Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Davidenko ''Masters Cup'' pusfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Davidenko ''Masters Cup'' pusfinālā
Nikolajs Davidenko
Foto: AFP

Krievijas tenisists Nikolajs Davidenko iekļuvis ''Masters Cup'' pusfinālā, šodien Zelta grupas pēdējā spēlē divos setos ar 6:3, 6:2 apspēlējot Huanu Martinu Del Potro. Grupas otrajā spēlē Žo-Vilfrīds Tsonga trīs setos ar 1:6, 7:5, 6:1 bija pārāks par Novaku Džokoviču.

Davidenko uzvar Del Potro un iekļūst pusfinālā

Zelta grupas centrālajā spēlē šodien tikās turnīra ceturtā rakete krievs Nikolajs Davidenko un septītais numurs argentīnietis Huans Martins Del Potro. Spēles likme ļoti augsta – uzvarētājs tiek turnīra pusfinālā, zaudētājam turnīrs beidzies. Savstarpējo spēļu bilancē līdzsvars – 1:1. Pēdējā tikšanās reizē Deivisa kausa pusfinālā trīs setos uzvarēja Del Potro.

Pirmajā setā pirmais vadībā izvirzījās Davidenko, laužot Del Potro servi ceturtajā geimā – 3:1. Septītajā geimā Del Potro spēja šo breiku atspēlēt, taču jau nākamajā geimā nespēja noturēt savu servi – 5:3 Davidenko labā. Krievs noturēja savu servi un uzvarēja pirmo setu ar 6:3.

Otrajā setā Del Potro spēle pavisam pajuka, acīmredzams bija argentīnieša nogurums. Del Potro uzvarēja pirmo geimu pie savas serves, taču tad piecus geimus pēc kārtas uzvarēja Davidenko – 5:1. Del Potro spēja noturēt savu servi septītajā geimā, bet tas arī bija viss šajā spēlē, jo nākamajā geimā Davidenko nodrošināja uzvaru mačā ar 6:3, 6:2 un iekļuva turnīra pusfinālā, kur tiksies ar Sarkanās grupas uzvarētāju, kas kļūs zināms rīt.

Tsonga apspēlē Džokoviču

Pirms Del Potro un Davidenko kortā devās Novaks Džokovičs un Žo-Vilfrīds Tsonga. Džokovičs jau pirms šīs spēles bija nodrošinājis uzvaru grupā un kvalificējies pusfinālam, bet Tsonga tādas izredzes bija jau zaudējis. Džokovičam kā papildus motivācija šai spēlei varētu kalpot fakts, ka serbs zaudējis Tsongam pēdējās divas savstarpējās spēles un noteikti vēlētos pārtraukt šo sēriju.

Džokovičs iesāka lieliski, laužot Tsongas servi otrajā geimā. Sestajā geimā serbam izdevās vēl viens breiks un pavisam drīz tika svinēta uzvara pirmajā setā ar 6:1. Tsongas galvenais klupšanas akmens bija vājā pirmā servei – tikai 50%.

Otrajā setā francūža serve uzlabojās. Piektajā geimā Tsonga atspēlēja divas breikbumbas, viss liecināja par to, ka būs taibreiks, taču 12. geimā Džokovičs pie 30:30 netrāpīja bumbiņu laukumā, Tsonga ieguva setbumbu, ko mirkli vēlāk realizēja un uzvarēja otro setu ar 7:5.

Trešajā setā Tsonga lauza Džokoviča servi otrajā geimā, un kopš tā brīža serbs spēlēja visnotaļ nemotivēti, vēlreiz zaudēja savu servi un piedzīvoja pārliecinošu zaudējumu setā ar 1:6. Neskatoties uz to, Džokovičs uzvarēja Zelta grupā un pusfinālā sestdien sacentīsies ar Sarkanās grupas otrās vietas ieguvēju.

Rīt ''Masters Cup'' turnīrā tiks aizvadītās pēdējās kārtas spēles Sarkanajā grupā. Endijs Marejs spēlēs ar Rodžeru Federeru, bet Žils Simons tiksies ar Radeku Stepaneku.

Sarkanā grupa.

