Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Bangkokā triumfē Simons

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Bangkokā triumfē Simons
Žils Simons
Foto: AFP

Par Bangkokas ATP tenisa vienspēļu turnīra čempionu šodien kļuvis francūzis Žils Simons, kurš finālā ar 7:5, 6:3 pārspēja serbu Viktoru Troicki. 24 gadus vecajam sportistam šis ir sestais ATP tituls karjerā, bet pirmais šajā sezonā.

Taizemes pilsētas Bangkokas ATP tenisa turnīrs Latvijas tenisa līdzjutējiem bija krietni aktuāls līdz otrajai kārtai. Atgādinām, ka tajā startēja arī Ernests Gulbis, kurš pirmajā kārtā apspēlēja indieti Somdevu Devarmanu, bet otrajā trijos taibreikos bija spiests atzīt pērnā gada čempiona Žo Vilfrīda Tsongas pārākumu. Pērnā gada čempions savu titulu šogad gan nespēja aizstāvēt, jo pusfinālā pamanījās zaudēt serbam Viktoram Troickim (6:1, 2:6, 3:6). Troicka pretinieks šodien finālā bija cits francūzis Žils Simons, kurš pusfinālā bija apspēlējis labāko Austrijas tenisistu Jurgenu Melceru (6:4, 7:6(4)).

Fināla favorīta lomā bukmeikeri bija iecēluši Simonu, kurš gan ieņem augstāku vietu ATP rangā (10. pret 32.), gan bija uzvarējis abās iepriekšējās savstarpējās spēlēs (abas gan uz māla seguma). Un šoreiz bukmeikeriem izrādījās absolūta taisnība. Spēles pirmajā setā cīņa vēl bija diezgan līdzīga un gandrīz jau spēle nonāca līdz taibreikam, taču otrajā Simons bija izteikti pārāks, uzvarot spēli ar 7:5, 6:3.

24 gadus vecajam sportistam šis bija pirmais ATP tituls šajā gadā, bet sestais karjerā. Par uzvaru turnīrā viņš nopelnīja 250 reitinga punktus un 100 tūkstošu ASV dolāru prēmiju. Tikmēr 23 gadus vecais Troickis tikai otro reizi spēlēja ATP tūres finālā (arī 2008. gadā Vašingtonā viņš zaudēja finālspēli), un šo turnīru noslēdza ar 150 reitinga punktiem un 52 tūkstošu ASV dolāru prēmiju.

Dubultspēļu sacensībās par uzvarētājiem kļuva ASV duets Eriks Butoraks un Radživs Rams, kuri ar 7:6(3), 6:3 pieveica spāņa Giljermo Garsijas Lopesa un vācieša Mišas Zvereva duetu.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com