Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Džena un Muhova sasniedz Palermo finālu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Džena un Muhova sasniedz Palermo finālu
Karolīna Muhova: Foto: Palermo Ladies Open

Sicīlijas lielākajā pilsētā Palermo tuvojas noslēgumam "WTA 250" māla turnīrs. Finālā iekļuva pirmie divi numuri - ķīniete Cjiņveņa Džena un čehiete Karolīna Muhova.

# Ķīnas labākā tenisiste Cjiņveņa Džena (#7) sestdien pusfinālā ar 7:5 un 6:4 pieveica Francijas trešo numuru Diānu Parī (#58).

Pirmā pusfināla uzvarētāja bija pārāka punktos pēc pirmās serves (85% pret 69), punktos pēc otrās serves (61% pret 54), summārajos punktos (65:53) un breikbumbās - 3/5 pret 1/4.

WTA tūrē tiek ierobežotas "top 30" spēlētāju iespējas spēlēt 250 punktu turnīros. Džena šeit triumfēja pērn, līdz ar to kā čempionei viņai ir tiesības startēt arī šogad. Ķīniete gan neplānoja piedalīties, tomēr pēc Vimbldonas čempionāta mainīja plānus un izlēma aizstāvēt Palermo titulu.


# Čehijas ceturtā labākā tenisiste Karolīna Muhova (#35) šonakt pusfinālā ar 6:1 un 6:1 satrieca Rumānijas piekto raketi Irinu Begu (#142), kura savulaik pasaules rangā kotējās 22. pozīcijā.

Otrā pusfināla uzvarētāja bija pārāka punktos pēc pirmās serves (77% pret 46), punktos pēc otrās serves (55% pret 33), summārajos punktos (59:33) un breikbumbās - 5/6 pret 0/1.

Iepriekšējās nakts 1/4 finālā Muhova izmocīja uzvaru pār pasaules 151. numuru, austrālieti Astru Šarmu - 7:6(5) un 7:6(6).

Čehiete pērn ieņēma astoto vietu pasaules rangā, bet "US Open" gūtā rokas savainojuma dēļ zaudēja pozīcijas.

Turnīra iepriekšējās spēlēs Muhova figurēja ar apsaitētu augšstilbu, taču pusfinālā iztika bez.

# Kā jau ziņots, Latvijas otrā rakete Darja Semeņistaja piekāpās Palermo pirmajā kārtā.

Izmantotie resursi:
wtatennis.com