Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Žguns: "Biju priecīgs par iespēju spēlēt"

Žguns: "Biju priecīgs par iespēju spēlēt"
Adrians Žguns
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Latvijas tenisa izlase šodien noslēdza Deivisa kausa Eiropas Āfrikas zonas 2.grupas mačus pret Moldovas komandu. Pēdējā spēlē mūsu komandas sastāvā kortā devās Adrians Žguns, kurš trīs setos ar 6:2, 3:6, 6:2 pieveica 15 gadus veco Maksimu Dubarenko. Pēc mača Žguns sniedza nelielu komentāru eSports.lv

- Kas notika otrajā setā?
- Viņš labi spēlēja, un uz šādiem ātriem laukumiem viens slikts geims var visu izšķirt. Viņam izdevās mani nobreikot, arī man bija iespējas, taču kaut kas pietrūka, pats pie savas serves kļūdījos.

- Protams, ka par jauno moldāvu nekas nebija zināms pirms spēles. Biji gatavojies citam pretiniekam?
- Nē, neko īpaši negatavojos. Man bija prieks, ka varēšu spēlēt, pie tam savās mājās. Bija pilnīgi vienalga, pret ko, ka tik spēlēt.

- Esi atgriezies turnīru apritē. Kā ir?
- Jā, pagājušā gada septembrī atkal sāku nopietnāk spēlēt. Sāku ar future turnīriem, jo man nebija ranga punktu. Pāris mēnešus tajos pasitos. Tagad jau domāju vairāk spēlēt challenger turnīros, kaut arī tajos būs jāpārvar kvalifikācija. Nākamajā nedēļā piedalīšos Latvijas čempionātā, bet pēc tam plānoju braukt uz ASV, tur būs vairāki turnīri.

- Lielajam tenisam sanāk laiks sekot līdzi?
- Jā, protams.

- Kurš ir tavs favorīts?
- Man vienmēr paticis Marats Safins. Patīk viņa izgājieni laukumā.

- Un no jaunajiem?
- Man patīk Rafaels Nadals. Tas kā viņš cīnās un atdod 110% katrā bumbas izspēlē. Arī Žils Simons patīk. Manā izpratnē ļoti gudrs spēlētājs. Patīk tas kā viņš kustas pa laukumu, labi spēlē aizsardzībā un nogaida sava izdevību uzbrukumam.

- Vai Rodžers Federers atgūs pirmo vietu ATP rangā?
- Es gribētu, lai tā notiktu.

- Bet tev taču Nadals ir favorīts.
- Man patīk kā Nadals cīnās. Bet vēlos, lai Federers atgūst pirmo vietu un pārspēj Pīta Samprasa ''Grand Slam'' rekordu.

- Kā tu domā, kurš būs nākamais tenisists ārpus pirmā trijnieka (Nadals, Federers, Novaks Džokovičs) – kurš uzvarēs kādā no ''Grand Slam'' turnīriem?
- Domāju, ka skots Endijs Marejs agrāk vai vēlāk to izdarīs. Viņš ir labā formā un labi spēlē. Viņam vajadzētu vinnēt.

- Un ko prognozē Ernestam Gulbim?
- Es domāju, ka visi Latvijā cer uz viņu. Viņš savā vecumā jau daudz ko ir sasniedzis. Domāju, ar gadiem viņš tiks vēl augstāk un uzvarēs arī kādu lielu turnīru, varbūt pat ''Grand Slam''. Pēdējā laikā viņam nav paveicies ar izlozēm. Varbūt tas viņu psiholoģiski iespaido, un tāpēc viņš nespēlē tik labi kā vēlētos.


, 2009-03-09 22:22, pirms 15 gadiem
Adris labākais!!!
, 2009-03-10 21:31, pirms 15 gadiem
normāls vecis, lai tik spēlē
Iga Švojonteka ar Romas trofeju. Foto: WTA
4

Švjonteka triumfē Romas "WTA 1000", izcīnot karjeras 21. titulu

Itālijas galvaspilsētā Romā noslēdzies "WTA 1000" māla turnīrs.Finālā poliete Iga Švjonteka šovakar pārspēja Arinu Sabaļenku - 6:2, 6:3.
Aleksandrs Zverevs. Foto: Internazionali BNL d'Italia

Zverevs atgūstas pēc 1:6 un tiek Romas "ATP 1000" finālā

Itālijas galvaspilsētā Romā risinās "ATP Masters 1000" māla turnīrs. Piektdien par pirmo pusfināla dalībnieku kļuva vācietis Aleksandrs Zverevs.
Iga Švjonteka. Foto: Jimmie48 / WTA

Švjonteka un Sabaļenka sasniedz Romas "WTA 1000" finālu

Itālijas galvaspilsētā Romā turpinās "WTA 1000" māla turnīrs. Sestdienas finālā iekļuva poliete Iga Švojnteka un Arina Sabaļenka.