Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Ribakina uzvar Pliškovu un tiek Abū Dabī ceturtdaļfinālā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ribakina uzvar Pliškovu un tiek  Abū Dabī ceturtdaļfinālā
Jeļena Ribakina. Foto: Jimmie48 / WTA

Apvienoto Arābu Emirātu galvaspilsētā turpinās Abū Dabī "WTA 500" turnīrs uz cietā seguma. "Australian Open" fināliste Jeļena Ribakina šodienas astotdaļfinālā apspēlēja Karolīnu Pliškovu.

# Kazahstānas pirmā rakete Jeļena Ribakina (WTA 10.) ar 6:2 un 6:4 pārspēja Čehijas otro numuru Karolīnu Pliškovu (WTA 20.).

Kazahiete piekāpās eisos (3 pret 8) un pirmās serves izdošanās procentos (46 pret 73), taču izrādījās pārāka izspēlēs un breikbumbu izmantošanā (3/8 pret 0/2).


# Ribakinai ceturtdaļfinālā pretī stāsies Brazīlijas pirmā rakete Beatrise Hadada-Maija (WTA 14.), kura 3:16 stundu ilgā cīņā ar 6:4, 6:7 un 7:6 uzvarēja Kazahstānas otro numuru Jūliju Putincevu (WTA 45.).

Otrā seta desmitajā geimā brazīliete neizmantoja trīs mačbumbas, taibreikā bija vadībā ar 3-0 un 5-3, bet tad zaudēja četrās epizodēs pēc kārtas (5-7). Trešā seta taibreikā brazīliete nonāca iedzinējos (1-4), taču kazahiete finišēja ar neprecīzu sitienu birumu (7-4).


# Kā jau ziņots, Latvijas tenisa flagmane Aļona Ostapenko (WTA 12.) vakar astotdaļfinālā zaudēja ķīnietei Cjiņveņai Dženai - 6:7, 1:6. Nākamās nedēļas rangā mūsu tenisiste būs 13. (visticamāk), 14. vai 15. vietā.

Abu Dabī "WTA 500" ir pirmais no trijiem februāra turnīriem Tuvo Austrumu sērijā. Vēl būs jācīnās Dohā un Dubaijā.

Savainojuma dēļ Igaunijas pirmā rakete Anete Kontaveita (WTA 18.) vakar izstājās Abū Dabī astotdaļfinālā, bet šodien viņa atteikusies no Dohas un Dubaija turnīriem. Tas nozīmē, ka neaizstāvēto punktu dēļ 27. februāra rangā Kontaveita atradīsies ne augstāk par 59. pozīciju (11. septembrī igauniete bija pasaules otrais numurs).

# Lincas hallē Austrijā tikmēr notiek "WTA 250" turnīrs, kur galvenā favorīte ir pasaules septītā rakete Marija Sakari (Grieķija). Ukrainas pirmā rakete un turnīra ceturtais numurs Anhelina Kaļiņina (WTA 31.) šodienas astotdaļfinālā ar 3:6 un 5:7 negaidīti zaudēja Vācijas piektajai labākajai tenisistei Annalēnai Frīdsamai (WTA 124.).

Izmantotie resursi:
wtatennis.com