Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Treneris Juška varētu atgriezties pasaules līmenī pēc "Australian Open"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Treneris Juška varētu atgriezties pasaules līmenī pēc "Australian Open"
Andis Juška. Foto: Stephanie Myles / opencourt.ca

Augsta līmeņa tenisistes trenējušais Andis Juška patlaban strādā savā akadēmijā "AJ Tennis Academy", bet nākamgad varētu atgriezties pasaules apritē, noskaidroja portāls Sportacentrs.com.

2014. gadā Andis Juška noslēdza spēlētāja karjeru un pēc tam sāka trenēt Latvijas jauno talanti Aļonu Ostapenko junioru līmenī. 2017. gada oktobrī pievienojās Ostapenko komandai jau pieaugušo ieskaitē kā sparingpartneris un arī treneris. 2019. gada pavasarī sāka strādāt ar ASV tenisisti Amandu Aņisimovu - togad spēlēja arī "French Open" pusfinālā, bet nākamajā gadā divreiz sasniedza "Grand Slam" trešo kārtu. Trīs nedēļas pastrādāja ar Čehijas māsām Lindu un Brendu Fruhvirtovām un nepilnu pusgadu trenēja kādreizējo pasaules trešo raketi Elinu Svitoļinu (Ukraina). Pēc tam tika atjaunota sadarbība ar amerikānieti Aņisimovu, kurai Juškas vadībā sanāca veiksmīgs 2022. gads (divi "WTA 1000" ceturtdaļfināli, "French Open" astotdaļfināls un Vimbldonas ceturtdaļfināls), pakāpjoties uz 22. vietu pasaules rangā.

Latvijas speciālists pēdējā laikā gan neatrodas pasaules tūres apritē. "Šobrīd ir ģimenes pieaugums, tāpēc patlaban negribu nekur braukt," situāciju skaidro treneris Andis Juška. "Aģentam esmu pateicis, ka šobrīd esmu uz pauzes. Bija pāris piedāvājumi otrpus okeānam, bet nekas tāds, lai baigi gribētu tur doties." Tika piedāvāts strādāt ar amerikānieti Medisonu Kīzu un kazahieti Jūliju Putincevu, taču abas mīt ASV. Bez tam pagājušajā gadā sadarbību piedāvāja čehiete Karolīna Pliškova.

Ņemot vērā uzkrāto pieredzi un iespējas, nevajadzētu būt problēmām atgriezties apritē. "Varu gan spēlēt [kā sparingpartneris], gan būt treneris - pildīt divas funkcijas vienlaicīgi. Tas ir diezgan pieprasīti, it īpaši sieviešu tūrē. Tāpēc man arī bija daudz vieglāk atrast to darbu un izvēlēties starp spēlētājām," saka latvietis.

Kad varētu atgriezties pasaules līmenī? "Līdz šim neesmu apsvēris. Šogad vēl ne. Skatīšos ar jauno sezonu, kas notiks pēc "Australian Open". Parasti pēc Austrālijas ļoti daudzām spēlētājām mainās treneri. Pagājušajā gadā, ja es nekļūdos, nomainījās kādi 10 treneri. Kad beidzas sagatavošanās sezonai, visi gaida rezultātu tajā Austrālijā. Ja tur rezultāta nav, treneri mainās. Ja treneris noturas pēc Austrālijas, tad parasti arī noturas visu gadu. Austrālija ir tāds lūzuma punkts. Divus mēnešus gatavojas un iegulda smagu darbu - ja rezultāts nav tāds, kādu gribi, tad viss mainās," informē Andis Juška. "Drīzāk pēc Austrālijas."

Tagad ir laiks darbam savā tenisa akadēmijā, kas darbojas kopš 2019. gada un atrodas Jūrmalā. Šajā darbā palīdz arī Anda vecāki - treneris Jānis Juška un trenere Daiga Juška pārsvarā strādā ar grupām, savukārt dēls vairāk trenē individuāli. Akadēmijā tiek strādāts ar bērniem, mēģinot izaudzināt jaunos talantus. Šo darbu lielā mērā finansē audzēkņu vecāki. Ja parādītos papildu sponsori, rezultāti augtu vēl straujāk.

  +5 [+] [-]

, 2023-10-12 08:29, pirms 7 mēnešiem
LV labākais treneris!!!

  -4 [+] [-]

, 2023-10-12 09:20, pirms 7 mēnešiem
sinogli rakstīja: LV labākais treneris!!!
Arī Sproga mākot ļoti labi apmierināt dāmu vēlmes.

  -4 [+] [-]

, 2023-10-12 10:23, pirms 7 mēnešiem
Juška nekad nav bijis pasaules līmenī!

  +3 [+] [-]

, 2023-10-12 12:38, pirms 7 mēnešiem
oxa rakstīja: Juška nekad nav bijis pasaules līmenī!
Bija gan!

  +1 [+] [-]

, 2023-10-13 17:59, pirms 7 mēnešiem
oxa rakstīja: Juška nekad nav bijis pasaules līmenī!
Nemuldi. Juška ir bijis top150 ATP Ņemot vērā konkurenci tenisā, tas ir ļoti daudz.

     [+] [-]

, 2023-10-13 23:17, pirms 7 mēnešiem
Geralt of Rivia rakstīja: Nemuldi. Juška ir bijis top150 ATP Ņemot vērā konkurenci tenisā, tas ir ļoti daudz.
Juškas rekords vienspēlēs - 226.v, dubultspēlēs - 136.v.