Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Kontaveita piekāpjas Žabērai, atvadoties no tenisistes karjeras

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kontaveita piekāpjas Žabērai, atvadoties no tenisistes karjeras
Anete Kontaveita atvadās. Foto: Priit Mürk / err.ee

Igaunijas tenisa visu laiku spožākā zvaigzne Anete Kontaveita sestdien Tallinā aizvadīja atvadu spēli un zaudēja Āfrikas labākajai tenisistei, tunisietei Onsai Žabērai (4:6, 6:4, 7-10).

Pasākums risinājās pārpildītā Tallinnas "Tondiraba" hallē. Kontaveitas atvadu spēli tiesāja francūzis Kaders Nunī.

Devītajā geimā Kontaveita nenoturēja servi (4:5), bet pirmā seta pēdējā nogrieznī neizmantoja piecas breikbumbas. Otrajā setā igauniete nonāca iedzinējos (2:4) un uzvarēja nākamajos četros geimos. Izšķirošajā taibreikā Kontaveita nopelnīja divus punktus pēc kārtas (7-7), taču tunisiete finišēja ar trijiem panākumiem.

"Man bija liels pagodinājums būt šo skatītāju priekšā un spēlēt pret Onsu, lielisku tenisisti un lielisku cilvēku. Par mūsu tiesnesi kļuva Kaders, viens no maniem iecienītākajiem tiesnešiem," saka Anete Kontaveita. "Esmu tik laimīga, ka tenisa laukumā varēju vēlreiz atvadīties no visiem. Man ir tāda sajūta, ka savā dzīvē esmu izdarījusi kaut ko ļoti pareizu, ja spēju šeit sapulcēt tik daudz skatītāju."

Onsa Žabēra (WTA 6.): "Vēlos pateikties Anetei, ka par sava atvadu mača pretinieci izvēlējās mani. Bet es joprojām cenšos viņu pārliecināt atgriezties profesionālajā tenisā. Lai gan, kā jau gaidīts, publika bija par Aneti, esmu ļoti priecīga, ka pirmo reizi esmu Tallinā. Skatītāji bija lieliski. Gribu pateikties Anetei par uzaicinājumu uz savu skaisto dzimteni. Novēlu Anetei laimīgu dzīvi. Cerams, ka vēl kaut kur tiksimies. Ja kādreiz šeit būs turnīrs, varbūt atgriezīšos un varbūt Anete mani trenēs. Viņai ir piedāvājums kļūt par manu treneri."

Žabēra un Kontaveita
Foto: Tairo Lutter / postimees.ee

Pasaules rangā savu karjeras augstāko punktu (WTA 2.) igauniete sasniedza 2022. gada 6. jūnijā, taču Covid-19 izraisīto seku dēļ pēc tam notika lejupslīde. Pagājušā gada 6. oktobrī muguras problēmas dēļ priekšlaicīgi noslēdza Ostravas turnīra astotdaļfinālu. Pēcāk sociālajos tīklos tenisiste pavēstīja, ka neizdosies atveseļoties tādā mērā, lai varētu pilnvērtīgi spēlēt. 27 gadīgā Anete Kontaveita šovasar noslēdza karjeru. Pēdējo oficiālo spēli aizvadīja 6. jūlijā, piekāpjoties Vimbldonas čempionāta otrajā kārtā.

Izmantotie resursi:
err.ee

  +2 [+] [-]

, 2023-11-12 09:10, pirms 8 mēnešiem
Nu, Kontaveita jau nu token vel vareja speleet. Varbut vel ar laiku pardomas...

  +2 [+] [-]

, 2023-11-12 11:52, pirms 8 mēnešiem
Šitas igauņiem izdevās par visiem 100%.

  +1 [+] [-]

, 2023-11-12 15:34, pirms 8 mēnešiem
Ja Baltija būtu viena valsts, tad, jāsaka, mums pēdējā desmitgade tenisā ir bijusi spoža: Kontaveita, Gulbis, Ostapenko, Sevastova, Kanepi, Ani, Beraņķis, Zops u.tt.

     [+] [-]

, 2023-11-13 15:41, pirms 8 mēnešiem
Lajals tagad igauniem labs! Teicama nakotne vinamm spid

     [+] [-]

, 2023-11-14 05:48, pirms 8 mēnešiem
Regbists rakstīja: Nu, Kontaveita jau nu token vel vareja speleet. Varbut vel ar laiku pardomas...
Profesionālam tenisistam mugura ir viena no svarīgākajām ķermeņa daļām. Muguras sāpes apgrūtina kustību. Diez vai mis seksīgā Anete Kontaveita atsāks karjeru.

     [+] [-]

, 2023-11-14 05:53, pirms 8 mēnešiem
Kaspars_Biedriņš rakstīja: Ja Baltija būtu viena valsts, tad, jāsaka, mums pēdējā desmitgade tenisā ir bijusi spoža: Kontaveita, Gulbis, Ostapenko, Sevastova, Kanepi, Ani, Beraņķis, Zops u.tt.
Vienīgie labie Baltijas tenisisti ir Ostapenko un Sevastova. Kanepi, Beraņķis, Gulbis, Ani un Zops tikai uz brīdi bija labi tenisisti, tagad viņi ir sūdīgi tenisisti.