Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Džokovičs pusfinālā, Tsonga bez cerībām

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Džokovičs pusfinālā, Tsonga bez cerībām
Novaks Džokovičs
Foto: AFP

ATP "Masters Cup" tenisa turnīrā šodien tika aizvadīti vēl divi Zelta grupas mači. Uzvaras tajos guva Novaks Džokovičs un Huans Martins Del Potro, līdz ar to serbs jau garantējis vietu pusfinālā.

Divi identiski seti Del Potro labā

Dienas pirmajā Zelta grupas spēlē tikās sportisti, kuriem turnīrs iesākās ar zaudējumiem – Žo Vilfrīds Tsonga un Huans Martins Del Potro. Līdz šim vienīgajā savstarpējā spēlē uzvaru bija izcīnījis Argentīnas tenisists, tomēr šoreiz bukmeikeri neliela favorīta lomu atvēlēja Tsongam.

Tomēr jau pirmajā geimā francūzis nespēja uzvarēt savas serves geimu, nokļūstot iedzinējos 0:2. Vājuma brīdis gan bija pavisam niecīgs, jo pēc brīža uz tablo jau bija līdzsvars – 2:2. Seta turpinājumā nevienam no sportistiem neradās iespējas breikot pretinieku un nācās spēlēt taibreiku. Tsonga gan izvirzījās vadībā ar 3:1, tomēr, zaudējis četras izspēles pēc kārtas, vairs nespēja pacīnīties par panākumu setā – 6:7(4).

Arī otrais sets noritēja pēc līdzīga scenārija. 2:0 Del Potro labā, taču uzreiz ļauts panākt izlīdzinājumu, un geims geimā spēle atkal nonāca līdz taibreikam. Šoreiz jau no tā sākuma argentīnietis uzņēmās vadību un to neatdeva, uzvarot ar 7:6(5).

Līdz ar to Del Potro saglabāja labas cerības iekļūt turnīra pusfinālā, kamēr Tsongas izredzes kļuva ļoti minimālas – daudz bija atkarīgs no dienas otrā mača starp Novaku Džokoviču un Nikolaju Davidenko.

Džokovičs paliek sausā, bet nolauž Davidenko

Lai arī Džokovičs un Davidenko bieži aizkļūst līdz dažādu turnīru izšķirošajām fāzēm, tomēr savstarpējā spēlē līdz šim bija tikušiem tikai reizi, turklāt Deivisa kausa izcīņā. Uzvara šajā mačā tika atdota Krievijas pārstāvim, taču tikai tāpēc, ka serbs nespēja pabeigt maču veselības problēmu dēļ. Šoreiz bukmeikeru favorīts bija Džokovičs, lai arī pēdējā laikā lielus panākumus viņam nebija izdevies gūt.

Veiksmīgāks spēles sākums padevās Davidenko. Jau pirmajā geimā Džokovičs zaudēja pie savas serves, kamēr Davidenko labi servēja un droši turējās vadībā. Šķita, ka sets noslēgsies ar drošu Davidenko uzvaru 6:4, tomēr desmitajā geimā krievs pirmo reizi ieķērās uz savas serves, ļaujot Džokovičam panākt līdzsvaru. Lai gan taibreiku Krievijas tenisists vēl spēja panākt, tomēr iniciatīvu jau bija zaudējis – 6:7(3).

Uzvara otrajā setā Džokovičam jau garantētu vietu pusfinālā, tomēr pasaules trešā rakete nospēlēja izcili neveiksmīgi. Teju pusotru gadu Džokovičs nebija zaudējis setu sausā (pēdējo reizi Eštorilā pret Rišāru Gaskē), taču Šanhajā viņš pats sev sarūpēja šādu neveiksmi. Tieši paša kļūdas arī bija izšķirošais faktors – 27 minūšu garajā otrajā setā serbam tās bija 17, kamēr Davidenko tikai divas. Tāpat serbs prata uzvarēt tikai vienu no 11 savām otrajām servēm...

Šāds fiasko vienā setā gan vēl negarantēja zaudējumu visā mačā – visu izšķīra trešais sets. Tā pirmajos divos geimos katram no tenisistiem bija pa divām breikbumbām, taču tās netika izmantotas. Seta turpinājumā abi tenisisti krietni labāk sāka turēt savu servi, nemaz neļaujot pretiniekam iedomāties par breikpunktiem. Tā spēle arī gandrīz nonāca līdz taibreikam. Gandrīz, jo Davidenko pieļāva vairākas kļūdas vienkāršās situācijās, pazaudējot savu servi 11. geimā. Atgūt zaudēto viņš vairs neiespēja, ļaujot Serbijas tenisistam tikt pie otrās uzvaras turnīrā.

Šāds mača iznākums ļāva uzzināt jau pirmo pusfinālistu un Zelta grupas uzvarētāju – Novaks Džokovičs. Otrs pusfināla dalībnieks tiks noskaidrots ceturtdien Nikolaja Davidenko un Huana Martina Del Potro cīņā, bet Žo Vilfrīdam Tsongam pēdējā spēlē atliks cīnīties tikai par goda uzvaru – kvalificēties pusfinālam viņš vairs nevar. Rīt Šanhajā cīņas aizvadīs Sarkanās grupas tenisisti.

Sarkanā grupa.

VietaTenisistsUzvarasZaudējumiSetu attiecība
1. Žils Simons 1 0 2:1
2. Endijs Marejs 1 0 2:1
3. Endijs Rodiks 0 1 1:2
4. Rodžers Federers 0 1 1:2

Zelta grupa.

VietaTenisistsUzvarasZaudējumiSetu attiecība
1. Novaks Džokovičs 2 0 4:1
2. Nikolajs Davidenko 1 1 3:3
3. Huans Martins Del Potro 1 1 2:2
4. Žo-Vilfrīds Tsonga 0 2 1:4

"Masters Cup"

Šanhaja, Ķīna.
2. kārtas rezultāti.

Zelta grupa
(2) Novaks Džokovičs – (4) Nikolajs Davidenko 7:6(3), 0:6, 7:5
(7) Huans Martins Del Potro - (6) Žo-Vilfrīds Tsonga 7:6(4), 7:6(5)

Izmantotie resursi:
atptennis.com
masters-cup.com

     [+] [-]

, 2008-11-11 16:49, pirms 16 gadiem
nu, ko muļķīgi sanāca, manuprāt, ja Nalbis būtu ticis uz Šanhaju viņš varētu daudz labāk nobliezt, bet nu, ko darīt ir kā ir.
Prieks, par Džoko, ka šamais saņēmies uz sezonas beigām
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-11-11 16:55, pirms 16 gadiem
Bet vispaar kauns par to 0:6..

     [+] [-]

, 2008-11-11 16:59, pirms 16 gadiem
Tiešām kauns, bet ne tikai par otro setu.Tik daudz kļūdu nebija redzētas...

     [+] [-]

, 2008-11-11 17:00, pirms 16 gadiem
Bet galvenais, ka izglābās....

     [+] [-]

, 2008-11-11 17:02, pirms 16 gadiem
Tsongam labs kreisais.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-11-11 18:03, pirms 16 gadiem
zinu kam shkrobe

     [+] [-]

, 2008-11-11 22:47, pirms 16 gadiem
tiffozi rakstīja: (7) Huans Martins Del Potro 7:5, 6:3 - (6) Žo-Vilfrīds Tsonga 7:6(4), 7:6(5)
Kas tas 7:5, 6:3 par rezultātu?
Ko tu tieshi nesaproti??