Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Juška trīs setos zaudē Beraņķim

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Juška trīs setos zaudē Beraņķim
Andis Juška
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Latvijas vīriešu tenisa otrais numurs Andis Juška nav spējis iekļūt Helsinku "Challenger" turnīra 2. kārtā. Pirmdienas vakarā Juška trīs partijās piekāpās Lietuvas tenisa līderim Ričardam Beraņķim – 3:6, 6:4, 2:6.

Ranga 351. vietā esošais Andis Juška ar Lietuvas pirmo numuru Ričardu Beraņķi (ATP 92.) līdz šim savā starpā bija spēlējuši vienreiz. Tas notika 2008. gadā Karlsrūes "Challenger" turnīra kvalifikācijā, toreiz bez viena mēneša 18 gadus vecajam Beraņķim izcīnot uzvaru trīs setos – 7:6(3), 6:7(6), 6:4. Arī šodien uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešami trīs seti.

Juška palika uzticīgs saviem lēnajiem spēļu sākumiem un savu servi pirmajā servēšanas reizē nenoturēja. Breikbumbas izspēlē Andim sitiens tīklā. Iespēju atspēlēties nebija – pirmais sets zaudēts ar 3:6.

Arī otrajā un trešajā setā Juška nespēja uzvarēt pirmo savas serves geimu. Ja otrajā setā breiku ar pretinieka palīdzību (Beraņķim daudz kļūdu) izdevās atspēlēt, tad trešajā setā tas nenotika. Otrā seta 10. geimā, kurā Ričards servēja par seta turpināšanu, Juškam uzņemšanā nekas daudz nebija jādara – Beraņķim četras nepiespiestās kļūdas – auts, divreiz iesists tīklā un dubultkļūda. Tā rezultātā Juška otrajā setā revanšējās ar 6:4.

Trešā seta ievadā Juška breikbumbas izspēlē devās pie tīkla un tika sodīts ar apvedošo sitienu. Andis dusmas izgāza uz raketi... Kvalifikācijā nospēlētie trīs mači, kā arī Beraņķa uzspiesta skraidīšana pa kortu trešajā setā lika par sevi manīt, un Juška spēja uzvarēt tikai divos geimos. Visā mačā Juškam zaudējums ar 3:6, 6:4, 2:6. Latvijas otrais numurs Somijā nopelnīja piecus ranga punktus un 1100 eiro prēmiju.

Helsinkos spēlēja arī Aļona Ostapenko. Viņai neizdevās pārvarēt ITF 25 000 turnīra kvalifikāciju. Ja vakar ar 6:2, 6:0 tika sagrauta dāniete Malū Edjesgora, tad šodien 2. kārtā bezcerīgs zaudējums 22(!) gadus vecākajai Luksemburgas tenisistei Annei Krēmerei – 2:6, 3:6. Ranga punktus nopelnīt neizdevās.

Ostapenko šī nedēļa pozitīvi sākusies cita iemesla dēļ. Šodien publicētājā rangā viņai ieskaitīti Stokholmā nopelnītie punkti, kas ļāvuši veikt 166 vietu kāpumu un sasniegt karjeras rekordu ar 726. vietu. No Somijas prom doties gan vēl nevar, jo Helsinkos jāpiedalās arī dubultspēlēs. Tajās Aļona spēlēs kopā ar kvalifikācijā apspēlēto Edjesgoru.

Antaljas ITF 10 000 kvalifikācija nav bijusi pa spēkam Madarai Straumei. Viņa zaudēja jau pirmajā mačā, ar 3:6, 6:3, 3:6 piekāpjoties bulgārietei Cvetai Konstantinovai Dimitrovai.

Tikmēr Laura Gulbe (WTA 1163.) tādas pašas nozīmes turnīrā Hēraklejā uzvarēja divus mačus kvalifikācijā, bet pamatturnīrā izstājās jau 1. kārta. Interesanti, ka abas Gulbes pretinieces kvalifikācijā mačus nepabeidza – 4:4 pret itālieti Silviju Albano un 6:1, 5:0 pret ASV tenisisti Aleksandru Railiju.

Pamatturnīru Gulbe sāka un pabeidza ar spēli pret Šveices tenisisti Imani Maelli Koheri, kurai zaudēts ar 4:6, 6:4, 2:6. Ne Gulbe, ne Straume reitinga punktus neieguva.

     [+] [-]

, 2012-11-12 20:04, pirms 12 gadiem
Beranķis tomēr nebūs top 100, vismaz uz ilgu laiku

     [+] [-]

, 2012-11-12 20:09, pirms 12 gadiem
Eh, Juška tomēr psiholoģiski tikpat nenoturīgs kā Gulbis. 3.setā izniekoja breikbumbu, pie 40-40 bumbiņa novēlās no tīkla malas Beranķim par labu un tālāk Juška vairs nebija spēlētājs - jau sev bija paspējis iegalvot, ka spēle galā.
Patiesībā diezgan garlaicīga spēle, ar maz skaistām izspēlēm. Tomēr reizēm Juška arī izdarīja kaut ko interesantāku par parastu atsišanos pāri tīklam.

Rezumējot, liekas, ka Juška, ja nedzītos pēc Future tituliem, būtu normāls Challenger spēlētājs, jo pēdējie divi turnīri nebija peļami

     [+] [-]

, 2012-11-12 21:47, pirms 12 gadiem
Cik viņš izceļ par Future titulu? Cik viņam dalības maksa Challenger?