Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Juška piekāpjas ATP turnīra finālistam

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Juška piekāpjas ATP turnīra finālistam
Andis Juška
Foto: www.dtfchallenger.dk

Andis Juška šodien piedzīvojis neveiksmi Dānijas pilsētas Koldingas "Challenger" turnīra pirmās kārtas spēlē. Ar 6:7(5), 4:6 viņš atzina Kevina Andersona pārākumu, kurš šī gada sākumā spēlēja Lasvegasas ATP turnīra finālā.

Dānijas pilsētas Koldingas „Chalenger” tenisa turnīru (balvu fonds 42 500 eiro) Andim Juškam bija jāsāk no kvalifikācijas. ATP ranga 384. vietas īpašniekam ar izlozi kvalifikācijā diezgan veicās, jo pretī netrāpījās neviens grands, tomēr pretinieki nebija arī no vājajiem – Deivids Martins ir labs dubultspēļu speciālists, Marko Čiudinelli savulaik bijis tuvu ranga simtniekam, bet Žans-Kristofs Forē šobrīd ir ranga trešajā simtā. Visas trīs kvalifikācijas spēles Andis uzvarēja divos setos, ar pārliecību sasniedzot pamatturnīru.

Kā paveicās kvalifikācijā – tā neveicās pamatturnīrā. Izloze Andi saveda pret spēcīgāko iespējamo sāncensi – ar 2. numuru izlikto Dienvidāfrikas Republikas tenisistu Kevinu Andersonu. Pašlaik viņš ATP rangā ieņem 121. vietu, bet gada vidū sasniedzis arī savu labāko pozīciju ATP rangā – 95. Andersons tā īsti ATP apritē uzspīdēja tikai šogad, vispirms sasniedzot Lasvegasas ATP turnīra finālu, bet nedaudz vēlāk Maiami ATP „Masters Series” turnīrā tiekot līdz trešajai kārtai, pa ceļam uzvarot arī ranga trešo numuru Novaku Džokoviču – 7:6(1), 3:6, 6:4. Pret 203 cm garo Andersonu Juška vēl nekad nebija spēlējis, bet bukmeikeru prognozēs Andim lielas iespējas uz panākumu netika dotas.

Pirmais sets aizritēja ļoti līdzīgā cīņā. Spēles pirmajos geimos krietni pārliecinošāk pie savas serves darbojās Andersons, kamēr Juškam pat nācās aizstāvēt vairākus breikpunktus, tomēr rezultāts tāpat auga geims geimā. Tuvojoties seta otrajai pusei abi sportisti vēl pārliecinošāk darbojās pie savas serves un bija skaidrs, ka vajadzēs spēlēt taibreiku. Tā pirmajā daļā lieliski spēlēja Juška, kurš pat ieguva 5:2 pārsvaru, tomēr tad zaudēja nākamās piecas izspēles pēc kārtas un līdz ar to arī pirmo setu - 6:7(5).

Otrajā setā Andersons savu iespēju prata izmantot piektajā geimā, nobreikojot Latvijas tenisistu un izvirzoties vadībā. 203 cm garajam sportistam tagad atlika vien uzvarēt savas serves geimus, lai noturētu vadību un tiktu pie uzvaras. To viņš arī paveica, uzstādot galarezultātu – 7:6(5), 6:4.

Līdz ar to Andim turnīrs beidzās ar kvalifikācijā nopelnītajiem trīs reitinga punktiem un krietnu pieredzes devu.

Izmantotie resursi:
dtfchallenger.dk

     [+] [-]

, 2008-10-14 20:55, pirms 16 gadiem
Jā... nepavaicās.

     [+] [-]

, 2008-10-14 21:16, pirms 16 gadiem
Nekas paveiksies citreiz!Juška to var!!!