Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Halepa pārsūdzējusi piespriesto diskvalifikāciju par antidopinga pārkāpumiem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Halepa pārsūdzējusi piespriesto diskvalifikāciju par antidopinga pārkāpumiem
Smona Halepa. Foto: Kirsty Wigglesworth/AP.

Kādreizējā WTA ranga pirmā rakete rumāniete Simona Halepa ir pārsūdzējusi piespriesto diskvalifikāciju par antidopinga pārkāpumiem Sporta arbitrāžas tiesā (CAS).

Septembra vidū ziņojām, ka Starptautiskās tenisa integritātes aģentūra (ITIA) divu Grand Slam turnīru uzvarētājai piesprieda diskvalifikāciju uz četriem gadiem par antidopinga pārkāpumiem. 31 gadu vecajai Halepai četru gadu diskvalifikācija piemērota par diviem tenisa antidopinga programmas (TDAP) pārkāpumiem. Pirmais saistīts ar aizliegtās vielas roksadustāta atrašanu sportistes urīnanalīzēs 2022. gada ''US Open'' laikā veiktajās pārbaudēs, bet otrā apsūdzība saistīta ar nesakritībām Halepas sportista bioloģiskajā pasē – dokumentā, kurā fiksē dažādus bioloģiskos marķierus un iepriekšējās analīzes.

31 gadu vecā tenisa zvaigzne apstrīd lēmumu. "Pagājušā gadā ir bijusi smagākā cīņa manā mūžā, un diemžēl mana cīņa turpinās. Es ļoti nopietni uztveru mūsu sporta veida noteikumus un lepojos arī ar to, ka nekad neesmu apzināti vai tīši lietojusi nekādas aizliegtās vielas. Es atsakos pieņemt lēmumu par četru gadu diskvalifikāciju," Halepa pirms kāda laika rakstīja sociālajā tīklā "X".

Savā apelācijā CAS Halepa lūdz atcelt ITIA lēmumu un samazināt diskvalifikāciju. CAS lēmums ir saistošs visām pusēm, taču pusēm ir 30 dienas, lai to pārsūdzētu Šveices Augstākajā tiesā.

Izmantotie resursi:
NRK.no – nyheter, tv og radio fra Norge og hele...