Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokovičs: "Nadals joprojām ir labākais pasaulē"

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Džokovičs: "Nadals joprojām ir labākais pasaulē"
Rafaels Nadals
Foto: AFP/Scanpix

Pēc Maiami ATP „Masters Series” turnīra fināla, kurā serbs Novaks Džokovičs nepilnu trīs ar pusi stundu ilgā mačā ar 4:6, 6:3, 7:6(4) apspēlēja Rafaelu Nadalu, abi finālisti nav skopojušies ar komplimentiem viens otram. Serbs atzinis, ka Nadals joprojām ir labākais pasaulē, kamēr spānis paziņojis, ka Džokovičs pavisam drīz ieņems ranga pirmo vietu.

Vakar Maiami ar īstu saldo ēdienu tenisa gardēžiem noslēdzās sezonas otrais ATP „Masters Series” turnīrs. Par čempionu kļuva serbs Novaks Džokovičs, kurš trīs stundu un 21 minūtes ilgā mačā lika kapitulēt ranga līderim Rafaelam Nadalam – 4:6, 6:3, 7:6(4). Serbu tenisistam šī bija jau 24 uzvara pēc kārtas ATP turnīros šogad un zaudējuma rūgtumu viņš vēl nav izjutis.

„Tas bija viens no līdzvērtīgākajiem fināliem, ko es jebkad esmu aizvadījis”, pēc cīņas sacīja čempions. „Mēs abi spēlējām ļoti augstvērtīgu tenisu, un to izbaudīja ikviens. Līdz pat pēdējam sitienam neviens nevarēja būt drošs par uzvaru”. Tikmēr Nadals atzina, ka mača beigās bijis ļoti noguris, bet finālu nospēlējis krietni labāk nekā pirms divām nedēļām Indianvelsā, kad arī zaudēja Džokovičam (toreiz 6:4, 3:6, 2:6).

Abiem tenisistiem arī tika uzdoti jautājumi par ranga pirmo pozīciju, un šajā ziņā viņu viedokļi atšķīrās. „Es zinu, ka esmu lieliski iesācis sezonu. Šie ir labākie mēneši manā karjerā, tomēr tas ir tikai sākums. Domāju ir pāragri runāt par tikšanu ranga līdera godā, jo starpība ir pietiekami liela, bet Nadals viennozīmīgi ir labākais pasaulē uz šo brīdi”, sacījis serbs. „Ja vēlos tikt ranga pirmajā vietā, tad man jāspēlē stabili visa gada garumā. Uz māla seguma Rafa bijis neapturams, kamēr mani rezultāti nav izcili. Ceru, ka šīs sezonas sākums dos papildus pārliecību arī nākamajos turnīros.” Tikmēr Nadals uzsvēris, ka Džokoviča nokļūšana ranga līderpozīcijās ir neizbēgama: „Viņš uzvarēja divus lielos turnīrus pēc kārtas un arī „Grand Slam”. Domāju, jau mēneša vai divu laikā viņš var būt pirmais. protams, daudz kas atkarīgs no maniem rezultātiem nākamajos māla turnīros. Man tas būs nopietns izaicinājums un smaga cīņa”.

Pagaidām abus tenisistus ATP rangā šķir 3170 punkti (Nadalam 12870, Džokovičam 9700), bet māla sezonā (ieskaitot „French Open”) spānim jāaizstāv 5000 punkti, kamēr Džokovičam tikai 900. Nākamais turnīrs abiem ranga līderiem gaidāms jaunnedēļ Montekarlo.

Izmantotie resursi:
Eurosport.com - Sports News | Sports Scores |...
Tennis - ATP World Tour - Home

Kad Džokovičs kļūs par ATP ranga līderi?

  • 4

  • 21

  • 74

  • 47


  +5 [+] [-]

, 2011-04-04 10:42, pirms 13 gadiem
Fināls bija labs. Lai arī neesmu Nadala fans rādās, ka viņš ir vienīgais kas uz doto brīdi var apstādināt Džokoviču.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-04-04 11:16, pirms 13 gadiem
Yuri rakstīja: AR KO ATŠĶIRAS PIRMĀS DIVAS ATBILDES ?
aciigs esi.. labots

  +3 [+] [-]

, 2011-04-04 11:55, pirms 13 gadiem
sandis444 rakstīja: Džokovičam būs ļoooti smags nākamā sezonas sākums.. 3os turnīros būs jāāizstāv 4000 punkti... 2000 Masteros un 2000 par AO titulu iegūtos..


viņam nākamgad būs tik pat daudz darba cik Rafam vel šajā sezonā kad sāksies māla sezona + zālāja sezona.. Rafam Wimbldona ar tak vel 2000 punkti jaaizstaav.. veel US Open 2000 punkti... ak kungs Rafa darbs tikai Tev sākas tagad..
Tad jau laikam labāk visu laiku lidot ārā pirmajās kārtās.... Nu bet skaidrs, ka ja gribi būt virsotnē tad diezgan daudz kur ir jāuzvar un, protams, ka ja gribi virsotnē noturēties, tad šīs uzvaras pēc tam ir sekmīgi jāaizstāv, pilnīgi normāla parādība
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-04-04 16:20, pirms 13 gadiem
gazxs rakstīja: Fināls bija labs. Lai arī neesmu Nadala fans rādās, ka viņš ir vienīgais kas uz doto brīdi var apstādināt Džokoviču.
Kādēļ jāapstādina?Lai jau kļūst par N1,jo spēli viņš demonstrē stabilu un atraktīvu.Līdera cienīgu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-04-04 18:41, pirms 13 gadiem
sandis444 rakstīja: Skatos ka Federeru jau vissi norakstijushi..
Protams. Runa iet par 1. pleķi. Rodžers vēl būs gatavs uzvarēt, bet tikt atpakaļ tikai pie apstākļu sakritības.

  +2 [+] [-]

, 2011-04-04 20:15, pirms 13 gadiem
es piemeram neesmu
Pirmkart, Rodzers ari sobrid, pie samera shvakas formas, tomer ir stabils Top 3. Otrkart, teniss ari ir nezeligs sporta veids - Nadalam jau ir bijushas problemas ar traumam (protams, nenovelu, bet...), savukart Dzoko uz mala vel sevi bus japierada, kamer Rodzeram ta nav problema
+ visa gada garuma noturet augstako formu ir praktiski neiespejami, ta ka mes vel nezinam RF planus...
es domaju, vel bus skaistas RF uzvaras

sandis444 rakstīja: Skatos ka Federeru jau vissi norakstijushi..

  +2 [+] [-]

, 2011-04-05 00:42, pirms 13 gadiem
Nu ko teikt,Dzhoko speele uz doto briidi ir no.1. Jaaskataas kas buus taalaak...

     [+] [-]

, 2011-04-05 15:44, pirms 13 gadiem
Novak Djokovic beat Rafael Nadal and won Miami 2011 by an aggregate score of 4-6, 6-3, 7-6 (4) after three hours and twenty minutes of game !!
YouTube
- Novak Djokovic vs Rafael...