Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Kuzminai panākums, Lejniekam neveiksme

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Kuzminai panākums, Lejniekam neveiksme
Irina Kuzmina

Dažādām sekmēm tenisa turnīru Vācijas pilsētā Kārstā šodien aizvadīja divi Latvijas tenisisti. Irina Kuzmina iekļuva vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālā, kamēr Kārlim Lejniekam nācās samierināties ar zaudējumu.

eSports.lv jau ziņoja, ka šajā nedēļā Vācijas pilsētā Kārstā risinās divi paralēli tenisa turnīri kā sievietēm, tā vīriešiem. ITF turnīrā ar 10 000 ASV dolāru lielu balvu fondu spēlē Irina Kuzmina, kurai šis ir pirmais turnīrs šogad. Ja pirmo kārtu Irina pārvarēja vien trijos setos, tad šodien sekmes bija labākas – uzvara pār mājinieci Lenu Mariju Hofmanu (WTA 871.) ar 6:2, 6:4. Ceturtdaļfinālā ar trešo numuru izliktā Kuzmina (WTA 375.) spēlēs pret Maju Gaverovu no Krievijas (WTA 438.).

Tikmēr "Future" turnīrā ar identisku balvu fondu 10 000 ASV dolāru startē Kārlis Lejnieks. Pēc pirmajā kārtā gūtās uzvaras pār šveicieti Janu Marti, šodien otrais panākums izpalika. Trijos setos ar 3:6, 7:6(4), 1:6 Kārlis piekāpās vācietim Bastianam Knitelam, kurš ATP rangā gan ieņem zemāku vietu nekā latvietis (602. pret 485.).

Vēlāk Lejniekam zināmā mērā izdevās reabilitēties par neveiksmi vienspēļu turnīrā. Dubultspēlē viņš startē kopā ar krievu Denisu Matsukeviču, un vakar pirmajā kārtā viņi ar 6:4, 6:3 pārspēja slovāku Martinu Kližanu un ukraini Artjomu Smirnovu, bet šodien ar 6:1, 3:6, 10:5 arī vācieti Pirminu Henlu un horvātu Anti Nakiču-Alfireviču. Pusfinālā viņu pretinieki būs Tomislavs Brkičs (Bosnija un Hercogovina) un Ivans Dodidžs (Horvātija). Tāpat dubultspēļu pusfinālu sasniedza arī Kuzmina, kura turnīru aizvada kopā ar ukrainieti Katerinu Avdijenko. Pirmā kārta viņām bija brīva, bet šodien otrajā ar 7:5, 6:3 tika pārspētas vācietes Nikola Geuere un Laura Haberkorna. Pusfinālā viņu pretinieces būs vēl viens Vācijas duets - Julija Babilona un Franciska Ecele.

Izmantotie resursi:
atp-kaarst.de