Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokovičs Dohā startē ar uzvaru 51 minūtē

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs Dohā startē ar uzvaru 51 minūtē
Rafaels Nadals un Novaks Džokovičs pozē ar Dohas turnīra trofeju
Foto: AFP/Scanpix

ATP reitinga līderis Novaks Džokovičs jauno sezonu sācis ar ļoti vieglu uzvaru, Dohas turnīra 1. kārtā ar 6:2, 6:2 sagraujot Vācijas pārstāvi Dastinu Braunu, kurš sev ierasti pārāk riskantā tenisā izturēja mazāk par stundu.

Savā sezonas pirmajā spēlē Novaks Džokovičs sāka ar 5:0 starta izrāvienu, pēc tam zaudējot divus geimus pēc kārtas, turklāt otrais no tiem bija ar paša servi, septītajā geimā sev neraksturīgi pieļaujot četras nepiespiestās kļūdas.

Dastins Brauns 2. setā labāko posmu nospēlēja sākumā, bet no 2:2 vairs neuzvarēja nevienā geimā un maču simboliski pabeidza ar divām dubultkļūdām pēc kārtas, abos gadījumos ļoti riskējot ar otro servi, kas tika izpildīta kā pirmā.

Džokovičs sezonu Dohā sāka arī pērn, kad ceturtdaļfinālā nespēja gūt nevienu breika iespēju un piekāpās Ivo Karlovičam. Džokovičam fenomenālajā 2015. gada sezonā tas bija vienīgais turnīrs, kurā viņš netika līdz finālam.

No sezonas pirmās nedēļas trim turnīriem (vēl divi notiek Brisbenā un Čennajā) tieši Katarā ir spēcīgākais sastāvs ar uzreiz četriem Top 10 spēlētājiem. Bez Džokoviča šeit ir arī pēdējo divu gadu čempioni Rafaels Nadals un Davids Ferers, kā arī Tomāšs Berdihs. Ja Indijā un Austrālijā no 1. kārtas brīvi Top 4 izsētie tenisisti, tad Dohā tādu privilēģiju nav.

"Qatar ExxonMobil Open 2016". "ATP World Tour 250" turnīrs Dohā uz "hard" seguma

1. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – Dustin Brown6:2 6:2
Daniel Munoz De La Nava – (5) Feliciano Lopez3:6 7:6(4) 7:5
(7) Jeremy Chardy – Mubarak Shannan Zayid6:1 6:1
Damir Dzumhur – Marco Cecchinato6:4 6:2
Kyle Edmund – Martin Klizan6:2 6:3
Robin Haase – Aslan Karatsev5:7 6:1 7:5
Andrey Kuznetsov – Marsel Ilhan6:2 6:4