Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Robredo otrais tituls divās nedēļās

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Robredo otrais tituls divās nedēļās
Tomijs Robredo
Foto: AP

Ar Spānijas tenisista Tomija Robredo uzvaru noslēdzies ATP turnīrs Buenosairesā. Finālā Robredo vairāk nekā divarpus stundu ilgā cīņā trīs setos pieveica mājinieku Huano Monako – 7:5, 2:6, 7:6(5).

Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā notikušajā ''Copa Telmex'' tenisa turnīra, kas tiek spēlēts uz māla seguma, finālā bija iekļuvis mājinieks Huans Monako, kurš šajā turnīrā uzvarēja pirms diviem gadiem un spānis Tomijs Robredo.

Monako līdz finālam varēja nemaz netikt, ja vien vakar pusfinālā viņa tautietis Davids Nalbandjans nebūtu zaudējis maču no uzvarošām pozīcijām – Nalbandjans bija uzvarējis pirmo setu un arī otrajā bija vadībā ar 5:4, pie tam viņam bija serve, tomēr uzvaru izcīnīja Monako. Robredo šonedēļ spēlē kā pa viļņiem – labas epizodes mijas ar nepārliecinošu spēli elementārās epizodēs. Savstarpējo spēļu bilance pirms šodienas līdzsvars – 1:1, pēdējā no tām pērn Varšavā divos setos uzvarēja Robredo.

Robredo sāk labāk

Pirmā seta lielāko daļu spēli geimos diktēja servētājs, bet, tuvojoties seta beigām, pie pretinieka serves labāk spēlēja Robredo, kuram 9.geimā pēc Monako dubultkļūdas radās pirmā iespēja lauzt pretinieka servi, taču bez vēlamā rezultāta. Tomēr jau pāris geimus vēlāk spānis ieguva vēl divas breikbumbas, ko Monako gan prata atspēlēt, taču tad argentīnietis pieļāva pāris kļūdas, dodot Robredo vēl vienu iespēju, ko turnīra trešā rakete šoreiz nelaida garām 6:5, nedaudz vēlāk Robredo noturēja savu servi un uzvarēja pirmo setu ar 7:5.

Spēli aptur lietus, kas nāk par labu Monako

Otrajā setā tika izspēlēts tikai viens geims, kad spēle uz pusotru stundu tika pārtraukta lietus dēļ. Piespiedu pārtraukums nāca par labu Monako, kuram, pateicoties neskaitāmām Robredo kļūdām, izdevās trīs reizes uzvarēt pie pretinieka serves, kamēr pats savu zaudēja tika vienreiz un noslēdza otro setu savā labā ar 6:2.

Monako nenotur pārsvaru, ļaujot uzvarēt Robredo

Izšķirošā trešā seta sākumā Monako ātri vien ieguva 3:0 pārsvaru un tuvojās savam otrajam Buenosairesas titulam, taču tad Robredo spēja atgūt breiku, panākot 2:3, bet jau nākamajā geimā nenoturēja savu servi – 4:2 Monako labā. Turpinājumā ar līdzīgu ''laipnību'' atbildēja arī argentīnietis, pēc tam Robredo spēja noturēt savu servi, un mačā bija līdzsvars – 4:4. Abi apmainījās ar noturētām servēm, bet tad pie rezultāta 5:5 Robredo pie argentīnieša serves ne bez veiksmes palīdzības (divās izspēles spānim ''palīdzēja'' tīkls) ieguva trīs breikbumbas, taču nevienu no tām nespēja realizēt. Mača uzvarētāja liktenis noskaidrojās taibreikā. Tajā Robredo ieguva četras mačbumbas (6:2), bet Monako nepadevās un panāca 5:6, pie tam argentīnietim bija jāservē, taču nākamajā izspēlē uzvarēja Robredo, un kļūdām bagātais mačs bija beidzies ar spāņa uzvaru 7:5, 2:6, 7:6(5).

Robredo šis ir karjerā devītais ATP vienspēļu tituls, un otrais šogad. Interesanti, ka pagājušajā nedēļā Robredo Brazīlijā sarūgtināja vietējo cerību Tomasu Beluči, bet šodien to pašu izdarīja ar Argentīnas pārstāvi Huanu Monako vietējo atbalstītāju klātbūtnē.

Par uzvaru šajā turnīrā Robredo iegūs 250 ATP ranga punktus un 93 900 ASV dolāru prēmiju, bet Monako – 150 punktus un 49 000 dolāru.

Dubultspēļu finālā tikās divi spāņu dueti. Šajā cīņā pārāks bija Marsela Granoljersa un Alberto Martina duets, kas ar 6:3, 5:7, 10:8 pieveica Nikolasa Almagro un Santjago Venturas pāri.

''Copa Telmex''. Buenosairesa. Fināls

(3) Tomijs Robredo – Huans Monako 7:5, 2:6, 7:6(5)
Granoljers/Martins –Almagro/Ventura 6:3, 5:7, 10:8

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

     [+] [-]

, 2009-02-22 22:58, pirms 15 gadiem
malacis, Robredu atgriezies

     [+] [-]

, 2009-02-22 23:01, pirms 15 gadiem
kenijss rakstīja: malacis, Robredu atgriezies
nu vinsh bija pamatiigi "atgriezies" savaa peernaa gada murgaa, pirms Monako izdomaaja saakt trikus.. 3:1 un 40:15 uz savas..

     [+] [-]

, 2009-02-22 23:43, pirms 15 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: nu vinsh bija pamatiigi "atgriezies" savaa peernaa gada murgaa, pirms Monako izdomaaja saakt trikus.. 3:1 un 40:15 uz savas..
Uz clay tas nav nekads ipashais parsvars, kur abi spele lidzigu aizsardzibas tipa tenisu...

     [+] [-]

, 2009-02-22 23:50, pirms 15 gadiem
rediss77 rakstīja: Uz clay tas nav nekads ipashais parsvars, kur abi spele lidzigu aizsardzibas tipa tenisu...
Nu speelee shoreiz nebija taa.. Peec lietus saakshanaas Robredo bija ar mokaam uzvareejis tikai vienu savu serves geimu.. Monako sakljuudiijaas pats un atljaava piecelties pretiniekam..