Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Bačinski izcīna pirmo WTA titulu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Bačinski izcīna pirmo WTA titulu
Timeja Bačinski
Foto: AP/Scanpix

Nedaudz negaidīti noslēdzies Luksemburgas WTA ''International'' sērijas vienspēļu turnīrs, kura finālā šveiciete Timeja Bačinski divos setos ar 6:2, 7:5 apspēlēja vācieti Sabīni Lisicki, izcīnot karjeras pirmo WTA vienspēļu titulu.

20 gadus vecā Bačinski, kura WTA rangā ieņem 70. vietu, līdz šim karjerā bija izcīnījusi sešus ITF titulus, bet WTA tūrē tālāk par pusfinālu viņai nebija izdevies tikt. Taču šonedēļ viņa ne vien tika finālā, bet arī uzvarēja tajā.

Bačinski sāka ar četriem pēc kārtas uzvarētiem geimiem un ne reizi nezaudēja savu servi pirmajā setā, uzvarot tajā ar 6:2. Otrajā setā Bačinski pie 5:4 nevarēja ar savu servi pabeigt spēli, un Lisicki panāca 5:5, taču pēc tam zaudēja divus geimus pēc kārtas, kas nozīmēja šveicietes uzvaru ar 6:2, 7:5.

Bačinski Luksmeburgas tituls ir pirmais karjerā. Par uzvaru šajā turnīrā viņa tikusi pie 280 ranga punktiem un 37 000 ASV dolāru prēmijas, bet Lisicki jāsamierinās ar 200 punktiem un 19 000 dolāru.

Līdz ar Luksemburgas turnīru un Kremļa kausa izcīņu, kurā par čempioni kļuva itāliete Frančeska Skjavone, WTA sezonai gandrīz pienākušas beigas, palicis vairs tikai viens turnīrs - ''Sony Ericsson Championships'', kas otrdien startēs Dohā un pulcēs astoņas šosezon labākās tenisistes.

Izmantotie resursi:
sonyericssonwtatour.com