Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Kazijevam un Lībietim neveiksme finālā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Kazijevam un Lībietim neveiksme finālā
Artūrs Kazijevs un Miķelis Lībietis
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Latvijas tenisisti Artūrs Kazijevs un Miķelis Lībietis šodien nespēja uzvarēt Jūrmalas „Future” dubultspēļu turnīrā. Finālā abi 17 gadus vecie tenisisti ar 4:6, 2:6 piekāpās Īrijas un Dānijas sportistu duetam.

Tāpat kā pērn Jūrmalas „Future” tenisa dubultspēļu turnīra finālā spēlēja viens Latvijas duets. Pērn tie bija Deniss Pavlovs un Pjotrs Ņečajevs, bet šogad negaidīti sekmīgi bija izdevies nostartēt 17 gadus vecajiem Artūram Kazijevam un Miķelim Lībietim. Lai arī pamatturnīrā viņi iekļuva tikai pateicoties wild card, tomēr bija aizcīnījušies līdz pat finālam, nezaudējot ne setu.

Cīņā par titulu Artūram un Miķelim pretī stājās ar 3. numuru izliktie Tristans Feirons Meihons (Īrija) un Tomass Kromans (Dānija). Jaunie Latvijas tenisisti līdz finālam nebija zaudējuši ne seta, tomēr par spēles favorītiem tomēr tika uzskatīts Īrijas un Dānijas duets. Spēle latviešiem sākās sekmīgi – pirmie trīs geimi tika uzvarēti, bet vēl vēlāk mūsu sportistiem bija arī 4:1 vadība. Tomēr turpinājums nebūt neiznāca tik sekmīgs. Vairākas kļūdas un nesaskaņotas darbības no Kazijeva un Lībieša puses noveda pie pieciem pēc kārtas zaudētiem geimiem un pirmā zaudētā seta turnīrā – 4:6.

Arī otrā seta sākums neizdevās – trešajā setā tika zaudēts pie savas serves, turklāt atšķirībā no pirmā seta nekādi neizdevās ieķerties spēlē servējot pretiniekiem. Breika pārsvaru Feirons Meihons un Kromans droši sargāja līdz pat septītajam geimam, bet tajā savu pārsvaru vēl nostiprināja – 5:2. Nākamais geims arī izrādījās pēdējais spēlē – 6:4, 6:2.

Par iekļūšanu finālā Kazijevs un Lībietis nopelnīja pa deviņiem reitinga punktiem, kas 10. augustā viņiem ļaus debitēt ATP dubultspēļu rangā. Jau rīt abiem puišiem plānots spēlēt citā „Future” turnīrā Viļņā.

Izmantotie resursi:
tennislatvia.lv

  +1 [+] [-]

, 2009-07-31 16:09, pirms 15 gadiem
Forši, ka tik tālu tika.
Veiksmi Viļņā!

     [+] [-]

, 2009-07-31 17:00, pirms 15 gadiem
turās džeki

     [+] [-]

, 2009-07-31 21:05, pirms 15 gadiem
malači! Varbūt būs nākamie Braienti!

  +1 [+] [-]

, 2009-07-31 23:48, pirms 15 gadiem
pūce rakstīja: malači! Varbūt būs nākamie Braienti!
Ka tad...