Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

V. Viljamsa atgriezīsies nedēļas nogalē pret Azarenku un Baltkrievijas izlasi

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

V. Viljamsa atgriezīsies nedēļas nogalē pret Azarenku un Baltkrievijas izlasi
Venusa un Serēna Viljamsas
Foto: AFP/Scanpix

Vecākā no tenisa māsām Viljamsām Venusa šajā nedēļas nogalē Federācijas kausa ietvaros veiks savu atgriešanos, aizvadot pirmo maču kopš augusta. ASV savās mājās tiksies ar Baltkrieviju.

ASV komandas kapteine Mērija Džo Fernandesa nosaukusi iespaidīgu sastāvu. Spēlēs abas māsas Viljamsas - Venusa un Serēna -, talantīgā Kristina Makheila un dubultspēļu speciāliste Līzele Hūbere.

Vusterā uz telpu "hard" kortiem paredzētajos mačos Baltkrieviju pārstāvēs pavisam nesen par ranga līderi kļuvusī Viktorija Azarenka, kurai talkā nāks Anastasija Jakimova, Olga Govorcova un Darja Kustova. ASV ar Baltkrieviju Federācijas kausā līdz šim vēl nav tikušās.

ASV un Baltkrievijas mačs būs 2. grupas pirmās kārtas sacensība. Pirmā grupa ar astoņām komandām arī savus mačus aizvadīs 4. un 5. februārī. Krievija tiksies ar Spāniju, Beļģija uzņems Serbiju, Itālija sacentīsies ar Ukrainu, bet čempiones čehietes brauks uz Vāciju.

Venusa pēdējo oficiālo maču aizvadīja "US Open", bet kopš tā laika piedalījusies vien paraugspēlēs. Vecākā no māsām Federācijas kausā uzvarējusi 17 mačus, bet zaudējusi tikai četrus.

"Viņa ir labā formā. Venusa negrib sasteigt lietas, bet ir trenējusies katru dienu kopš gada sākuma, tāpēc ir gatava cīnīties. Mums Federācijas kausā vienmēr iet jautri, gūstam no tā baudu. Tāpat tā ir iespēja pavadīt kopā vairāk laika, kas ikdienā neizdodas tik bieži," pirms mačiem ar baltkrievietēm sacījusi Serēna.

Abas māsas Federācijas kausā ar ASV uzvarēja 1999. gadā, bet izlasē nav spēlējušas kopš 2007. gada.

Izmantotie resursi:
Tennis | WTA tennis rankings & scores |...