Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Malaizijas titulu iegūst Davidenko

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Malaizijas titulu iegūst Davidenko
Nikolajs Davidenko
Foto: AFP

Ar turnīra galvenā favorīta, krieva Nikolaja Davidenko uzvaru šodien noslēdzies Malaizijas pilsētas Kualalumpuras ATP tenisa turnīrs finālā viņš ar 6:4, 7:5 pārspēja ar 2. numuru izlikto spāni Fernando Verdasko. Krievijas tenisistam šis bija jau trešais ATP tituls šogad.

Kamēr daļa elites tenisistu šonedēļ sacentās Bngkokā, tikmēr otrs ATP tūres turnīrs notika Malaizijas galvaspilsētā Kualalumpurā. Arī tā nozīmīgums bija „Tour 250”, bet dalībnieku sastāvs bija pat nedaudz spēcīgāks. Līdz finālam bija tikuši abi galvenie favorīti – krievs Nikolajs Davidenko un spānis Fernando Verdasko. Nedaudz grūtāk līdz finālam bija klājies Krievijas tenisistam, kurš pusfinālā pret Robinu Soderlingu pirmo setu zaudēja ar 1:6, bet abos nākamajos bija lauzis mača ritējumu. Tikmēr Verdasko visus sāncenšus bija uzveicis divos setos. Izteikta fināla favorīta bukmeikeru prognozēs nebija, kaut savstarpējo spēļu bilance bija izteikti par labu krievam – piecas uzvaras sešās spēles.

Arī šajā finālā spānim neizdevās šo bilanci uzlabot. Pirmajā setā visu izšķīra viens breiks, un Davidenko uzvarēja ar 6:4. Arī otro setu viņš uzsāka ar panākumu pie pretinieka serves, taču Verdasko tūlīt pat atguvās. Seta atrisinājums bija pavisam tuvu taibreikam, tomēr 11. geimā spānis atkārtoti pazaudēja savu servi, un Davidenko paviršības vairs nepieļāva – 6:4, 7:5.

Krievijas tenisistam šis ir jau trešais ATP tituls šogad (šogad panākumi arī Umagā un Hamburgā), bet kopumā 28 gadus vecais tenisists jau ieguvis 17 ATP tūres vienspēļu titulus. Uzvara Kualalumpurā viņam ļāva tikt pie 250 reitinga punktiem un saņemt 154 000 ASV dolāru prēmiju. Tikmēr Verdasko konts papildināsies ar 81 000 ASV dolāru un 150 reitinga punktiem.

Dubultspēlēs čempionu godā tika ar 1. numuru izliktais Polijas duets Mariušs Firstenbergs un Marsins Matkovskis, kuri finālā neatstāja nekādus variantus Igoram Kuņicinam (Krievija) un Jaroslavam Levinskim (Čehija) – 6:2, 6:1.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com