Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Marejs uzvar Sanktpēterburgā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marejs uzvar Sanktpēterburgā
Endijs Marejs un Andrejs Golubevs
Foto: SCANPIX SWDEN

Otro gadu pēc kārtas par ATP Sanktpēterburgas tenisa turnīra uzvarētāju kļuvis skots Endijs Marejs, šodien finālā divos setos ar 6:1, 6:1 pārspējot Andreju Golubevu.

Pirms fināla

Mareja nokļūšana līdz finālam diez vai kādu spētu pārsteigt. Skots pērn uzvarēja Sanktpēterburgā, un šogad ceļā uz finālu nopietnāko pretestību viņam ceturtdaļfinālā izrādīja serbs Janko Tipsarevičs, pārējie pretinieki, ieskaitot Ernestu Gulbi, skotam lielas grūtības nespēja sagādāt. Mareja pretinieks finālā – ATP ranga 150. vietas īpašnieks Andrejs Golubevs Sanktpēterburgas turnīrā iekļuva, pārvarot kvalifikāciju. Pamatturnīrā Golubevs pārspējis tādus tenisistus kā Maratu Safinu, Olivjē Rohusu, Mišu Zverevu un vakar pusfinālā arī rumāni Viktoru Hanesku, pretiniekam ļaujot uzvarēt tikai trīs geimos. Golubevs ir piektais tenisists, kurš šogad caur kvalifikāciju iekļuvis ATP turnīra finālā.

Finālā Marejam viegla uzvara

Pirmā seta sākumā abi tenisisti stabili spēlēja pie savas serves, bet ceturtajā geimā Golubevam radās problēmas ar pirmo servi, bet ar otrās serves uzņemšanu Marejam radās iespēja iegūt breikbumbu, ko viņš izmantoja, izvirzoties vadībā ar 3:1. Marejs atkārtoti uzvarēja pie Golubeva serves piektajā geimā – 5:1. Nākamajā geimā pie savas serves Marejs atspēlēja vienu breikbumbu un uzvarēja pirmo setu ar 6:1. Tieši tāds pats rezultāts tika fiksēts arī otrajā setā, un Marejs otro gadu pēc kārtas uzvarēja Sanktpēterburgas turnīrā.

Izcīnītais Sanktpēterburgas tituls Marejam ir piektais šogad un astotais kopumā karjerā. Par uzvaru Sanktpēterburgā skots ieguva 250 ATP ranga punktus un 171 tūkstoti dolāru lielu prēmiju, bet Golubevs ieguva 175 vērtīgus ranga punktus un savu bankas kontu papildinās ar 92,4 tūkstošiem dolāru.

ATP turnīrs Sanktpēterburgā, fināls

Endijs Marejs (1) – Andrejs Golubevs 6:1, 6:1

Izmantotie resursi:
atptennis.com

  +2 [+] [-]

, 2008-10-26 16:17, pirms 16 gadiem
Likumsakarīgs rezultāts, godīgi sakot pat skatīties finālu bija neinteresanti, spēle vienos ''vārtos''.

  -3 [+] [-]

, 2008-10-26 16:41, pirms 16 gadiem
Ka riebjas tas skots!

     [+] [-]

, 2008-10-26 17:22, pirms 16 gadiem
S.T.A.T. rakstīja: Ka riebjas tas skots!
man arī ne pārāk tas skots,bet visu cieņu par sniegumu,cīnīšano par katru bumbu(tā viņš ir izteicies bbc),šajā rudenī labākais uz hārda pasaulē,,,,malači,protams,arī simons,soderlings,,,,tikai mans favorīts delpo kaut kā mazliet ir pieplīsis pēdējā laikā,,,,,šķiet viņš tomēr varētu būt tas otrais pasaulē,kas izcīnot 5 titulus padsmitnieka gados nekļūst par pirmo tenisistu reitingā,tā lūk!!!!!!!!!!