Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

WTA rangā savulaik ceturto vietu ieņēmusī Konta paziņo par karjeras beigām

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

WTA rangā savulaik ceturto vietu ieņēmusī Konta paziņo par karjeras beigām
Johanna Konta. Foto: Reuters/Scanpix

LETA--DPA. Kādreizējā Lielbritānijas pirmā rakete sieviešu tenisā Johanna Konta liek punktu profesionālas sportistes karjerai. 30 gadus vecā Konta pēdējās sezonas cīnījusies ar ceļgala savainojumu, kā dēļ WTA rangā atkāpusies uz 113. pozīciju.

"Mana spēlētājas karjeras ir beigusies un esmu ļoti pateicīga par to, kāda tā bija, jo nekas neliecināja, ka es šajā profesijā varētu paveikt ko lielu. Taču laimīgā kārtā sastapu cilvēkus, kas iespaidoja manu dzīvi," paziņojumā raksta tenisiste.

Konta ir no Austrālijas ungāru ģimenes, ar kuru viņa kopā pārcēlās uz Īstbornu un 2012.gadā kļuva par Lielbritānijas pilsoni.

Strauju progresu tenisiste piedzīvoja 2015.gadā, nākamajā gadā sasniedzot savu pirmo "Grand Slam" pusfinālu un iekļūstot ranga pirmajā desmitniekā. Labāko sezonu viņa aizvadīja 2017.gadā, kad aizcīnījās līdz Vimbldonas čempionāta pusfinālam, uzvarēja prestižajā Maiami turnīrā un uzkāpa līdz ceturtajai vietai WTA rangā.

Nākamais gads viņai nebija tik sekmīgs, bet aizpērn tenisiste aizkļuva līdz "Grand Slam" pusfinālam Francijā, kā arī ceturtdaļfināliem Vimbldonā un ASV.

Karjeras laikā viņa izcīnīja četrus WTA titulus. Savu pēdējo spēli britu tenisiste aizvadīja augustā, kad Sinsinati "WTA 1000" sērijas turnīra pirmajā mačā zaudēja čehietei Karolīnai Muhovai.