Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

WADA iesniedz apelāciju Sinnera lietā un pieprasa diskvalifikāciju

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

WADA iesniedz apelāciju Sinnera lietā un pieprasa diskvalifikāciju
Janniks Sinners. Foto: China Open

Pasaules antidopinga aģentūra (WADA) iesniegusi apelāciju Sporta arbitrāžas tiesā (CAS) par tenisa pasaules ranga līdera Jannika Sinnera lietu, pieprasot diskvalifikāciju uz laiku no viena līdz diviem gadiem.

"WADA vēlas panākt diskvalifikāciju no viena līdz diviem gadiem," teikts paziņojumā. "Uzskatām, ka konstatējums "nav vainas vai nolaidības" nebija pareizs saskaņā ar piemērojamajiem noteikumiem. WADA neprasa rezultātu anulēšanu, izņemot to, ko jau piesprieda pirmās instances tribunāls. Tā kā šī lieta pašlaik tiek izskatīta arbitrāžas tiesā, WADA pagaidām nesniegs plašākus komentārus."

Kā jau ziņots, pasaules ranga līderis izglābās pēc divām pozitīvām dopinga provēm, jo tenisista rīcībā netika konstatēta vaina vai nolaidība. Sinners pat īsti netika atstādināts uz izmeklēšanas laiku un varēja turpināt spēlēt. Šis skandāls izraisīja diskusijas, tostarp vairāki tenisa pasaules cilvēki bija neapmierināti, ka dopinga lietošanā pieķertais tik viegli tika cauri. Skandāla dēļ darbu itālieša komandā zaudēja fiziskās sagatavotības treneris un fizioterapeits.

Pirmās instances tribunāla nolēmumu varēja pārsūdzēt Itālijas Antidopinga aģentūra un WADA, kas izmantoja šo iespēju.

Sinners: "Esmu ļoti vīlies un arī pārsteigts par šo apelāciju".

23 gadus vecais Sinners, kurš nesen uzvarēja "US Open" un tādējādi izcīnīja savu otro "Grand Slam", šobrīd piedalās Pekinas "ATP 500".

Izmantotie resursi:
wada-ama.org