Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

V.Viljamsa iekļūst Maiami turnīra finālā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

V.Viljamsa iekļūst Maiami turnīra finālā
Venusa Viljamsa
Foto: Reuters/Scanpix

Ar pārliecinošu amerikānietes Venusas Viljamsas uzvaru šodien noslēgusies pirmā Maiami WTA vienspēļu turnīra pusfināla cīņa. Ar 6:3, 6:4 viņa pieveica francūzieti Marionu Bartoli, sperot vēl vienu soli tuvāk ceturtajam Maiami titulam.

Maiami WTA turnīrā šodien laiks noskaidrot finālistes. Kā pirmās kortā devās mājiniece Venusa Viljamsa un francūziete Mariona Bartoli. Ja Viljamsas atrašanās pusfinālā ir tikai pašsaprotama un gaidīta lieta, tad Bartoli panākumi šoreiz nedaudz pārsteidza, īpaši jau tāpēc, ka turnīra gaitā viņai bija izdevies spēlēt sev neierasti stabili. Visas četras pretinieces, tostarp arī šī turnīra pirmā rakete Svetlana Kuzņecova, tika apspēlētas divos setos. Pusfināla favorīte izteikti bija Viljamsa, lai gan savstarpējo maču bilance neitrāla – 1:1. 2007. gadā Vimbldonā ar 6:4, 6:1 pārāka bija Viljamsa, bet pērn Stenfordā ar 6:2, 5:7, 6:4 triumfēja Bartoli.

Maču saulainajā Maiami krietni labāk iesāka Viljamsa – uzvarot pirmās astoņas izspēles pēc kārtas viņa ieguva 2:0 pārsvaru, bet pēc tam uzvarēja vēl vienu geimu pie savas serves. Šajā brīdī iespēlējās arī Francijas tenisiste un breiku atguva, taču ļoti slikti aizvadīja sesto geimu – četras dubultkļūdas. Otro reizi Iegūto pārsvaru Viljamsa neatdeva, noslēdzot setu pēc 45 minūšu cīņas – 6:3.

Otrais sets nedaudz sekmīgāk iesākās Bartoli, kura ceturtajā geimā uzvarēja visas četras izspēles pie pretinieces serves. Tomēr jau nākamajā geimā viņa nespēja uzvarēt savu servi, atdodot iniciatīvu pretiniecei. Viljamsa to nekavējoties arī pārņēma un pēc devītā geima tika arī priekšā. Mirkli vēlāk amerikāniete bez problēmām izservēja maču, izcīnot panākumu mačā ar 6:3, 6:4 un sperot vēl vienu soli tuvāk savam ceturtajam Maiami titulam.

Viņas pretiniece finālā tiks noskaidrota agrā piektdienas cīņā, kad savā starpā tiksies beļģietes Žustīne Enina un Kima Klijstersa.

Izmantotie resursi:
sonyericssonopen.com