VietaTenisistsUzvarasZaudējumiSetu attiecība
1.Endijs Marejs204:1
2.Žils Simons112:3
3.Rodžers Federers113:2
4.Radeks Stepaneks010:2

Zelta grupa.

VietaTenisistsUzvarasZaudējumiSetu attiecība
1.Novaks Džokovičs215:3
2.Nikolajs Davidenko215:3
3.Huans Martins Del Potro122:4
4.Žo-Vilfrīds Tsonga123:5

"Masters Cup"

Šanhaja, Ķīna.
3. kārtas rezultāti.

Zelta grupa

(6) Žo-Vilfrīds Tsonga – (2) Novaks Džokovičs 1:6, 7:5, 6:1
(4) Nikolajs Davidenko – (7) Huans Martins Del Potro 6:3, 6:2

Izmantotie resursi:
atptennis.com
masters-cup.com

  +3 [+] [-]

, 2008-11-13 15:56, pirms 16 gadiem
Malacis, Koļa! Ļoti pārliecinoši nospēlēja.

Ja nu gadījumā Rodžers netiek pusfinālā, tad novēlu turnīru uzvarēt tieši Davidenko!

     [+] [-]

, 2008-11-13 16:00, pirms 16 gadiem
Koļam visu cieņu..
Žēl, protams, ka nevinnēja Džokoviču, kurš šodien kārtējo reizi bija pffff..

Jautriiba saaksies riit..
Marejs ja apspeelee Federeru, tad jaaspeelee pret Kolju.. Ja zaudee pret Dzhoko.. Es vinja vietaa labaak zaudeetu.. Lai gan no otras puses - nedriikst jau ljaut Federeram ieskrieties..

p.s. Ja Simons neuzvar, tad par Koļu..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-11-13 16:10, pirms 16 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: Koļam visu cieņu..
Žēl, protams, ka nevinnēja Džokoviču, kurš šodien kārtējo reizi bija pffff..


Jautriiba saaksies riit..
Marejs ja apspeelee Federeru, tad jaaspeelee pret Kolju.. Ja zaudee pret Dzhoko.. Es vinja vietaa labaak zaudeetu.. Lai gan no otras puses - nedriikst jau ljaut Federeram ieskrieties..

p.s. Ja Simons neuzvar, tad par Koļu..
jau spriežot pēc citiem komentāriem, rakstos par tenisu, škiet, ka autoram ir nepatika pret džokoviču..

  +2 [+] [-]

, 2008-11-13 16:11, pirms 16 gadiem
nav nepatika.. ir zheelums, ka gada beigaas vairs neraada to speeli ko saakumaa..

     [+] [-]

, 2008-11-13 16:26, pirms 16 gadiem
^^

Njā, bet pagājušogad jau bija tāpat un pat vēl sliktāk. Šķiet, ka Džokovičam pilnai sezonai spēka nepietiek, pulveris izšauts jau uz septembra beigām.

     [+] [-]

, 2008-11-13 16:51, pirms 16 gadiem
ai dzokovichsh vispaar kaa pa kalniem! lidzigi ka ernestam!

  +1 [+] [-]

, 2008-11-13 17:46, pirms 16 gadiem
tuk_tuk_te_lohs rakstīja: ai dzokovichsh vispaar kaa pa kalniem! lidzigi ka ernestam!
Es būtu priecīgs, ja Ernestam būtu līdzīgi

     [+] [-]

, 2008-11-13 18:51, pirms 16 gadiem
Tā kā otrajā spēles pusē Tsonga izmainīja savu spēles kvalitāti, tad Džoko otro cēlienu pavadīja treniņa režīmā, lai taupītu spēkus.Tas jau pat vienkāršam skatītājam skaidrs un vēl tā domā arī Flemings, komentējot spēli.Jo spēles pirmo pusi taču Džoko aizvadīja lieliski un pat sev netipiskā stilā - tā domāju ne tikai es, bet to arī apliecināja komentētāji ar saviem ļoti daudzajiem sajūsmas izteicieniem.Tenisu taču mēdz salīdzināt ar šahu...īpaši jau šādā turnīrā...Slikti ir tikai no statistikas viedokļa,toties nākamajai spēlei būs vairāk spēka un tā ir daudz nozīmīgāka.Protams es nedomāju, ka Nole varētu uzvarēt turnīru, jo pagaidām vislabāk izskatās Murejs.

