Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Džokovičs ticis galā ar savainojuma problēmām, gatavojas startam "Australian Open"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Džokovičs ticis galā ar savainojuma problēmām, gatavojas startam "Australian Open"
Novaks Džokovičs. Foto: Mark Baker/AP.

Pasaules ranga pirmais numurs Novaks Džokovičs pirms šī gada "Grand Slam" turnīra ticis galā ar plaukstas locītavas savainojumu, kas radās nesen "United Cup" turnīra ceturtdaļfināla mačā ar austrāli Aleksu de Minoru, un visticamāk piedalīsies šī gada pirmajā Grand Slam turnīrā.

Visu laiku Grand Slam tituliem bagātākais vīriešu tenisists Novaks Džokovičs ir atguvies no plaukstas locītavas savainojuma, kurā iedzīvojās pirms nedēļas, un mērķē uz vienpadsmitā titula iegūšanu prestižajā Austrālijas atklātajā čempionātā. Otrdien serbs jau pilnā sparā aizvadīja treniņu.

Tenisa konta "Olly" publicētajā video redzams Džokovičs darbībā treniņā Melburnā. Tur tenisists neizrādīja nekādas pazīmes, ka viņš joprojām būtu kādas problēmas ar plaukstas locītavu, kas radās "United Cup" turnīra ceturtdaļfinālā, kur nācās piekāpties de Minoram.

Džokovičs ir pašreizējais čempions sezonas pirmajam “Grand Slam" turnīram. Serbs uzvarēja arī 2008., 2011., 2012.,2013., 2015., 2016. un 2019., 2020. un 2021. gadā. 2022. gadā viņam aizliedza piedalīties un izraidīja no valsts, nesakoties uz to, ka Džokovičs bija vesels un uzrādīja negatīvu Covid-19 testu.

Kopumā Džokovičs karjerā uzvarējis 24 "Grand Slam" turnīros. 36 gadus vecais tenisists kalendāro gadu pabeidzis kā pasaules ranga pirmais numurs astoņas reizes.

Izmantotie resursi:
NRK.no – nyheter, tv og radio fra Norge og hele...