Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Krejčīkova par spriedzi ģērbtuvē: "Tur ir krievietes, kuras nepārprotami to rada"

Krejčīkova par spriedzi ģērbtuvē: "Tur ir krievietes, kuras nepārprotami to rada"
Barbora Krejčīkova. Foto: Jimmie48 / WTA

Čehijas tenisiste Barbora Krejčīkova (WTA 12.) čehu portālam norāda, ka tie, kuri atbalsta Krievijas iebrukumu Ukrainā, nav pelnījuši piedalīties Parīzes olimpiskajās spēlēs.

Atgādinām, ka pagājušā gada Vimbldonas čempionātā neitrālie sportisti netika pielaisti, bet 2023. gada marta beigās viņiem tika dota zaļā gaisma. Aprīļa sākumā Čehijas pirmā rakete Petra Kvitova atklāja, ka ir pret neitrālo sportistu piedalīšanos Vimbldonā un Parīzes olimpiskajās spēlēs.

Čehijas otrā rakete Barbora Krejčīkova atzīst, ka Krievijas izvērstā kara dēļ jūt līdzi Ukrainas tenisistēm. "Kad sākās karš, kontaktējos ar viņām un centos atbalstīt. Zinu, kas notiek viņu valstī, jo sekoju ziņām."

Vai turnīros jūtat spriedzi starp karojošajām valstīm? "Jā, no abām pusēm. Bet tur ir krievietes, kuras nepārprotami to rada. Viņas nerunā publiski, bet ģērbtuvē mēs redzam, ko viņas dara. Kaut gan es to nemeklēju," informē čehiete. [Intervijā nav precizēts, kuras spēlētājas rada spriedzi un kā tas notiek]. Par spriedzi ģērbtuvēs iepriekš bija izteikušās karojošo valstu tenisistes.

Kā attiecaties pret Krievijas un Baltkrievijas sportistu iespējamo piedalīšanos olimpiskajās spēlēs? Domāju, ka olimpiskās spēles vienmēr bijušas draudzības un miera svētki. Ja valsts vada uzbrūkošu karu, tā acīmredzami neievēro šos ideālus. Tie, kas atbalsta iebrukumu kaimiņvalstī, nav pelnījuši olimpiskās spēles," saka Krejčīkova. "Protams, kāds varētu būt aizskarts, ja tiks liegts doties uz Parīzes spēlēm. Bet kā ar tiem Ukrainas sportistiem, kuri diemžēl gāja bojā, aizstāvot savu valsti? Viņi nedarīja neko sliktu, taču zaudēja savu iespēju neatgriezeniski un uz visiem laikiem."

Neitrālo sportistu statusam pastiprināta uzmanība pievērsta kopš janvāra, kad Starptautiskā olimpiskajā komiteja aicināja ļaut neitrālajiem sportistiem piedalīties olimpiskajā kvalifikācijā.

Izmantotie resursi:
crbn / idnes.cz


, 2023-04-14 18:44, pirms gada
Tad kapec WTA un ATP nav bojkotejusi. Grand Slam nopietnak tenisa neka OS.
, 2023-04-14 19:29, pirms gada
gan jau baigi slīpēti darbojas. vietas rangā arī spēlē savu lomu: šīm ir vairākas top spēlētājas, bet tikmēr augstākā ukrainiete ieņem 35. vietu.
, 2023-04-15 11:15, pirms gada
Visai pasaulei nesaprast, bet Eiropas sportistiem vajag izvērst mobingu pret rus. Tas reāli ietekmēs rangu un lejasgalā sētmales kortos lai viņas dragā.
Ludmila Kičenoka un Aļona Ostapenko. Foto: Arata Yamaoka / Ukrainian Tennis federation
3

Sezonas vicelīderes Ostapenko/Kičenoka zaudē "French Open" otrajā kārtā

Francijas galvaspilsētā Parīzē turpinās "French Open" jeb "Roland Garros" māla turnīrs. Latvijas-Ukrainas tenisa tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka šodien otrajā kārtā piekāpās moldāvu izcelsmes Čehijas pārstāvei Anastasija Decjukai un Aminai Anšbai - 6:3, 6:7, 2:6.
Karloss Alkarass. Foto: Roland-Garros

Alkarass trīs setos tiek ceturtdaļfinālā, Cicipass aptur Arnaldi skrējienu

Francijas Atklātajā tenisa čempionātā ceturtdaļfinālu vīriešu vienspēlēs sasnieguši Karloss Alkarass, Stefanoss Cicipass, Grigors Dimitrovs un Janniks Sinners.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA
8

Švojnteka gūst karjeras ātrāko uzvaru, sasniedzot "French Open" 1/4 finālu

Francijas galvaspilsētā Parīzē turpinās "French Open" jeb "Roland Garros" māla turnīrs. Šodien tika noskaidrotas pirmās 1/4 fināla dalībnieces - poliete Iga Švjonteka, čehiete Marketa Vondroušova, amerikāniete Koko Gofa un tunisiete Onsa Žabēra.