Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Eninai otrās karjeras pirmais tituls

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Eninai otrās karjeras pirmais tituls
Žustīne Enina
Foto: Reuters/Scanpix

Štutgartes WTA ''Premier'' kategorijas turnīrs noslēdzies ar kādreizējās ranga līderes Žustīnes Eninas triumfu. Finālā beļģiete trīs setos pārspēja labāko Austrālijas tenisisti Samantu Stosuru – 6:4, 2:6, 6:1, izcīnot karjeras 42. titulu.

Štutgartes turnīrs šonedēļ, salīdzinājumā ar citām reizēm, bija īpašs vismaz pāris iemelsu dēļ. Pirmkārt, šis turnīrs bija pirmais WTA ranga ekslīderei Dinarai Safinai kopš ''Australian Open'', kurā viņai atsvaidzinājās muguras trauma. Krievijas pirmās raketes atgriešanās neizdevās. Izcīnījusi nepārliecinošu uzvaru 2. kārtā pret Agnesu Šavaju, viņa pārliecinoši zaudēja Šaharai Pērai – 3:6, 2:6. Fiasko arī pasaules otrajai raketei Karolīnai Vozņacki. Dānietei turnīrs beidzās jau pirmajā spēlē, kurā zaudēts čehietei Lucijai Safarovai. Otrās kārtas barjera nepārvarama arī baltkrievietei Viktorijai Azarenkai un arī pērnā gada čempionei Svetlanai Kuzņecovai.

Otrs īpašais iemesls – pirmo turnīru uz māla šosezon aizvadīja četrkārtējā ''French Open'' čempione Žustīne Enina. Beļģiete, spēlējot viduvēji, tika līdz finālam (60. fināls), kur viņai pretī stājās labā formā esošā austrāliete Samanta Stosura, kura pirms Štutgartes uzvarēja Čarlstonā. Abām titula pretendentēm šī bija pirmā tikšanās.

Pirmajos četros geimos dominēja servētājas un viegli noturēja servi – 2:2. Piektajā geimā divas reizes pie Stosuras serves bija ''vienādi'', kam sekoja dubultkļūda un līdz ar to pirmā breikbumba Eninai. Tās izspēlē Samanta raidīja bumbiņu tīklā – 3:2 Eninai. Vienīgo iespēju atspēlēties Stosura sagaidīja astotajā geimā, taču nespēja izmantot, atsitot autā serves uzņemšanā. Enina drīz vien pielika punktu pirmajam setam – 6:4.

Otrajā setā pirmās breikbumbas bija 3. geimā, un tās ieguva Enina. Pirmajā gadījumā beļģiete atsita tīklā otro servi, bet pēc tam kļūdījās pēc ilgas izspēles no gala līnijas – 2:1 Stosuras labā. Pāris geimus vēlāk Enina palaida garām vēl vienu iespēju, par ko nācās samaksāt. Stosura setu pabeidza ar četriem pēc kārtas uzvarētiem geimiem – 6:2.

Izšķirošo trešo setu Enina sāka apņēmīgi un 3. geimā izkārtoja sev trīs breikbumbas. Stosura divas novērsa, bet trešo nespēja, aizsitot bumbiņu pāri gala līnijai pēc Eninas diagonālā sitiena. Trešajā setā beļģiete acīmredzami bija pārslēgusi ātrumus un labāk spēlēja gan servēšanā, gan uzņemšanā, pretiniecei ļaujot uzvarēt tikai vienā geimā un mačā svinēja uzvaru ar 6:4, 2:6, 6:1.

Eninai šodien izcīnītais tituls kļuvis par 42. karjerā vienspēlēs un otrais Štutgartē. Šeit viņa nepārspēta bija arī 2007. gadā. Visvairāk Štutgartes titulu leģendārajai Martinai Navratilovai – seši. Par šīs nedēļas darbu Enina nopelnījusi 470 ranga punktus un 107 000 ASV dolāru prēmiju, bet Stosura tiks pie 320 punktiem un 56 000 dolāru.

"Porsche Tennis Grand Prix"

Pēdējo desmit gadu čempiones

GadsSportisteValsts
2010.Žustīne EninaBeļģija
2009.Svetlana KuzņecovaKrievija
2008.Jeļena JankovičaSerbija
2007.Žustīne EninaBeļģija
2006.Nadja PetrovaKrievija
2005.Lindseja DevenporteASV
2004.Lindseja DevenporteASV
2003.Kima KlijstersaBeļģija
2002.Kima KlijstersaBeļģija
2001.Lindseja DevenporteASV

Izmantotie resursi:
porsche-tennis.de

     [+] [-]

, 2010-05-02 20:28, pirms 14 gadiem
Kura Stozūra bija reitinga?

     [+] [-]

, 2010-05-02 22:44, pirms 14 gadiem
uz clay patreiz vienīgi Kanepi varētu viņai būt cienīga pretiniece!

     [+] [-]

, 2010-05-02 22:50, pirms 14 gadiem
wildo rakstīja: Kura Stozūra bija reitinga?
10