Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Par Stambulas titulu sacentīsies Hradečka un Duševina

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Par Stambulas titulu sacentīsies Hradečka un Duševina
Vera Duševina
Foto: ITAR-TASS

Rīt Stambulas WTA turnīra finālā tiksies čehiete Lūsija Hradečka un krieviete Vera Duševina, kuras šodien pusfinālā pārspēja attiecīgi vācieti Andrea Petkoviču un šveicieti Timeju Bačinski.

Stambulas WTA International turnīrs (hard segums) ar kopējo balvu fondu 220 000 ASV dolāru šonedēļ pulcēja ne pārāk spēcīgu sastāvā, vadošās tenisistes spēlē Stenfordā (ASV). Ar pirmo numuru Turcijā bija izlikta krieviete Vera Zvonarjova, kurai šonedēļ bija pirmā spēle pēc Vimbldonas, kur viņa izstājās potītes savainojuma dēļ. Arī Stambulas turnīrs viņai izvērtās neveiksmīgs, jo tika zaudēts pirmajā kārtā ukrainietei Marijai Koritsevai.

Līdz finālam tikušas divas tenisistes, kurām vietu tur diez vai kāds paredzēja. Hradečka visu turnīru nospēlējusi ar pleca savainojumu, taču, neskatoties uz to, spējusi izcīnīt četras uzvaras, pie tam visas smagās trīs setu cīņās. Tā tas bija arī šodien pusfinālā pret pagājušajā nedēļā Badgašteinā uzvarējušo Andreu Petkoviču no Vācijas – 6:7(5), 7:5, 7:5.

Čehietes pretiniece finālā būs krieviete Vera Duševina, kura turnīru aizvadījusi ļoti pārliecinoši, visus mačus uzvarot divos setos, tikai divreiz no astoņiem setiem zaudējot vienā setā vairāk par trim geimiem. Patiešām iespaidīgs sniegums. Tāds tas bija arī šodien pret Bačinski – 6:2, 6:4.

Ne Hradečkai, ne Duševinai pagaidām nav neviena WTA vienspēļu titula, līdz ar to jau otro nedēļu pēc kārtas WTA tūrē būs jauna čempione (pērn par tādu kļuva jau pieminētā Petkoviča). Līdz šim abas savā starpā nav tikušās.

Izmantotie resursi:
sonyericssonwtatour.com