspēja britu Džeku Dreiperu (7-5, 2-6, 6-4, 6-1), taču savainojuma dēļ piekāpās amerikānim Makenzijam Makdonaldam (4-6, 4-6, 5-7). Sākotnēji atlabšana tika prognozēta 6-8 nedēļu ilgumā, taču jau ir aizritējušas 15 nedēļas. Māla sezonā viņam secen gājuši Montekarlo, Barselonas un Madrides turnīri, Nadals nespēlēs arī Romā, bet "French Open" sākums paredzēts 29. maijā. Vēl nekad karjerā Nadals nav spēlējis Parīzē bez kaut viena iesildīšanās māla turnīra.

36 gadus vecais Nadals ATP rangā ieņem 14. vietu un 22 reizes ir triumfējis "Grand Slam" vienspēļu turnīros – 14 reizes Parīzē, četras reizes Ņujorkā un pa divām reizēm Melburnā un Vimbldonā. Pirms gada Nadals finālā ar 6-3, 6-3, 6-0 pārspēja norvēģi Kasperu Rūdu.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/RafaelNadal/sta...