Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Džokovičs – pirmais ''Masters Cup'' finālists

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs – pirmais ''Masters Cup'' finālists
Novaks Džokovičs
Foto: SCANPIX SWEDEN

Serbijas tenisists Novaks Džokovičs iekļuvis Šanhajā notiekošajā ''Masters Cup'' finālā, šodien pusfināla cīņā trīs setos ar 4:6, 6:3, 7:5 apspēlējot francūzi Žilu Simonu. Džokoviča fināla pretinieks noskaidrosies Endija Mareja un Nikolaja Davidenko cīņā.

''Masters Cup'' turnīrs ievirzījies finiša taisnē. Šodien pusfinālu diena. Pirmajā spēlē kortā devās turnīra otrā rakete serbs Novaks Džokovičs un francūzis Žils Simons. Džokovičs uzvarēja Zelta grupā, bet Simons ieņēma otro vietu Sarkanajā grupā. Pirms šodienas abi tenisisti bija tikušies vienreiz. Šogad Marseļā pārāks trīs setos bija Simons.

Pirmā seta sākumā abi tenisisti apmainījās ar noturētām servēm. Trešajā geimā notika pirmā seta lūzums. Džokovičs nespēja noturēt savu servi, un Simons ar trešo mēģinājumu spēja to lauzt, izvirzoties vadībā ar 2:1. Devītajā geimā Džokovičs, atrodoties iedzinēja lomā ar 3:5, pie savas serves atspēlēja četras setbumbas un saglabāja izredzes un seta glābšanu – 4:5. Tomēr nākamajā geimā Simons spēja noturēt savu servi un uzvarēja pirmo setu ar 6:4.

Simonam nācās atspēlēt vienu breikbumbu jau otrā seta pirmajā geimā. Pie rezultāta 1:2 Simons paņēma medicīnisko pauzi – francūzim bija problēmas ar kaklu. Nākamajā geimā Simons pie savas serves zaudēja pirmās divas izspēles, tad pieļāva dubultkļūdu, un Džokovičs lauza francūža servi – 3:1. Simons šo breiku nespēja atspēlēt, un otro setu ar 6:3 uzvarēja Džokovičs.

Trešais sets sākas pēc līdzīga scenārijā kā otrais. Pirmajā geimā Džokovičs neizmantoja breikbumbu, taču trešajā geimā serbam radās vēl divas iespējas lauzt Simona servi, un šoreiz Džokovičs nekļūdījās – 3:1. Nākamajā geimā pie Džokoviča serves Simons ieguva 30:0 pārsvaru ar cerībām uz breiku, taču Džokovičs atbildēja ar diviem eisiem un pāris spēcīgām servēm un noturēja savu servi. Turpinājumā serbam bija lieliska iespēja nodrošināt divu breiku pārsvaru, taču Simons spēja atspēlēt četras breikbumbas – 3:2. Pēc šī geima Džokovičs paņēma medicīnisko pauzi, iemesls – kreisajai kājai krampis. Turpinājumā Džokovičs, taupot spēkus, pie Simona serves pārāk necentās. Serbs atradās vadībā ar 5:4 un viņam atlika tikai noturēt savu servi, un vieta finālā būtu garantēta, taču Džokovičs pieļāva vairākas kļūdas, dodot Simonam divas breikbumbas. Pirmo Simons neizmantoja, bet pie otrās izspēles Džokovičs pieļāva dubultkļūdu – pirmo šajā mačā, un rezultāts kļuva 5:5. Taču tad Simons nespēja noturēt savu servi, dodot serbam vēl vienu iespēju ar savu servi uzvarēt maču – 6:5. Šoreiz Džokovičs to spēja un uzvarēja setu ar 7:5 un iekļuva savā pirmajā ''Masters Cup'' finālā.

Džokoviča fināla pretinieks noskaidrosies otrajā pusfināla spēlē, kurā sacentīsies Endijs Marejs un Nikolajs Davidenko. Šī spēle sāksies pēc dažām minūtēm.

"Masters Cup"

Šanhaja, Ķīna.
Pusfināla rezultāts.

(2) Novaks Džokovičs – (8) Žils Simons 4:6, 6:3, 7:5

Izmantotie resursi:
atptennis.com
masters-cup.com

  +1 [+] [-]

, 2008-11-15 14:19, pirms 16 gadiem
Ceru otrajā pārī uz Mareja uzvaru. Būtu super fināls, manuprāt.

     [+] [-]

, 2008-11-15 14:24, pirms 16 gadiem
Lai gan mans favoriits viennoziimiigi bija Simons, tomeer visu cieņu Džokovičam, kurš tiešam nopelnīja vietu finālā..

Nez kāpēc gan šķiet ka uzvarētājs būs no otra pāra, lai gan, ja Koļa šodien pārsteigs, tad arī Nolem cerības ir..

     [+] [-]

, 2008-11-15 14:47, pirms 16 gadiem
Nekas nevar būt labāks par šī trillera iznākumu!!! Kritiķiem Nole parādīja, ka prot skaisti spēlēt ne tikai no gala līnijas un ne par velti ir nr.3 pasaulē!!!

  +3 [+] [-]

, 2008-11-15 14:59, pirms 16 gadiem
Simply the Best rakstīja: Nekas nevar būt labāks par šī trillera iznākumu!!! Kritiķiem Nole parādīja, ka prot skaisti spēlēt ne tikai no gala līnijas un ne par velti ir nr.3 pasaulē!!!
tad šo mēs arī varam saukt par maču ar teātra piegaršu?

     [+] [-]

, 2008-11-15 16:04, pirms 16 gadiem
Nole vs Koļa

  +1 [+] [-]

, 2008-11-15 16:07, pirms 16 gadiem
Un riit Nole nonjems cepuri Koļas priekšā..

Teātris..

     [+] [-]

, 2008-11-15 16:22, pirms 16 gadiem
Tomijs,
Tieši tā, bet man gan liekas, ka es to teātri nenosodīju.Šodien jau abi labi.

     [+] [-]

, 2008-11-15 17:56, pirms 16 gadiem
Simply the Best rakstīja: Tomijs,
Tieši tā, bet man gan liekas, ka es to teātri nenosodīju.Šodien jau abi labi.
ko tur nosodiit vai nenosodiit, bet manaams sarkasms gan bija zem taa teksta...