Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Klijstersa supermačā uzveic Eninu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Klijstersa supermačā uzveic Eninu
Kima Klijstersa un Žustīne Enina
Foto: Reuters/Scanpix

Par otro Maiami WTA tenisa vienspēļu turnīra finālisti šorīt kļuvusi beļģiete Kima Klijstersa, kura triju setu trillerī pārspēja savu tautieti Žustīni Eninu – 6:2, 6:7(3), 7:6(6). Sestdien finālā Klijsetrsas pretiniece būs mājiniece Venusa Viljamsa.

Sportacentrs.com jau ziņoja, ka vakar vakarā kā pirmā Maiami turnīra finālā iekļuva amerikāniete Venusa Viljamsa, divos setos apspēlējot francūzieti Marionu Bartoli. Krietni gaidītāks bija otrs pusfināls starp Kimu Klijstersu un Žustīni Eninu. Abu Beļģijas zvaigžņu tikšanos savā starpā noteikti gaidīja daudzi tenisa līdzjutēji. Ja Brisbenas WTA turnīrā šī savstarpējā cīņa sanāca sacensību finālā, tad šoreiz Klijstersai un Eninai bija jātiekas jau pusfinālā. Līdz tam krietni pārliecinošāk bija spēlējusi Klijstersa, nezaudējot ne seta, kamēr Eninas spēlē bija bijuši arī kritumi. Svastarpējās cīņās ar 12-11 vadībā bija Enina, tomēr šī gada sākumā Brisbenā trillera cienīgā spēlē triumfēja Klijstersa – 6:3, 4:6, 7:6(6).

Un trilleris iznāca arī šoreiz. Principā viss mačs ļoti atgādināja spēli Brisbenā. Sākumā Klijstersa pārliecinoši kontrolēja notikumus kortā un uzvarēja ne vien pirmo setu, bet arī tika pārliecinošā vadībā otrajā – 6:2, 4:0. Taču šajā brīdī Enina sāka atspēlēšanos, kas noslēdzas ar uzvaru otrā seta taibreikā – 7:3. Izšķirošajā setā arī netrūka intrigas – vispirms ar 2:0 vadībā E nina, pēc tam ar 4:2 jau Klijstersa. Tomēr atkal viss nonāca līdz taibreikam. Tajā Kima ieguva 6:3 vadību (trīs mačbumbas), tomēr Enina vēlreiz izlīdzināja rezultātu. Ar fantastisku saīsināto sitienu Klijstersa tika pie ceturtās mačbumbas un garā izspēlē to arī realizēja – 8:6.

„Tas iznāca ļoti veiksmīgs punkts”, sacīja Klijstersa par saīsināto sitienu, kas viņai deva ceturto mačbumbu. „Ja mēs spēlētu šo izspēli desmit reizes, iespējams, šī būtu vienīgā, kad man tas izdotos. Kopumā spēlē es cenšos būt agresīva vienalga kas ir pretī. Tāda ir mana spēle gan pret Serēnu, gan Venusu un arī Žustīni, kura fantastiski spēlē aizsardzībā”. Tikmēr Enina nezaudēja optimismu, uzsverot, ka šis turnīrs viņai devis daudz pozitīvu emociju un sagatavošanos nākamajām sacensībām.

Fināls starp Klijstersu un Viljamsu gaidāms sestdien vakarā pēc Latvijas laika. Līdz šim abas sportistes aizvadījušas 11 savstarpējās spēles un bilance ir 6:5 Venusas labā.

Izmantotie resursi:
sonyericssonopen.com

Kurai tenisistei jutīsiet līdzi finālā?

  • 100

  • 22

  • 13


  +3 [+] [-]

, 2010-04-02 10:36, pirms 14 gadiem
Mači viņu starpā vienmēr ir aizraujoši!

     [+] [-]

, 2010-04-02 10:40, pirms 14 gadiem
Noskatijos lidz galam vienkarsi izcila spele

  +1 [+] [-]

, 2010-04-02 10:46, pirms 14 gadiem
Simply the Best !!! Kim Clijsters !!!

     [+] [-]

, 2010-04-02 16:25, pirms 14 gadiem
Kļūdu pilns mačs ar labām izspēlēm. Visi rādītāji viduvēji tieši tāpat kā pati spēle. Vienu gan var piebilst, ka Kimai ne silts ne auksts par Justīnes sitienu no kreisās - tikai trīs uzvarēti punkti. Karolīna gan nespēja tikt ar to galā.