Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

"French Open" priekšvakarā Svitoļina un Brondzeti izcīna čempioņu titulus

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

"French Open" priekšvakarā Svitoļina un Brondzeti izcīna čempioņu titulus
Elina Svitoļina ar Strasbūras trofeju. Foto: WTA

Sieviešu tenisā sestdien noslēdzās divi "WTA 250" māla turnīri. Strasbūrā triumfēja ukrainiete Elina Svitoļina, bet Rabātas titulu izcīnīja itāliete Lučija Brondzeti.

Strasbūras "WTA 250" fināls

Francijas pilsētā Strasbūrā aizvadītajā turnīrā Elina Svitoļina (Ukraina) ar 6:2 un 6:3 pieveica neitrālo sportisti Annu Bļinkovu (WTA 66.).

Šajā mačā Svitoļina izrādījās pārāka pirmās serves izdošanās procentos (61 pret 53), punktos pēc pirmās serves (59% pret 42), punktos pēc otrās serves (41% pret 33) un breikbumbās (7/13 pret 3/10).

Svitoļinas ziedu laiki sākās 2017. un 2018. gadā, kad viņa spēlēja sešos "WTA 1000" finālos un ikreiz triumfēja. 2017. gadā ukrainiete kļuva par WTA finālturnīra čempioni, bet 2019 gadā spēlēja divos "Grand Slam" pusfinālos.

Sākot ar aprīli, patlaban 28 gadīgā Ukrainas tenisa leģenda atgriežas pēc maternitātes pauzes. Šopavasar aizvadītajās 14 spēlēs izcīnījusi astoņus panākumus. Jaunajai māmiņai tagad ir pirmais tituls.

Svitoļina izcīnīja karjeras 17. nozīmīgo titulu, tostarp pirmo kopš 2021. gada augusta.

Ilgstošās nespēlēšanas dēļ ukrainiete patlaban pasaules rangā ieņem 508. pozīciju. Nozīmīgiem turnīriem tiek klāt, izmantojot "aizsargāto rangu" vai īpašos ielūgumus.

Jaunākajā pasaules rangā Svitoļina pakāpsies uz 191. vietu (personīgais rekords ir #3), savukārt Bļinkova pacelsies uz 56. pozīciju (līdzšinējais personīgais rekords ir #54).

Ka jau ziņots, kādreizējā Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova pēc 16 mēnešu pauzes atgriezusies ar divām uzvarām.


Rabātas "WTA 250" fināls

Marokas pilsētā Rabātā aizvadītajā turnīrā Itālijas sestā rakete Lučija Brondzeti (WTA 102.) ar 6:4, 5:7 un 7:5 apspēlēja Austrijas labāko tenisisti Jūliju Grāberi (WTA 74.).

Abas cīnījās par karjeras pirmo nozīmīgo titulu.

Mača pēdējās divās izspēlēs Grābere zaudēja īpatnējā veidā, aizskrienot tālu uz malu, lai varētu izpildīt "forehand" sitienu - vispirms nepaspēja tikt atpakaļ un atbildēt uz pretinieces sitienu, bet izskaņā austrietes raidījums izrādījās neprecīzs.

Šajā spēlē Brondzeti izrādījās pārāka pirmās serves izdošanās procentos (76 pret 69) un summārajos punktos (112 pret 107).

Jaunākajā pasaules rangā Brondzeti pakāpsies uz 65. vietu (personīgais rekords ir #50), savukārt Grābere pacelsies uz 61. pozīciju (līdzšinējais personīgais rekords ir #74).


"French Open"

28. maijā Parīzē sāksies "French Open" jeb "Roland Garros" pamatturnīrs.

Kā jau ziņots, gada otrā "Grand Slam" izlozē Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko tika pie čehietes Martincovas. Mūsu tenisistei pirmā cīņa būs nākamnedēļ.

Parīzes turnīra pirmajā kārtā šodienas čempiones Elina Svitoļina (WTA 508.) un Lučija Brondzeti (WTA 102.) cīnīsies attiecīgi pret Itālieti Martinu Trevizanu (WTA 26.) un Onsu Žabēru (WTA 7.).

Izmantotie resursi:
Strasbourg - wtatennis.com
Rabat - wtatennis.com