Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Rodiks pārspēj Nadalu un iekļūst Maiami finālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Rodiks pārspēj Nadalu un iekļūst Maiami finālā
Endijs Rodiks un Rafaels Nadals
Foto: AFP/Scanpix

Par Maiami ''Masters 1000'' turnīra pirmo finālistu kļuvis 2004. gada čempions Endijs Rodiks, kurš šodien pusfinālā trīs setos pārspēja Rafaelu Nadalu – 4:6, 6:3, 6:3. Rodika pretinieks noskaidrosies Robina Soderlinga un Tomaša Berdiha duelī.

Spēli ar iespaidīgu servēšanu sāka Rodiks, kurš pirmajā geimā ieservēja trīs eisus un geimu sausā pabeidza nieka 58 sekundēs. Nadals atbildēja līdzīgi, zaudējot tikai vienā izspēlē – 1:1. Trešajā geimā Rodikam pēkšņi vairs nebija serves, bet ilgajās izspēlēs no gala līnijas viņš ar Nadalu sacensties nespēja. Tā rezultātā spānim divas breikbumbas. Pirmo Rodiks novērsa, taču otro nespēja, piekāpjoties Nadalam ļoti ilgā sitienu apmaiņā no gala līnijas – 2:1 Rafaela labā.

Rodikam iespēja atspēlēties bija jau nākamajā geimā, kad Nadals sev neraksturīgi pieļāva divas nepiespiestās kļūdas spēlē no gala līnijas. Breikbumbas izspēlē Rodiks izsita bumbiņu autā – 3:1. Pāris geimus vēlāk amerikānim bija 30:0 pie Nadala serves, taču atkal nekā. Devītajā geimā Nadals, servējot Rodikam, tika pie setbumbas, kas netika izmantota, un Rodiks noturēja servi, liekot Nadalam izservēt setu. Rafam ar to grūtības neradās – 6:4.

Otrā seta sākumā vēl nekas neliecināja par to, ka Rodikam izdosies mainīt cīņas gaitu. Otrajā geimā ar paviršu sitienu amerikānis izšķērdēja breikbumbu, un abi tenisisti visnotaļ pārliecinoši kontrolēja situāciju savas serves geimos. Nedaudz labāk pie pretinieka serves darbojās Rodiks, taču Endijs nereti pieļāva muļķīgas kļūdas. Negaidīts pavērsiens notika 8. geimā. Nadals apbrīnojamā veidā pie savas serves palika uz nulles, Rodiks geimu pabeidza ar neatvairāmu diagonālo sitienu – 5:3. Pēc tam viegli noturēta sava serve, otrajā setā rezultāts 6:3 Rodika labā, bet pa setiem 1:1.

Nadals otrā seta neveiksmi ātri aizmirsa un trešo setu sāka vareni, uzvarot pirmajās sešās izspēlēs. Mirkli vēlāk spānis tika pie breikbumbas. Rodiks ''atrada'' spēcīgu servi un novērsa nepatikšanas, bet nākamajā geimā jau pats aizspēlējās līdz iespējai un sodīja Nadalu – 2:1. Mača turpinājumā izlieto ūdeni Nadalam sasmelt nebija lemts, jo tikt klāt Rodika servei viņam nebija variantu, atskaitot astoto geimu, kurā bija ''vienādi''. Pēc tam Nadals vēlreiz zaudēja savu servi, kas nozīmēja mača beigas. Rodikam uzvara - 3:6, 6:3, 6:3. Amerikānim 3. panākums astoņos mačos pret bijušo pasaules pirmo numuru.

Rodikam svētdien būs iespēja otro reizi tikt pie Maiami titula. Pirmo reizi viņam tas izdevās 2004. gadā, kad finālā trīs setos tika apspēlēts argentīnietis Giljermo Korija. Rodika pretinieks finālā būs Robins Soderlings vai Tomašs Berdihs. Viņu spēle notiks šonakt plkst. 2:00. Savukārt Nadala sakarā jāmin, ka drīz būs pagājis gads, kopš viņš pēdējo reizi uzvarēja kādā turnīrā – tas notika Romas ''Masters Series'' turnīrā 2009. gada maijā.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

  -3 [+] [-]

, 2010-04-02 22:30, pirms 14 gadiem
liekas ka raksts jau spēles laikā tika uzcepts

  +3 [+] [-]

, 2010-04-02 22:30, pirms 14 gadiem
Sākot ar otrā seta vidu, tas bija labākais, ko biju redzējis Rodika izpildījumā kopš Vimbldonas izšķirošajām spēlēm. Pēkšņā taktikas maiņa no pasīvas uz agresīvu nostrādāja par visiem simts. Lielisks sniegums! Man kā Rodika kvēlam atbalstītājam prieks ne tikai par rezultātu, bet arī par parādīto spēli.

  +2 [+] [-]

, 2010-04-02 22:34, pirms 14 gadiem
Rodiks nospēlēja kvalitatīvi otro daļu. Izskatās, ka varēs pavilkt arī finālu. Būs godam nopelnījis.

     [+] [-]

, 2010-04-02 22:47, pirms 14 gadiem
Berdihs šajā turnīrā pietiekami sasniedzis - vinnējis Federeru, varētu ar to arī beigt dalību, savukārt novēlu Soderlingam tikt finālā un revanšēties Rodikam par Indianvelsu. Go go Robin!

     [+] [-]

, 2010-04-02 23:10, pirms 14 gadiem
veelaak video ieliksu, kad pabeigšu

     [+] [-]

, 2010-04-02 23:10, pirms 14 gadiem
Tā kā Nadals spēlēja primo setu, nekas neliecināja par tādu spēles iznākumu. Vispār Nadalam par daudz kļūdu, to viņam parasti ir bijis krietni mazāk.

     [+] [-]

, 2010-04-02 23:31, pirms 14 gadiem
Prieks par Rodiku, rādās, ka varbūt US OPEN vai Wimbldon var kaut ko sadarīt!

  +1 [+] [-]

, 2010-04-03 01:08, pirms 14 gadiem
Nadals iepriekšējo spēli arī nepārliecinoši aizvadīja, tapēc mani šāds iznākms nepārsteidza, bet vienalga Rodiks malacis.