Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Federers neatstāj variantus Džokovičam

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Federers neatstāj variantus Džokovičam
Novaks Džokovičs un Rodžers Federers
Foto: AP

Sinsinati ATP „Masters Series” tenisa turnīrs šodien noslēdzies ar pārliecinošu ATP ranga līdera Rodžera Federera uzvaru. Finālā viņš pusotras stundas laikā ar 6:1, 7:5 pieveica serbu Novaku Džokoviču, kļūstot par trīskārtēju šī turnīra čempionu.

Sinsinati ATP „Masters Series” tenisa turnīra finālā šodien tikās ATP ranga līderis Rodžers Federers un serbs Novaks Džokovičs. Viņi abi vakar bija aizvadījušas lieliskas pusfinālu spēles, divos setos pieveicot attiecīgi Endiju Mareju un Rafaelu Nadalu. Šodienas tikšanās abiem bija 12. tikšanās reize, bet līdz šim labāk bija klājies Federeram, kura kontā septiņi panākumi. Pēdējos divus mačus šogad gan bija uzvarējis serbs (Maiami uz hard seguma un Romā uz māla), tomēr mača favorīta lomu bukmeikeri atvēlēja šveicietim.

Spēles sākums Džokovičam un viņa faniem gan bija ļoti nesekmīgs. Jau otrajā geimā viņš zaudēja savu servi, kaut atspēlēja septiņas breikbumbas. Arī turpinājumā Federers demonstrēja fantastisku tenisu, kamēr serba spēlē bieži vien iezagās kļūdiņas. Tāpēc pirmā seta rezultāts vērtējams kā likumsakarīgs – 6:1 Federera labā. Otrajā setā Džokovičs uzvarēja pirmās sešas izspēles pēc kārtas un vēlāk ar trešo mēģinājumu tika arī pie breika, kad Federers vairākkārt kļūdījās. Tomēr iegūtā 3:0 vadība serbam ātri izgaisa – Federers savu serves geimu uzvarēja nepilnā minūtē, bet pēc tam izmantoja nepārliecinošo Džokoviča servi, lai atgūtu breiku. Vēl pēc brīža šveicietis jau varēja būt priekšā ar 4:3, tomēr Džokovičs aizstāvēja divas breikbumbas. Lai arī šķietami Federers bija atguvis iniciatīvu setā, tomēr tas viņam varēja beigties desmitajā geimā, kad Džokovičam bija breikbumba un reizē setbumba. Federeram gan izdevās lieliska serve un rezultāts pēc mirkļa atkal kļuva neizšķirts. Loģisks mača turpinājums būtu taibreiks, tomēr līdz tam netika – Džokovičs nespēja tikt galā ar Federera precīzajiem uzbrukumiem un zaudēja servi, bet nākamajā geimā šveicietis jau noslēdza maču – 6:1, 7:5.

Šī Federeram bija trešā reize karjerā, kad viņš kļuvis par Sinsinati turnīra čempionu (iepriekšējās reizes bija 2005. un 2007. gadā), bet Džokovičs otro reizi pēc kārtas zaudēja finālā (pērn Endijam Marejam). Šveicieša parādītais sniegums turnīra pēdējās divās spēlēs paradīja, ka tieši viņš būs galvenais favorīts uz „US Open” čempiona titulu. Tāpat Federers nostiprinās ATP ranga līdera godu, uz kuru nesen pieteicās ar skots Endijs Marejs. Atgādinām, ka „US Open” startēs 31. augustā, bet turnīra izloze notiks 28. augustā.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

  +3 [+] [-]

, 2009-08-23 21:21, pirms 15 gadiem
8:4 tagad bilance starp viņiem.Pēdējie divi mači vedina uz domu ka US open vajadzētu uzvarēt Rodžeram.

  +1 [+] [-]

, 2009-08-23 21:22, pirms 15 gadiem
Redzēju tikai otro setu, bet ar to arī pietika, jo Federers bija vienkārši zirgā! Lielisks sniegums pasaules pirmās raketes izpildījumā. Tas palīdzēs arī atrauties no konkurentiem punktu ieskaitē. Super!
Prieks, protams, bija redzēt Džoko finālā.

     [+] [-]

, 2009-08-23 21:23, pirms 15 gadiem
vnk izģērba kailu pirmajā setā, malacis
otrajā jau nervus Fedjam pakustināja Djoko

  +3 [+] [-]

, 2009-08-23 21:26, pirms 15 gadiem
Apliecina kurs paslaik ir labakais
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-08-24 00:51, pirms 15 gadiem
Tur jau taa lieta,ka,ja RF speelee SAVU neatkaartojamo speeli,tad sobriid pretinieku vinam nav. Un nav jau svariigi taas dazas kluudas,bez taam neiztikt nevienam. Taapat nav svariigi,kurs staav laukuma otraa galaa! Taa tik turpinaat! Lai Rodzeram nepazuud motivaacija,tad veel buus n-taas skaistaas uzvaras!

  +1 [+] [-]

, 2009-08-24 10:20, pirms 15 gadiem
Super spēle, saspringums valdīja visu laiku, bet beigās Federers parādīja, ka ir labākais