Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Kazijevam neveiksme pirmajā mačā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Kazijevam neveiksme pirmajā mačā
Artūrs Kazijevs
Foto: Jānis Cīrulis, eSports.lv

17 gadus vecais Latvijas tenisists šodien nespēja pārvarēt Jūrmalas „Future” vienspēļu turnīra pirmo kārtu, ar 6:7(4), 1:6 piekāpjoties savam vienaudzim no Lietuvas Dovidam Sakinim. Otrs Latvijas pārstāvis vienspēļu turnīrā Miķelis Lībietis maču aizvadīs rīt.

Jūrmalas „Future” tenisa vienspēļu pamatturnīru šodien kā pirmais no latviešiem sāka Artūrs Kazijevs. 17 gadus vecajam sportistam turnīra organizatori bija piešķīruši wildcard, bet pamatturnīra izloze viņam pretiniekos bija devusi citu wildcard īpašnieku, vienaudzi no Lietuvas Dovidu Sakini. Nevienam no pretiniekiem vēl nebija izdevies ielauzties ATP rangā, bet panākums šodien kādam no sportistiem šādu iespēju dotu.

sāka Spēles sākums sekmīgāks padevās Kazijevam, kurš spēja uzvarēt pie pretinieka serves un ieguva 3:1 vadību. Diemžēl jau nākamajā geimā Artūrs zaudēja savu servi, ļaujot pretiniekam izlīdzināt rezultātu. Seta turpinājumā neliels pārsvars bija Sakinim, tomēr pārvērst to rezultātā viņš nespēja. Īpaši sīvs izrādījās 11. geims, kurš pie Kazijeva serves tika spēlēts apmēram 15 minūtes. Tā laikā Artūrs aizstāvēja vairākas breikbumbas un uzvarēja geimu. Seta uzvarētāju noteica taibreikā, kuru izšķīra viena uzvarēta izspēle pie pretinieka serves. To paveica Sakinis, triumfējot taibreikā ar 7:4.

Otro setu ar servi sāka lietuvietis, uzvarot gana pārliecinoši. Tikmēr servējot Artūram cīņa atkal bija ļoti sīva un diemžēl beidzās ar Sakiņa uzvarētu geimu. Arī nākamajos divos labāks bija lietuvietis, panākot jau ļoti komfortablo 4:0 vadību. Piektajā geimā Kazijevam bija iespējas rezultāta starpību samazināt, taču abas breikbumbas palika neizmantotas. Vairāk iespēju aizķerties spēlē mūsu sportistam nebija un tika zaudēts gan sets 1:6, gan mačs.

Līdz ar to vienspēļu turnīrā kā vienīgais Latvijas pārstāvis palicis Miķelis Lībietis, kurš pirmās kārtas maču pret krievu Aleksandru Lobkovu aizvadīs rīt. Šīs spēles favorīts būs Lobkovs, taču jācer, ka Lībietis spēs sarūpēt pārsteigumu.

Dubultspēļu turnīrs šodien pirmajā kārtā beidzās Oskaram Vaskim un Arvim Bērziņam. Viņi ar 0:6, 4:6 piekāpās ar 2. numuru izliktajiem poļiem Andrejam Kapašam un Bojanam Šumanskim. Spēles pirmajā setā poļi pierādīja savu pārākumu rangā, bet otrajā Latvijas duets spēja vērst notikumus par labu sev, tiekot priekšā ar 4:1. Diemžēl šajā brīdī Polijas sportisti atkal ieslēdza apgriezienus, nevēloties visu atlikt uz supertaibreiku. Šodien kortos dosies vēl divi Latvijas dubultspēļu dueti – Rihards Emuliņš un Jānis Mellups cīnīsies pret Džaredu Meiheru (Austrālija) un Igoru Rudu (Krievija), bet Miķelis Lībeitis un Artūrs Kazijevs lūkos pārspēt Henriku Norfeldu (Zviedrija) un Juho Paukku (Somija).

Izmantotie resursi:
tennislatvia.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-07-28 13:47, pirms 15 gadiem
Izskatās čalis paaudzies.