Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Monreālā triumfē Marejs

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Monreālā triumfē Marejs
Endijs Marejs un Huans Martins Del Potro
Foto: The Canadian Press

Par Monreālā notiekošā ATP „Masters Series” tenisa turnīra „Rogers Cup” uzvarētāju švakar kļuvis skots Endijs Marejs, kurš aizraujošā spēlē ar 6:7(4), 7:6(3), 6:1 pieveica argentīnieti Huanu Martinu Del Potro, kurš otrā seta beigās guva nelielu savainojumu.

Līdz Monreālas ATP „Masters Series” tenisa turnīra finālam bija aizkļuvuši skots Endijs Marejs un argentīnietis Huans Martins Del Potro. Ja Marejam šis bija jau piektais šī līmeņa turnīra fināls, tad Del Potro „Masters Series” sacensību finālā bija iekļuvis pirmo reizi. Līdz finālam Marejs bija ticis krietni pārliecinošāk, divos setos apspēlējot Žeremī Šardī, Huanu Karlosu Ferrero, Nikolaju Davidenko un Žo-Vilfrīdu Tsongu, kamēr Del Potro divus setus līdz finālam bija zaudējis (mačos pret Viktoru Hanesku un Endiju Rodiku), bet Janu Hernihu un Rafaelu Nadalu uzvarējis divu setu spēlēs. Fināla favorīts bija skots, kurš bija uzvarējis trīs no četrām savstarpējām spēlēm, turklāt abās uz hard seguma.

Mača sākumā abi tenisisti pārliecinoši uzvarēja pie savām servēm, bet pirmā breikbumba mačā bija Marejam sestajā geimā. Del Potro gan to atspēlēja, noslēdzot kombināciju ar izgājienu pie tīkla. Arī seta turpinājumā sīvāka cīņa bija pie argentīnieša serves, tomēr vairāk iespēju lauzt pretinieka servi nebija ne Marejam, ne Del Potro. Seta uzvarētāju nācās izšķirt taibreikā, kurā sekmīgāk nospēlēja Del Potro. Minibreiku viņš ieguva devītajā izspēlē, izmantojot iespēju uzbrukt uz Mareja otrās serves, bet pēc tam divas reizes lieliski ieservēja pats – 7:4.

Otro setu ar servi sāka argentīnietis, tomēr uzvarēt geimu nespēja. Nesekmējoties pirmajai servei, argentīnietim vairs nebija tāda pārsvara, turklāt vairākas izspēles viņš nospēlēja gana slinki un pavirši. Breiku Marejs gan ieguva tikai ar ceturto iespēju, bet grūti izcīnīto atdeva ļoti ātri. Geimu pie Mareja serves argentīnietis nospēlēja krietni apņēmīgāk un ar otro iespēju atguva zaudēto – 1:1. Nākamajā geimā Marejam bija vēl viena iespēja tikt priekšā, tomēr šoreiz Del Potro savu servi nosargāja. Seta turpinājumā abi tenisisti prata ļoti labi spēlēt pie savas serves, tāpēc rezultāts auga līdzīgi. Līdzīgi kā pirmajā setā pārliecinošāks savos geimos bija Marejs, tomēr tas vēl nebija izšķirošais faktors. Seta devītajā geimā skots neizmantoja vēl vienu breika iespēju, bet seta uzvarētāju atkal vajadzēja noteikt taibreikā. Šoreiz Marejs visai ātri ieguva pārsvaru, ko droši nosargāja – 7:3. Jāpiebilst, ka īsi pirms taibreika Del Potro kortā palūdza ierasties mediķim, kas lika domāt, ka izšķirošajā setā favorīts tomēr būs skots.

Un šādām domām bija pamats – trešajā setā īstas cīņas vairs nebija. Del Potro nogurums un gūtais savainojums atspoguļojās ne vien viņa sejā, bet arī spēlē – Marejs pārliecinoši uzvarēja pirmos četrus geimus, bet tad pazaudēja savu servi. Lielu pavērsienu gan tas neieviesa, jo arī nākamajos divos geimos uzvarēja viņš, kļūstot par Monreālas turnīra čempionu.

Marejam šis bija ceturtais ATP „Masters Series” turnīru tituls, bet 13. ATP tituls karjerā. Par uzvaru skots ieguva 443 500 ASV dolāru prēmiju un 1000 reitinga punktus, kas jau rīt viņam ļaus kļūt par ATP ranga vicelīderi. Tikmēr Del Potro pagaidām vēl saglabās ranga sesto vietu – ar iegūtajiem 600 reitinga punktiem būs par maz, lai apsteigtu Endiju Rodiku.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

  +2 [+] [-]

, 2009-08-16 23:39, pirms 15 gadiem
Skotu Lapsa rada raksturinu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-08-16 23:48, pirms 15 gadiem
ja godīgi,man Marja uzvedība nepatīk,tāds gailēns, bet spēlē gan labi

  +1 [+] [-]

, 2009-08-17 00:06, pirms 15 gadiem
suicidakuilis rakstīja: ja godīgi,man Marja uzvedība nepatīk,tāds gailēns, bet spēlē gan labi
nezinu, vinjs taads vienmeer eenaa, bet kautkaa pamanaas vineet top speletajus interesanti vispaar

  +1 [+] [-]

, 2009-08-17 00:07, pirms 15 gadiem
Del Potro galīgi nolūza, bet tā jau ir - uzvar stiprākais

  +3 [+] [-]

, 2009-08-17 10:11, pirms 15 gadiem
Del Potro tak visu laiku izskataas, ka buutu saluuzis

     [+] [-]

, 2009-08-17 10:48, pirms 15 gadiem
Marejam jauns mērķis- Fedja Līdz gada beigām var vēl paspēt

  -1 [+] [-]

, 2009-08-17 15:30, pirms 15 gadiem
Muravejam vnk veicas, zheel, ka Del Potro to iedomiigo neuzvareeja...
Un par lapsu ari piekriitu