Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Vai būs Krievijas fināls?

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Vai būs Krievijas fināls?
Svetlana Kuzņecova un Dinara Safina
pēc Štutgartes turnīra fināla
Foto: AP

„French Open” sieviešu vienspēļu turnīrā šodien tiks aizvadītas abas pusfinālu spēles. Turnīrā, kurā nav trūcis pārsteigumu, līdz finālam tomēr iespējams tikt divām no favorītēm – krievietēm Dinarai Safinai un Svetlanai Kuzņecovai, kuras šodien spēlēs pret attiecīgi Dominiku Cibulkovu un Samantu Stosuru. Pirmā mača sākums 15:00 pēc Latvijas laika.

Dinara Safina – Dominika Cibulkova (15:00 pēc Latvijas laika)

Aprīļa sākumā, kad Dinara Safina kļuva par WTA ranga līderi, sākās kārtējās runas par to, cik ļoti viņa pelnījusi atrasties šajā vietā. ASV tenisiste Serēna Viljamsa jau paspēja paziņot, ka labākā ir viņa un Safinas atrašanās pirmajā vietā ir tikai nejaušība, tomēr pēdējo mēnešu laikā Dinara ir pierādījusi, ka tā nav. Māla sezona, protams, ir ideāls laiks, lai to pierādītu, jo māsām Viljamsām šis segums nepavisam nav tuvākais (to apliecina kaut vai rezultāti Parīzē). Pērn Safina Parīzē tika līdz finālam, kur zaudēja serbietei Anai Ivanovičai un nu ir tikai soli no šī panākuma atkārtošanas, bet divu uzvaru attālumā no karjeras pirmā „Grand Slam” titula.

Turnīru krieviete iesāka vairāk nekā spoži. Lai arī pirmās četras pretinieces (Anne Koetvonga, Vitālija Djačenko, Anastasija Pavļučenkova un Aravane Rezaja) nav pasaules pirmā divdesmitnieka tenisistes, tomēr četros mačos Dinara zaudēja tikai piecus (!!!) geimus. Pirmais īstais pārbaudījums viņai bija ceturtdaļfinālā, kad pretiniekos bija baltkrieviete Viktorija Azarenka, kura pirms tam bija pieveikusi pērnā gada čempioni Ivanoviču. Pirmajā setā Azarenka parādīja, ka Safinai nepietiks ar iepriekšējos mačos demonstrēto sniegumu – krieviete nespēlēja slikti, taču beidzot sajuta uzbrukumus arī no tīkla otras puses. Pēc zaudēta seta (1:6), Safina tomēr spēja saņemties un lauza cīņas ritējumu – 6:4, 6:2. Tādējādi pārliecība par saviem spēkiem Dinarai tikai pieauga.

Nenoniecinot slovākietes Dominikas Cibulkovas spējas, tomēr jāatzīst, ka pusfināla spēle Safinai varētu būt vieglāka nekā ceturtdaļfināls. 20 gadus vecā slovākiete Parīzē aizvada savu sekmīgāko turnīru karjerā. Ar 19. numuru izliktajai sportistei grūtākais mačs bija pirmajā kārtā, kad trīs setos izdevās pieveikt ukrainieti Aļonu Bondarenko, bet visās pārējās cīņās Dominika uzvarējusi divos setos. Īpaši iespaidīgi izskatās Cibulkovas pēdējie divi rezultāti – 6:2, 6;4 pret Agnesu Šavaju un 6:0, 6:2 pret Mariju Šarapovu, tomēr taisnības labad jāsaka, ka šajos mačos ļoti kļūdaini spēlēja Dominikas pretinieces. Gan pret Šavajau, gan Šarapovu slovākietei tikai vajadzēja turēt bumbiņu spēlē, lai sagaidītu pretinieces kļūdas, bet šodien pret Safinu ar šādu taktiku diezin vai kaut ko izdosies sasniegt. Jau mača beigās pret Šarapovu Cibulkova ļoti sāka nervozēt, kad pretiniecei beidzot izdevās uzbrukuma sitieni. Arī Safina pie otrās serves uzbruks...

Abām tenisistēm šī būs ceturtā savstarpējā spēle, bet pirmā uz māla seguma. Līdz šim Safina uzvarējusi divās (6:2, 6:1 Monreālā un 6:3, 6:4 Tokijā), bet šī gada sākumā Hopmana kausa izcīņas laikā Cibulkova trijos setos apspēlēja krievieti – 6:7(3), 6:1, 6:4. Gan bukmeikeri, gan šī raksta autors šodien gan pārliecinošas favorītes lomu atvēl Safinai, paredzot uzvaru divos setos.

Svetlana Kuzņecova – Samanta Stosura (pēc Safinas – Cibulkovas mača)

Arī otrā pusfinālā Krievijas tenisa līdzjutējiem būs par ko fanot – 24 gadus vecā Svetlana Kuzņecova centīsies atkārtot 2006. gada panākumu, kad viņa spēlēja finālā. Šajā turnīrā Svetlana ir izlikta ar 7. numuru un viņas aizkļūšana līdz pusfinālam nav pārsteigums. Jau pirms „French Open” Kuzņecova aizvadīja divus sekmīgus turnīrus Štutgartē un Romā, dalot titulus uz pusēm ar tautieti Dinaru Safinu. Parīzē Latvijas tenisistes un nu jau treneres Larisas Neilandes-Savčenko vadībā Kuzņecova sāka ar trīs pārliecinošām uzvarām, bet pēdējās divās spēlēs dabūjusi spēlēt trīs setus. Ja spēle pret Agnešku Radvansku varbūt neprasīja tik daudz spēku, tad vakardienas uzvara (7:6(1), 5:7, 7:5) pār Serēnu Viljamsu gan. Vakar uzvaru izdevās gūt tikai trīs stundu cīņā, kaut arī iespējas uzvarēt krievietei bija arī ātrāk. Labs uzbrukums un cīņa līdz galam katrā epizodē ir ļāvis Kuzņecovai tikt tik tālu, un kāpēc lai nesasniegtu vēl vairāk?

