Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Safina izbēg no fiasko

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Safina izbēg no fiasko
Dinara Safina
Foto: AP

„US Open” tenisa turnīrā šodien nebija tālu no pirmās lielās sensācijas. Sieviešu vienspēļu turnīra pirmās kārtas spēlē WTA ranga līdere un šī turnīra pirmā rakete Dinara Safina tikai trijos setos uzveica mazpazīstamo austrālieti Oliviju Rogovsku – 6:7(5), 6:2, 6:4.

Sieviešu vienspēļu turnīrā Ņujorkā šodien tiek aizvadītas atlikušās pirmās kārtas spēles. Jau ziņojām, ka panākumu guva Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova, kura divos setos ar 6:3, 7:5 pieveica Taizemes sportisti Tamarini Tanasugarnu. Kas izdevās Sevastovai, tas gandrīz nesanāca WTA ranga līderei Dinarai Safinai.

Lai gan īsi pirms „US Open” Safina zaudēja Toronto turnīra pirmajā kārtā, tomēr šajā turnīrā viņa saprotami tika pieskaitīta pie favorītēm uz panākumu visā turnīrā. Šogad Dinara bija spēlējusi „Australian Open”un „French Open” finālos, bet Vimbldonā bija sasniegusi pusfinālu. Arī pērn Ņujorkā Safna spēlēja pusfinālā, bet šogad viss varēja beigties jau pirmajā kārtā. Pretiniekos bija poļu izcelsmes austrāliete Olīvija Rogovska, kura turnīrā iekļuva tikai pateicoties wildcard - WTA rangā 18 gadus vecā sportistē šobrīd ieņem 167. vietu.

Mača pirmajā setā abas sportistes pa trijām reizēm zaudēja savu servi. Safinai bija labas iespējas uzvarēt pirms taibreika, taču vairākas setbumbas palika neizmantotas. Taibreikā viss izvērtās par sliktu ranga līderei, pēc kuras dubultkļūdas līksmot varēja Rogovska – 7:6(5). Otrajā setā Dinara jau nospēlēja pārliecinošāk un uzvarēja ar 6:2, tomēr tas vēl nebija lūzums mačā. Trešo setu Safina iesāka ar vairākām kļūdām, kamēr Rogovska nesalūza arī garajās izspēlēs un tika priekšā ar 3:0. Lai arī Safina breiku atguva, tomēr Rogovka atkal panāca vadību – 4:2. Līdz lielajai sensācijai gan mazliet pietrūka, Safina spēja saņemties vēlreiz un uzvarēja četrus geimus pēc kārtas, iekļūstot otrajā kārtā. Tajā viņas pretiniece būs poliete Ursula Radvanska vai vāciete Kristina Baruā.

Izmantotie resursi:
usopen.org

  -2 [+] [-]

, 2009-09-01 22:24, pirms 15 gadiem
Nja, nu bet vnk nereāli Safina izvilka
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2009-09-01 22:56, pirms 15 gadiem
Jamm, neko īpašu Safina vispār neparādīja. Ja tiks pret kādu no māsām Viljamsām spēlēt būs kārtējā baranka..

     [+] [-]

, 2009-09-02 08:05, pirms 15 gadiem
Safinai baigā haļava. Izvilkt viņa neko nevarēji. Mazā pati beigas samocīja! Žēl!