Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Piekusušais Nadals arī šogad izlaidīs Parīzes turnīru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Piekusušais Nadals arī šogad izlaidīs Parīzes turnīru
Rafaels Nadals
Foto: AFP/Scanpix

Parīzes "Masters 1000" turnīrs jaunnedēļ notiks bez bijušā ranga līdera Rafaela Nadala, kurš uz Francija galvaspilsētu nedosies noguruma dēļ. Nadala vietu pamatturnīrā ieņems krievs Dmitrijs Tursunovs.

"Nepiedalīšos Parīzes turnīrā. Lēmums bija grūts, bet tāds, kas bija jāpieņem par labu veselībai. Nespēlējot Parīzē, varēšu labāk sagatavoties sezonas beigām. Ceru Parīzē atgriezties nākamajā gadā, tāpat ceru kādreiz uzvarēt šajā turnīrā," teicis bijušais ranga līderis Rafaels Nadals.

Zīmīgi, ka Nadals, kurš tradicionāli sezonas beigās ir ļoti noguris, arī pagājušajā gadā enerģijas taupīšanas nolūkā izlaida Parīzes turnīru, kas ir pēdējā iespēja nodrošināt dalību sezonas finālturnīrā. Nadals, tāpat kā Federers, Džokovičs, Marejs un Ferers, tur jau dalību nodrošinājuši. Nadalam bez Londonas šogad vēl arī Deivisa kausa fināls (decembra sākums).

Nadals, starp citu, tāpat kā Rodžers Federers, Parīzes "Masters 1000" turnīrā vēl nav uzvarējis. Rafam labākais rezultāts ir 2007. gada fināla sasniegšana (ar 4:6, 0:6 zaudēts Davidam Nalbandjanam). Nadals pēdējo maču aizvadīja Šanhajā, kur 3. kārtā kapitulēja vācietim Florianam Maijeram (6:7(5), 3:6).

Parīzē ilgstošas slimības dēļ nespēlēs arī pērnā gada čempions Robins Soderlings, tāpat ir neskaidra britu pirmā numura Endija Mareja līdzdalība. Oktobrī Āzijā trīs titulus izcīnījušais Marejs vakar atsauca dalību no Bāzeles turnīra.

Atgādinām, ka Parīzē nespēlēs arī Ernests Gulbis. Latvijas pirmais numurs negrib spēlēt kvalifikāciju, tāpēc šo turnīru izlaidīs, tādējādi neaizstāvot 90 punktus, kurus izcīnīja par 3. kārtas sasniegšanu pirms gada.

Izmantotie resursi:
Sport : toute l'actualité sportive sur...

     [+] [-]

, 2011-11-03 13:57, pirms 13 gadiem
var saprast, varbūt organizētāji beidzot sapratīs, ka pārāk daudz to turnīru ir...
Manuprāt, būtu ok, ja gadā katram būtu pieejami maksimums 16 turnīri (ar GS ieskaitot), tad katrs varētu izvēlēties kur spēlēt un kur nē

  -2 [+] [-]

, 2011-11-03 14:27, pirms 13 gadiem
Sprukts arī....

     [+] [-]

, 2011-11-03 14:48, pirms 13 gadiem
Parize bus loti interesanti, cina par ieklusanu top8,lai ari daudzi jau savas iespejas palaida garam Bazele un Valensija!Tagad daudz kas izskirsies Monfilsa snieguma,ja nospeles tagad labi tad vel viens reals kandidats! Lai ari es domaju,ka nekas nemainisies,ja vien Monsfils neuzvares visu turniru sonedel!