Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Del Potro aizstāv Vašingtonas titulu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Del Potro aizstāv Vašingtonas titulu
Huans Martins Del Potro un Endijs Rodiks
Foto: AFP

Vašingtonas ATP ''World Tour 500'' vienspēļu turnīrs otro gadu pēc kārtas noslēdzies ar argentīnieša Huana Martina Del Potro uzvaru. Šogad viņš finālā trīs setos ar 3:6, 7:5, 7:6(6) pārspēja amerikāni Endiju Rodiku.

Vašingtonā šogad līdz finālam bija tikuši abi galvenie favorīti – trīskārtējais čempions Endijs Rodiks un Huans Martins Del Potro, kurš šajā turnīrā pērn uzvarēja pirmo reizi. Savstarpējos mačos argentīnietim 1:0. Vienīgā uzvara gūta pirms gada Losandželosā – 6:1, 7:6(2).

Maču ar servi sāka Rodiks, un jau pirmajā geimā Del Potro tika pie breikbumbas, ko nespēja izmantot, bet sestajā geimā čempionam par to nācās samaksāt. Argentīnietis visa geima garumā ļoti neveiksmīgi servēja, kā rezultātā Rodiks spēja uzbrukt, ko darīja gana veiksmīgi, lai spētu lauzt Del Potro servi, bet pēc tam pie savas serves ātri uzvarēja visās izspēlēs un bija ļoti tuvu uzvarai pirmajā setā – 5:2. Abi tenisisti pārliecinoši pa reizei noturēja savu servi, un pirmo setu ar 6:3 savā labā pabeidza Rodiks.

Otrajā setā sākumā gan pie savas, gan pretinieka serves pārliecinošāks bija Del Potro. 4. geimā Rodiks spēja atspēlēties no 0:30 pie savas serves. 8. geimā amerikānis elementāri kļūdījās pie tīkla, bet pēc tam Del Potro lieliski uzņēma Rodika pirmo servi, ar diagonālu sitienu tiekot pie trim breikbumbām. Pirmās izspēlē argentīnietis izgāzās ar spēli pie tīkla, taču pēc tam reabilitējās, uzvarot nākamo izspēli – 5:3. Ar savu servi iespēja uzvarēt otro setu. Rodikam pāris epizodēs uzspīdēja veiksme, kā rezultātā viņš tika pie breika iespējas. Del Potro atbildīgajā brīdī pieļāva dubultkļūdu – 5:4. Tomēr pagājušā gada čempionam otrais sets beidzās labvēlīgi, jo 12.geimā pie 6:5 viņš spēja uzvarēt pie Rodika serves un noslēgt otro setu ar 7:5.

Izšķirošajā setā pirmais pie breika tika Rodiks. 3. geimā servējot Del Potro, pie rezultāta 30:30 Rodiks apbrīnojamā veidā izvilka laukuma stūrī sisto bumbiņu, bet pēc tam Del Potro neticami pie tīkla aizsita garām smešu un breikbumba Rodikam! Tāpat kā otrā seta izskaņā, arī šoreiz argentīnietis ''izcēlās'' ar dubultkļūdu – 2:1 Rodika labā. Sestajā geimā Del Potro atspēlējās. Rodikam pagalam neveicās ar servēm, bet izspēlēs no gala līnijas pārliecinošs bija Del Potro, atstājot amerikāni ''sausā'' pie viņa serves, geimu Rodiks pabeidza ar dubultkļūdu – 3:3.

Turpinājumā breiku vairs nebija, un uzvarētājs tika noskaidrots taibreikā. Pēc Rodika kļūdas ar slaisu un veiksmīgas spēles pie savas serves Del Potro ieguva 4:1 pārsvaru, nedaudz vēlāk argentīnietis tika pie trim mačbumbām (6:3), Rodiks visas spēja atspēlēt, panākot 6:6, tomēr pēc tam atkal labāks bija Del Potro, uzvarot ar 8:6. Tādējādi argentīnietis aizstāvējis pērn izcīnīto titulu.

20 gadus vecajam Del Potro šis ir 6. vienspēļu tituls karjerā. Par uzvaru Del Potro nopelnīs 500 ranga punktus un 300 000 ASV dolāru prēmiju, bet Rodiks tiks pie 300 punktiem un 126 000 dolāriem.

Dubultspēļu turnīrā uzvarēja čehs Martins Dams pārī ar zviedru Robertu Lindstedu, kuri finālā divos setos ar 7:5, 7:6(3) pieveica poļus Mariušu Firstenbergu un Marcinu Matkovski.

Atgādinām, ka Vašingtonā startēja arī labākais Latvijas tenisists Ernests Gulbis, kurš zaudēja otrajā kārtā, piekāpjoties Čehijas tenisistam Tomasam Berdiham.

Izmantotie resursi:
atpworldtour.com

     [+] [-]

, 2009-08-10 08:03, pirms 15 gadiem
Kas par spēli

Malaci Del Potro

     [+] [-]

, 2009-08-10 15:01, pirms 15 gadiem
Labss, DEL POTRO mani nepievīla..

     [+] [-]

, 2009-08-13 09:04, pirms 15 gadiem
mhm, spēle tiešām bija laba.
gribētu mēneša beigās redzēt viņu spēlējot pret Rodiku.
I guess...