Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Žguns mērķē uz "Challenger" turnīriem

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Žguns mērķē uz "Challenger" turnīriem
Adrians Žguns

26 gadus vecais Latvijas sportists Adrians Žguns intervijā portālam liepajniekiem.lv atzinis, ka viņa mērķis jaunajā gadā ir uzspēlēt kādā "Challenger" turnīrā. Pagājušajā naktī Adrianam gan nācies izstāties no Obregonas "Future" turnīra.

Pēc diviem ļoti sekmīgiem „Future” tenisa turnīriem Meksikā (abos sasniegti fināli) šī nedēļa 26 gadus vecajam Adrianam Žgunam nav izdevusies tik sekmīga, jo 2. kārtā nācies izstāties. Mačā pret turnīra otro raketi Marsianu Gavronu (ATP 395.) Žguns maču nevarēja pabeigt un izstājās pie rezultāta 0:5 pirmajā setā. Kā atzina pats sportists, tad Meksikā esot noķēris kaut kādu vīrusu un nu pāris dienas būšot jāarstējas. Tomēr tāpat iegūts viens reitinga punkts, un Adrians var gatavoties nākamajam turnīram Meksikā.

Viņa panākumi nav palikuši nepamanīti arī dzimtajā pilsētā Liepājā. Portālam liepajniekiem.lv Žguns atklājis vairākas interesantas lietas, par veiksmīgo atgriešanos ATP rangā.

Adrian, Latvijā daudzi ir pārsteigti par to, ka šoruden tik aktīvi piedalies turnīros.
Man pietrūka tenisa, un radās iespēja piedalīties dažos turnīros, ko arī izmantoju. Pēc atgriešanās no Latvijas ASV, es no jūnija divus ar pusi mēnešus trenēju citus Menas štatā, pēc tam pats patrenējos kopā ar bijušo koledžas biedru un tad sāku spēlēt. Pirmajā turnīrā Meksikā veicās diezgan labi, tāpēc turpināju. Sekojot līdzi Latvijas tenisistu rezultātiem, redzēju, ka vairākiem no tiem sportistiem, kurus esmu apspēlējis, turnīros klājas diezgan labi, tad arī padomāju, ka vēl taču esmu jauns, tāpēc jācenšas spēlēt, cik vien ilgi varu.

Kā ar klimatu Meksikā?
Ļoti karsts – kādi 40 grādi. Vēl arī sutīgs, mača laikā nākas mainīt pat četrus, piecus kreklus. Trešajā setā spēka vairs nav daudz palicis, neizdodas spēlēt mierīgi, vispirms padomāt un tikai tad darīt. Gribas, lai viss ātrāk beidzas, varbūt tieši tādēļ zaudēju vienā no diviem fināliem, turklāt spēles laikā man bija divas mačbumbas.

Cik viegli vai grūti bija atsākt spēlēt turnīros?
Grūti nebija, bet, tā kā nebiju ATP rangā, tad vispirms nācās sākt spēlēt no kvalifikācijas pirmās kārtas, tagad jau varu sākt no pamatturnīra pirmās kārtas.

Cik svarīgi tev ir redzēt savu vārdu ATP sarakstā?
Protams, tas ir patīkami, bet neko daudz man nenozīmē. Svarīgākais ir spēlēt tenisu. Daru to savam priekam, laukumā dodoties, man nav nekādu lielo mērķu, eju ar smaidu sejā, līdz ar to nespiež atbildības nasta, varu darboties atraisīti. Nekas daudz jau nav sasniegts, un, nopelnot pirmos punktus, lēciens ir iespaidīgs, bet vēlāk kāpt rangā kļūst grūtāk.

Cik nopietni grasies spēlēt turpmāk?
Vēl piedalīšos dažos turnīros Meksikā, tad došos atpakaļ uz Floridu, līdz gada beigām trenēšu citus, paralēli gatavošos arī pats, lai nākošā gada sākumā vai šā gada beigās atkal piedalītos turnīros. Ir doma pamēģināt spēkus arī "Challenger" turnīros.

Ja tajos labi veiksies, varbūt būs iespēja aizsniegties arī līdz Latvijas izlasei? Objektīvi raugoties, tev ir cerības tikt valstsvienībā?
Centīšos spēlēt daudz, un, ja klāsies labi, tad priecātos atgriezties izlasē. Tur tagad spēlē Gulbis, Lejnieks, Juška un Pavlovs. Esmu dzirdējis, ka nākamgad Deivisa kausa izcīņā pret Moldovu Gulbis nevarēs palīdzēt. Tagad manos plānos ir daudz trenēties, lai nākošgad varētu ar galvu pa priekšu mesties turnīros. Spēlēšu maksimāli daudz, un tad jau redzēs.

Pilnu interviju lasiet portālā - liepajniekiem.lv

Slēpts komentārs: Kristaps7

  +2 [+] [-]

, 2008-10-24 08:52, pirms 15 gadiem
Lai veicas!!!! Izskatās mērķtiecīgs čalis, cerams, ka turpmāk labi ies, nezinu kāpēc, bet kaut kā gribētos viņu redzēt spēlējam Latvijas izlasē- laikam jānovērtē tie, kas paši sitas pa dzīves nātrēm un kuriem tas izdodas tīri labi, jo tas nav viegli...
Slēpts komentārs: bumbumbum

  +2 [+] [-]

, 2008-10-24 09:07, pirms 15 gadiem
bumbumbum rakstīja: 26 gados jau jādomā par karjeras beigšanu!
Nav 36 gadi! Ja viņš jūtas labā sportiskā formā, tad kāpēc,lai nespēlētu! Varbūt tomēr izlasi interviju un tad kritizē!
Slēpts komentārs: Kristaps7

  +2 [+] [-]

, 2008-10-24 09:16, pirms 15 gadiem
Kristaps7 rakstīja: no paša rīta jau dzeram, cienītais?
Dzeram gan, tikko tēju izdzēru bet kko stiprāku jau vokorā, vokorā..

  +2 [+] [-]

, 2008-10-24 09:29, pirms 15 gadiem
Kristaps7 rakstīja: No visa šitā mani vis vairāk interesē Gulbis...Kāpēc nespēlēs nākamgad pret Moldovu???
Nu vismaz pirmajā kārtā EG nevarēs piedalīties, jo 9. martā sāksies "1000 series" turnīrs Indianvelsā.

     [+] [-]

, 2008-10-24 21:15, pirms 15 gadiem
Uzgriežņu Arvīds rakstīja: Nu vismaz pirmajā kārtā EG nevarēs piedalīties, jo 9. martā sāksies "1000 series" turnīrs Indianvelsā.
Tas turnīrs ir uz divām nedēļām, pie tam spēles sākas pirmās nedēļas beigās (piektdien, sestdien), tā, ka paspēt gan varētu.