  +1 [+] [-]

, 2008-11-13 18:59, pirms 16 gadiem
Simply the Best rakstīja: Tā kā otrajā spēles pusē Tsonga izmainīja savu spēles kvalitāti, tad Džoko otro cēlienu pavadīja treniņa režīmā, lai taupītu spēkus.Tas jau pat vienkāršam skatītājam skaidrs un vēl tā domā arī Flemings, komentējot spēli.Jo spēles pirmo pusi taču Džoko aizvadīja lieliski un pat sev netipiskā stilā - tā domāju ne tikai es, bet to arī apliecināja komentētāji ar saviem ļoti daudzajiem sajūsmas izteicieniem.Tenisu taču mēdz salīdzināt ar šahu...īpaši jau šādā turnīrā...Slikti ir tikai no statistikas viedokļa,toties nākamajai spēlei būs vairāk spēka un tā ir daudz nozīmīgāka.Protams es nedomāju, ka Nole varētu uzvarēt turnīru, jo pagaidām vislabāk izskatās Murejs.
Kāda gan šeit var būt runa par spēku taupīšanu? Džoko jau tā atšķirībā no pusfināla pretinieka būs viena brīvdiena. Un par uzvaru grupas spēlē tomēr 100 000 dolārus dod. Un, ja izdodas uzvarēt visā turnīrā, nezaudējot nevienu spēli, tad ir arī atšķirīga prēmēšanas sistēma gan naudas ziņā, gan arī ATP ranga punktu izteiksmē.

     [+] [-]

, 2008-11-13 21:13, pirms 16 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: nav nepatika.. ir zheelums, ka gada beigaas vairs neraada to speeli ko saakumaa..
Neviens no līderiem šogad netur stabilu spēli. imo visilgāk Nadals turējās super līmenī, bet beigās vainu spēki apsīka vai traumas, bet Federera ieriekšējo gadu sasniegto stabilitāti vēl neveinam neizdodas gūt.

     [+] [-]

, 2008-11-13 22:42, pirms 16 gadiem
Cik gadus vecs ir Davidenko?

     [+] [-]

, 2008-11-13 22:54, pirms 16 gadiem
Kas notiek tajaa momentaa kad federeram un simonam ir vienaads rezultaats?ok,ja win attieciiba vienaada tad skataas peec setiem un otraadi,bet ko dara ja ir vienaadi abi jo var buut gan setu attieciiba vienaada gan arii win -loss. Kaa noskaidro kursh ir pusfinaalaa???

     [+] [-]

, 2008-11-13 22:55, pirms 16 gadiem
Ronaldo_7 rakstīja: Cik gadus vecs ir Davidenko?
27

     [+] [-]

, 2008-11-14 00:02, pirms 16 gadiem
nezin_ko rakstīja: Kas notiek tajaa momentaa kad federeram un simonam ir vienaads rezultaats?ok,ja win attieciiba vienaada tad skataas peec setiem un otraadi,bet ko dara ja ir vienaadi abi jo var buut gan setu attieciiba vienaada gan arii win -loss. Kaa noskaidro kursh ir pusfinaalaa???
savstarpējo protams, kura Simons uzvarēja

  -1 [+] [-]

, 2008-11-14 00:07, pirms 16 gadiem
seljanin rakstīja: Malacis, Koļa! Ļoti pārliecinoši nospēlēja.

Ja nu gadījumā Rodžers netiek pusfinālā, tad novēlu turnīru uzvarēt tieši Davidenko!
galīgi saspiedies esi, ka var priecaties par to miskastnieku kuru sen jau vajadzeja diskvalificet no tūres......

     [+] [-]

, 2008-11-14 00:15, pirms 16 gadiem
^^

Vai tad es priecājos? Es jau tikai saku, ka viņš labi nospēlēja un pelnīti uzvarēja

  +1 [+] [-]

, 2008-11-14 09:13, pirms 16 gadiem
vilks, nelamaajies taa.. Koļa tiešam jauki spēlē..