Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Juška iekļūst ceturtdaļfinālā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Juška iekļūst ceturtdaļfinālā
Andis Juška
Foto: Romualds Vambuts

Latvijas tenisists Andis Juška šodien diezgan pārliecinoši apspēlēja vācieti Aleksandru Vaski (6:3, 6:4) un iekļuva Āhenes "Challenger" turnīra ceturtdaļfinālā. Cīņā par pusfinālu rīt Andis tiksies ar beļģi Nilsu Deseinu.

Āhenes "Challenger" tenisa turnīru Andis Juška bija uzsācis jau sestdien, kad aizvadīja pirmo kvalifikācijas turnīra spēli. Pēc uzvaras pirmajā spēlē sekoja vēl divi panākumi kvalifikācijā, un Juška nopelnīja ne vien vietu pamatturnīrā, bet arī trīs reitinga punktus. Pamatturnīra izloze Andim gan kārtējo reizi bija nesekmīga – ielozēts teorētiski spēcīgākais iespējamais pretinieks – Andreass Beks no Vācijas, kuram ATP rangā pašlaik 102. vieta. Reti kurš prognozēja, ka Juškam izdosies līdzīgi spēkoties ar ATP turnīros rūdījumu ieguvušo Beku, taču Andim izdevās ne vien paspēkoties, bet arī pārspēt vācieti spraigā trīs setu spēlē - 3:6, 7:5, 7:6(6). Tik spēcīgu pretinieku Juškam sen nebija izdevies apspēlēt, un šī uzvara mūsu sportistam varēja dot pārliecību nākamajām spēlēm.

Šodien Latvijas sportista pretinieks bija cits vācietis, 33 gadus vecais Aleksandrs Vaske. Lai gan šobrīd viņa vārds vairs nav atrodams ATP rangā, tomēr vēl pirms diviem gadiem viņš bija ranga simtniekā – 89. vietā. Pirmajā kārtā Vaske trijos setos apspēlēja vēl vienu 33-gadnieku Džozefu Siriani no Austrālijas – 6:7(2), 6:3, 6:2. Pirms spēles par favorītu jau varēja uzskatīt Latvijas sportistu, tomēr pat 33 gadu vecumā Vaske bija bīstams pretinieks, it sevišķi savās mājās.

Maču Andis uzsāka ļoti sekmīgi – tika uzvarēti gan pirmie divi savas serves geimi, gan pa vidu arī pie pretinieka serves, iekrājot solīdu pārsvaru 3:0. Seta turpinājumā vācietim par atspēlēšanos īsti nebija kad domāt, jo Juška gan labi servēja, gan darbojās garākās izspēlēs. Arī devītajā geimā, kad Juškam atlika uzvarēt savu servi, lai uzvarētu arī setu, Andis bija aukstasinīgs un no 0:30 uzvarēja geimu - 6:3.

Arī otrā seta sākums Andim padevās gana sekmīgs. Jau trešajā geimā latvietim izdevās uzvarēt pie pretinieka serves, iegūstot pārsvaru arī šajā setā. Īstus pretargumentus Vaske tā arī nespēja rast, ļaujot latvietim izcīnīt jau piekto uzvaru turnīrā - 6:3, 6:4.

Juškas pretinieks ceturtdaļfinālā būs cits kvalifikācijas turnīra veiksminieks Nils Deseins no Beļģijas. Šis 21 gadu vecais sportists ATP rangā pašlaik ieņem 254. vietu, kas arī ir augstākais viņa sasniegums karjerā. Pagaidām turnīrā Andis sapelnījis 17 reitinga punktus, bet cīņā par pusfinālu dosies rīt.

Izmantotie resursi:
atp-ac.com

  +1 [+] [-]

, 2008-10-30 21:15, pirms 15 gadiem
Tā turpināt!

     [+] [-]

, 2008-10-30 21:16, pirms 15 gadiem
malacis, cik punktu?

  +4 [+] [-]

, 2008-10-30 21:23, pirms 15 gadiem
Wow!
Andis rullē!
Sāk `krist`!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-10-30 23:35, pirms 15 gadiem
Tā turēt! Kārtējo reizi pierādījies, ka ne jau mājas sienas palīdz uzvarēt, bet meistarība! Mūsējam tā ir un velēsim Andim turēties uz šā viļņa!

     [+] [-]

, 2008-10-31 03:10, pirms 15 gadiem
Malacis ... !

     [+] [-]

, 2008-10-31 07:05, pirms 15 gadiem
Prieks dzirdēt, ka beidot arī Andis sasparojies, varbūt kāda trauma visu šo gadu traucēja labi spēlēt Lai veicas