Pusfinālā viņas pretiniece būs austrāliete Samanta Stosura. 25 gadus vecā sportiste kļuvusi pa pirmo savas valsts pārstāvi, kura tik tālu aizkļuvusi „French Open” sieviešu vienspēļu turnīrā. Līdz šim Stosuru labāk zinājām kā dubultspēļu speciālisti (WTA dubultspēļu rangā viņai ir augstā 5. vieta, bet šogad Samanta lieliski atgriezusies arī vienspēļu turnīros. 2007. gadā viņa saslima ar laima slimību, kas liedza augstākajā līmenī spēlēt gandrīz gadu, bet nu Stosura jau var būt droša par iekļūšanu ranga pirmajā divdesmitniekā. Viņas panākumu galvenā atslēga ir stabilā serve. Sieviešu tenisā serve bieži vien pieviļ un nereti gadās, ka mačā biežāk pat uzvar pie pretinieces serves nekā savas, tomēr ar Stosuru tā nav. Stabilitāte viņai ļāva uzveikt ar 4. numuru izlikto Jeļenu Dementjevu, bet pēdējās divās kārtās ļoti pārliecinoši tika uzveiktas Virdžinija Razano un Sorana Kirsteja.

Kuzņecovai un Stosurai līdz pusfināla cīņai sanāks atpūsties mazāk, kas nelielu priekšroku dos austrālietei – vakar kortā viņa tomēr pavadīja mazāk laika. Vienīgā savstarpējā spēle bijusi pasen – 2004. gadā Bali Kuzņecova uzvarēja ar 6:4, 6:4. Arī šodien bukmeikeri pamatoti par favorīti uzskata krievieti, taču, ja Stosura atkal spēs kontrolēt spēli pie savas serves, tad mačs var diezgan ieilgt. Autora prognoze – divi gari seti vai trīs setu cīņa

Izmantotie resursi:
rolandgarros.com

  +7 [+] [-]

, 2009-06-04 11:07, pirms 15 gadiem
kirsteins rakstīja: Vai būs Krievijas fināls? Nebūs.
Būs Būs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-06-04 11:17, pirms 15 gadiem
Stosura uzvarēs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2009-06-04 11:32, pirms 15 gadiem
Manuprāt, Dināra un Svetlana ir pelnījušas atrasties finālā. Nesaku, ka Stosura un Cibulkova nav, taču domāju, ka Kuzņecova un Safina to ir pelnījušas vairāk.

  -3 [+] [-]

, 2009-06-04 11:44, pirms 15 gadiem
nebuus

  +2 [+] [-]

, 2009-06-04 11:52, pirms 15 gadiem
Tinkijs Vinkijs rakstīja: Stosura uzvarēs!
Ticiet Vinkijam vinsh ir experts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-06-04 11:59, pirms 15 gadiem
Yuri rakstīja: Cibuļkovai ir tiešām iespaidīga fiziskā forma - lieku šodien uz viņu, ja reiz viņa pat Serēnu uzvarēja tik smagā cīņā, tad... ! Žēl, ka Šarapova ir tagad tā pazaudējusi savu fizisko!
Tu jauc Cibuļkovu ar Kuzņecovu?? Kuzņecova uzvarēja Serēnu, Cibuļkova nogrāva Šarapovu...
Domāju, ka Safina paņems visu RG..
Kuzņecova varētu būt atstājusi pārāk daudz spēka vakar un šodien nebūt pirmā svaiguma. Ja Stosurai ies iespaidīgā pirmā serve, tad būs interesanti!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-06-04 12:26, pirms 15 gadiem
Gribētos Dominika vs Kuzņecova finālu.

  +1 [+] [-]

, 2009-06-04 12:42, pirms 15 gadiem
Vai būs Krievijas fināls? Jā, būs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-06-04 13:03, pirms 15 gadiem
Yuri rakstīja: [quote tinkijs_vinkijs]

Kā Tu domā - uzvarēs Soderlings vai Gonzalez?
Gonzaless...

     [+] [-]

, 2009-06-04 13:11, pirms 15 gadiem
Finālā- SAFINA-STOSURA un GONZALESS-DEL POTRO

  +1 [+] [-]

, 2009-06-04 13:12, pirms 15 gadiem
buus, shaubu nav. pirms turniira neiedomaatos ka cibulkova un stosura vsp tiks pusfinaalaa..!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-06-04 13:17, pirms 15 gadiem
voldza35 rakstīja: Finālā- SAFINA-STOSURA un GONZALESS-DEL POTRO
Del Potro ir manuprāt vēl mazākas izredzes nekā Cibuļkovai pret Safinu un tas nozīmē ļoti mazas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-06-04 13:53, pirms 15 gadiem
voldza35 rakstīja: Finālā- SAFINA-STOSURA un GONZALESS-DEL POTRO
Federers paņems RG,tur ir vairāk kā skaidrs skaidrs

  -2 [+] [-]

, 2009-06-04 13:56, pirms 15 gadiem
sport80 rakstīja: Federers paņems RG,tur ir vairāk kā skaidrs skaidrs
nav variantu, šogad čempis GONZALESS
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-06-04 14:30, pirms 15 gadiem
Sieviešu tenisā tomēr nekad neko nevar zināt...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja